HOLY MOSES - Agony of Death

Agony of Death FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 07.10.2008
CASA DE DISCURI: Wacken Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Top 2008: #88
Holy Moses more
Componenta:
Sabina Classen - voce;
Michael Hankel - chitara;
Oliver Jaath - chitara;
Thomas Neitsch - bas;
Atomic Steiff - tobe
TRACKLIST:

01. Imagination02. Alienation03. World in Darkness04. Bloodbound Of The Damned05. Pseudohalluzination06. Angels in War07. Schizophrenia08. Dissociative Disorder09. The Cave (Paramnesia)10. Delusional Denial11. The Retreat12. Through Shattered Minds / Agony Of Death (Outro)

Ti-e mai mare dragul cind auzi ritmul vechi de taca-taca, care ti-a leganat copilaria pe genunchi ca un bunic iubitor! Nu-i asa? Daca nu-i asa, inseamna ca nu l-ai prins pe bunicu' atunci cind era in putere si bine plasat in context, adica acum 15-20 de ani. Dar nu-i nimic, pentru ca Holy Moses s-au priceput dintotdeauna sa arunce in noi cu un speed/thrash ca la carte, ceea ce fac si pe Agony of Death. Ca mi-as fi dorit s-o faca mai bine, asta e alta treaba.

Citeva chestii s-au schimbat, dar mai multe au ramas la fel. Viteza, riffurile dezlantuite si solourile amenintatoare sunt la locul lor, vocea Sabinei e neschimbata si ea. Ceea ce, pe de o parte e imbucurator, avind in vedere ca e deja al zecelea disc Holy Moses pe care mereu tinara doamna urla si racneste. Pe de alta parte insa, mie personal a inceput sa mi se para cam monotona. Mi-or fi imbatrinit si mie urechile, cine stie, nu exlud, dar nu prea cred: mult prea des liniile de voce sunt usor de uitat. Mai departe: energia e la limite maxime, parca avem de-a face cu o trupa la primul album, care abia asteapta sa arate lumii de ce e in stare. Holy Moses vin peste tine cu tavalugul metalic si intunecat si te iau cu ei. Deci nici asta nu s-a schimbat. Altceva: Agony of Death e un album concept, toate piesele se leaga de tema comuna a luptei impotriva mortii, deci misticismul e in floare in versurile Sabinei. Si productia e proaspata fara sa pot spune ca e moderna, exact ce-i trebuie lu' Sfintu Moise. Deci chestiile importante sunt la locul lor.

Ce e nou fata de precedentul. In primul rind, toata trupa, in afara de Sabina si Michael Hanke. Dar, cum oricum ei sunt principalii compozitori, chestia asta se simte prea putin. Albumul apare in doua variante: una directa si fara ocolisuri si una cu intro, outro si interludii sinistre intre piese interpretate la clape de atotprezentul Ferdy Doernberg (Rough Silk, Axel Rudy Pell). Varianta a doua e interesanta o vreme, dar devine obositoare dupa o vreme, pentru ca, banuiesc ca asemeni mie, toata lumea asteapta sa vina rifful furtunos si toba sa dea cu taca-taca. In fine, e bine ca am vazut cum e si cu clape. Ei, si o alta chestie putin neobisnuita la ei, e ca, desi intreg albumul lasa impresia de viteza fara loc de razgindeala si timp de reflectie, de fapt, majoritatea pieselor aloca ceva minutele dezvoltarii ideilor, trec si prin pasaje mai lente si apasate. Dar, spre regretul meu, pac-pac, baietii si fata nu-si pierd prea mult vremea cu ele si se intorc la ale lor, chiar in momentul in care incep sa ciulesc urechile cu interes. Doar o jumatate de surpriza. Si asta daca pun la socoteala "duetul" cu Henning Basse de la Metallium, pe Schizophrenia. Cica ar mai fi pe disc si Santolla (Obituary, Death, Iced Earth, Deicide) si Schmier (Destruction/Headhunter), dar nu mi-am dat seama.

Si asa se face ca la final as fi vrut sa scriu o lista mai lunga cu piesele care mi-au placut, dar ramin doar cu irezistibila Imagination - Sfintu Moise in forma maxima, mai vioi si cu har ca niciodata - si cu momentele unde riffaraia atinge inspiratia maxima si trage pe toata lumea dupa ea, adica Schizophrenia, Through Shattered Minds si The Cave.

(+) energia, riffurile navalnice
(-) nu reuseste sa fenteze monotonia de la un cap la altul


Klawz more Nota: 8


Posted at 09:51 |  16 Septembrie 2008  | 4 Comentarii  | 3761 Vizualizari

Comenteaza la: Agony of Death

  • un album monoton n-are cum sa fie energic shi navalnic, istetzule ...

    1. Posted by plusminus | 20 Septembrie 2008 07:53
  • Zi zau cu limba scoasa.

    2. Posted by klawz | 20 Septembrie 2008 13:46
  • Acu 20 de ani aveai 12 ani. Ce ritmuri de "taca-taca" ascultai tu pe atunci? Da sincer... LOL.

    3. Posted by Yuyu | 21 Septembrie 2008 14:19
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne