HOLY MOSES - Agony of Death

Agony of Death FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 07.10.2008
CASA DE DISCURI: Wacken Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Top 2008: #88
Holy Moses more
Componenta:
Sabina Classen - voce;
Michael Hankel - chitara;
Oliver Jaath - chitara;
Thomas Neitsch - bas;
Atomic Steiff - tobe
TRACKLIST:

01. Imagination02. Alienation03. World in Darkness04. Bloodbound Of The Damned05. Pseudohalluzination06. Angels in War07. Schizophrenia08. Dissociative Disorder09. The Cave (Paramnesia)10. Delusional Denial11. The Retreat12. Through Shattered Minds / Agony Of Death (Outro)

Ti-e mai mare dragul cind auzi ritmul vechi de taca-taca, care ti-a leganat copilaria pe genunchi ca un bunic iubitor! Nu-i asa? Daca nu-i asa, inseamna ca nu l-ai prins pe bunicu' atunci cind era in putere si bine plasat in context, adica acum 15-20 de ani. Dar nu-i nimic, pentru ca Holy Moses s-au priceput dintotdeauna sa arunce in noi cu un speed/thrash ca la carte, ceea ce fac si pe Agony of Death. Ca mi-as fi dorit s-o faca mai bine, asta e alta treaba.

Citeva chestii s-au schimbat, dar mai multe au ramas la fel. Viteza, riffurile dezlantuite si solourile amenintatoare sunt la locul lor, vocea Sabinei e neschimbata si ea. Ceea ce, pe de o parte e imbucurator, avind in vedere ca e deja al zecelea disc Holy Moses pe care mereu tinara doamna urla si racneste. Pe de alta parte insa, mie personal a inceput sa mi se para cam monotona. Mi-or fi imbatrinit si mie urechile, cine stie, nu exlud, dar nu prea cred: mult prea des liniile de voce sunt usor de uitat. Mai departe: energia e la limite maxime, parca avem de-a face cu o trupa la primul album, care abia asteapta sa arate lumii de ce e in stare. Holy Moses vin peste tine cu tavalugul metalic si intunecat si te iau cu ei. Deci nici asta nu s-a schimbat. Altceva: Agony of Death e un album concept, toate piesele se leaga de tema comuna a luptei impotriva mortii, deci misticismul e in floare in versurile Sabinei. Si productia e proaspata fara sa pot spune ca e moderna, exact ce-i trebuie lu' Sfintu Moise. Deci chestiile importante sunt la locul lor.

Ce e nou fata de precedentul. In primul rind, toata trupa, in afara de Sabina si Michael Hanke. Dar, cum oricum ei sunt principalii compozitori, chestia asta se simte prea putin. Albumul apare in doua variante: una directa si fara ocolisuri si una cu intro, outro si interludii sinistre intre piese interpretate la clape de atotprezentul Ferdy Doernberg (Rough Silk, Axel Rudy Pell). Varianta a doua e interesanta o vreme, dar devine obositoare dupa o vreme, pentru ca, banuiesc ca asemeni mie, toata lumea asteapta sa vina rifful furtunos si toba sa dea cu taca-taca. In fine, e bine ca am vazut cum e si cu clape. Ei, si o alta chestie putin neobisnuita la ei, e ca, desi intreg albumul lasa impresia de viteza fara loc de razgindeala si timp de reflectie, de fapt, majoritatea pieselor aloca ceva minutele dezvoltarii ideilor, trec si prin pasaje mai lente si apasate. Dar, spre regretul meu, pac-pac, baietii si fata nu-si pierd prea mult vremea cu ele si se intorc la ale lor, chiar in momentul in care incep sa ciulesc urechile cu interes. Doar o jumatate de surpriza. Si asta daca pun la socoteala "duetul" cu Henning Basse de la Metallium, pe Schizophrenia. Cica ar mai fi pe disc si Santolla (Obituary, Death, Iced Earth, Deicide) si Schmier (Destruction/Headhunter), dar nu mi-am dat seama.

Si asa se face ca la final as fi vrut sa scriu o lista mai lunga cu piesele care mi-au placut, dar ramin doar cu irezistibila Imagination - Sfintu Moise in forma maxima, mai vioi si cu har ca niciodata - si cu momentele unde riffaraia atinge inspiratia maxima si trage pe toata lumea dupa ea, adica Schizophrenia, Through Shattered Minds si The Cave.

(+) energia, riffurile navalnice
(-) nu reuseste sa fenteze monotonia de la un cap la altul


Klawz more Nota: 8


Posted at 09:51 |  16 Septembrie 2008  | 4 Comentarii  | 3700 Vizualizari

Comenteaza la: Agony of Death

  • un album monoton n-are cum sa fie energic shi navalnic, istetzule ...

    1. Posted by plusminus | 20 Septembrie 2008 07:53
  • Zi zau cu limba scoasa.

    2. Posted by klawz | 20 Septembrie 2008 13:46
  • Acu 20 de ani aveai 12 ani. Ce ritmuri de "taca-taca" ascultai tu pe atunci? Da sincer... LOL.

    3. Posted by Yuyu | 21 Septembrie 2008 14:19
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance