RISING DARK - Apocalyptic

Apocalyptic FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 15.07.2011
CASA DE DISCURI: SG Records
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.4
NOTEAZA ALBUM: 5 voturi

Top 2011: #190
Rising Dark more
Componenta:
Michael Crimson - voce, chitara
Stanley Bleese - chitara
Hassan - bas
Balzael - tobe
TRACKLIST:

1. Apocalyptic2. Armageddon3. This Is War4. The Bofoid5. Yog Sothoth6. Your Blood Is on My Hands7. Phoenix
Bineinteles ca italienii nu puteau sa faca si ei thrash ca toata lumea. Desi in prima faza, Rising Dark par ca asta fac: coperta e old school, titlurile pieselor tradeaza preocupari mintale traditionale ale thrasherilor si, cind dai drumul la muzica, de dupa intro, te loveste napraznic un riff Kreator si o voce intre Petrozza si Chuck Billy. E doar linistea de dinaintea furtunii, crapaturile apar rapid pe suprafata acest tablou bucolic. De fapt, primul semnal de alarma se trage de la sine cind vezi cum il cheama pe tobar: Balzael. Ce trupa de thrash ati mai auzit voi sa aiba un tobar cu un asa nume? Eventual tot niste italieni.

Piesele de pe Apocalyptic sar binisor de 5 minute si ajung chiar pina la 8.  Se incepe cu un riff de inspiratie clasica (am zis deja Kreator si Testament, mai adaug Slayer si Metallica), se genereaza iures si se emit invitatii cordiale la topaiala, dar sunt vizati in acelasi timp si thrasherii intelectuali: apar schimbari importante de ritm si solouri mai elaborate decit norma. Rising Dark nu risca sa fie confundati cu vreun Legion of the Damned sau Suicidal Angels decit de cei care asculta doar inceputul primelor piese, pentru ca, asa cum am zis, treaba se complica pe parcurs. Si odata ce ajunge la Yog Sothoth (un titlu dubios de ocultist pentru niste thrasheri cumsecade) devine super-complexa: cu ajutorul a vreo doi vocalisti invitati, suntem purtati de la thrash la doom si death si apoi la doom/death cu scurte vizite prin black si revenind la thrash. Daca situatia vi se pare un pic confuza, sa stiti ca chiar este, dar doar prin comparatie cu restul pieselor, care, desi nu au chiar cele mai simple structuri, nu anticipau o miscare de o asemenea amploare. Atlfel, baietii sunt destul de stapini pe problema incit sa dea cursivitate unui ansamblu atit de eterogen. Dupa inca o piesa normala, finalul albumului ne baga iar in ceata: Phoenix e o piesa construita pe pian si voce clean (probabil a vreunui invitat), care nu numai ca n-are nici o legatura cu restul discului, dar n-are nici vreo calitate iesita din comun care sa-i justifice prezenta. Chestie care umbreste bruma de entuziasm care abia-abia se-nfiripase incepind cu a doua ascultare.

Dar Rising Dark e o trupa tinara, Apocalyptic e doar primul album. Mie imi dau impresia ca in viitor ar putea sari cu ceva interesant la un moment dat. Sa vedem.

Klawz more Nota: 7.5


Posted at 11:45 |  22 Iunie 2011  | 0 Comentarii  | 3173 Vizualizari

Comenteaza la: Apocalyptic

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)