ANGEL WITCH - As Above, So Below

As Above, So Below FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 12.03.2012
CASA DE DISCURI: Rise Above Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2012: #106
Angel Witch more
Componenta:
Kevin Heybourne - chitara, voce
Bill Steer - chitara
Will Palmer - bas
Andy Prestridge - tobe
TRACKLIST:

01. Dead Sea Scrolls02. Into the Dark03. Gebura04. The Horla05. Witching Hour06. Upon This Cord07. Guillotine08. Brainwashed
Angel Witch este o trupa ce nu are nevoie de niciun fel de prezentare. Asta doar daca iti place heavy metal-ul sincer optzecist a la Iron Maiden, Saxon, Samson, Tygers of Pan Tang si toata gasca de trupe ce au pus bazele New Wave of British Heavy Metal-ului. Daca habar nu ai cine sunt trupele astea si ce au facut / fac ele, cel mai probabil locul tau nu este aici. Asadar, pentru toti ceilalti carora va place heavy metal-ul britanic old school, nu pot decat sa va spun ca Angel Witch s-a intors.

As Above, So Below - asa cum se numeste discul de fata, este primul material de studio al trupei dupa o pauza discografica de 26 de ani. Bine, pauza este impropriu spus pentru ca daca privim ca pe un intreg cariera grupului si nu facem referire doar la albumele de studio, Kevin Heybourne (lider si membru fondator al grupului), s-a zbatut sa tina in viata intr-un fel sau altfel grupul. Anii au trecut, Angel Witch a lansat tot felul de compilatii, materiale live si demo-uri si intr-un final a rasarit din nou soarele si pe strada lor. Este pacat ca un grup ce a lansat un album de debut fantastic - Angel Witch (1980), plus alte doua discuri bunicele Screamin' n' Bleedin' (1985) si Frontal Assault (1986) sa nu reuseasca sa inregistreze mai multe discuri de studio dar si sa primeasca o mai mare recunostinta din partea publicului.  Ok, sunt perfect de acord ca daca lansezi un disc de debut excelent nu inseamna automat si ca vei avea o cariera stralucita; nu inseamna ca vei umple stadioane sau ca vei atinge ceea ce zic unii ca ar insemna succesul. Asa a fost sa fie si este bine ca s-a intamplat macar cat s-a intamplat. Sa lasam trecutul la o parte si sa ne concentram atentia asupra prezentului si viitorului.

Dupa cum spuneam si in randurile de mai sus, Angel Witch a lansat un nou album dupa o pauza de 26 de ani. Daca vreti, putem sa-i spunem un disc de revenire, sau mai bine zis discul ce si-l doreau atat de mult fani ai trupei si nu credeau ca s-ar mai putea intampla vreodata. Pe As Above, So Below il veti auzi si pe Bill Steer, nimeni altul decat chitaristul unui alt legendar grup britanic (ceva mai tanar ce-i drept) - Carcass. Asta, asa ca bonus pentru fanii lui Bill si al proiectului sau non-death metal Firebird. Ok, nu-i cu blues si cu stoner, dar e cu multa melodie, virtuozitate si cu multe trimiteri catre anii de glorie ai genului. Intr-un fel la fel de "vinovat" pentru acest material este nimeni altul decat Lee Dorian, vocalistul grupului Cathedral, fost coleg in anii '80 in Napalm Death cu Bill Steer, dar si patron al casei de discuri Rise Above Records fara de suportul careia cel mai probabil nu ar fi fost lansat acest disc.

Nu vreau sa ma lungesc cu vorba mai mult decat este nevoie si inchei prin a spune ca daca sunteti nostalgici ai New Wave of British Heavy Metal-ului, ai metalului clasic cantat cu atitudine si daruire, nu aveti cum sa ratati discul As Above, So Below. Cele mai bune piese de pe disc? Fara indoiala Dead Sea Scrolls, Into the Dark, Upon This Cord si Brainwashed.

H. more Nota: 8.5


Posted at 16:35 |  14 Februarie 2012  | 0 Comentarii  | 2299 Vizualizari

Comenteaza la: As Above, So Below

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way