KILLSWITCH ENGAGE - As Daylight Dies

As Daylight Dies FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 21.11.2006
CASA DE DISCURI: Roadrunner
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 5 voturi

Top 2006: #132
Killswitch Engage more
Componenta:
Howard Jones - voce; Adam Dutkiewicz - chitara; Joel Stroetzel - chitara; Mike D'Antonio - bas; Justin Foley - tobe

TRACKLIST:

01. Daylight Dies02. This is Absolution03. The Arms of Sorrow04. Unbroken05. My Curse06. For You07. Still Beats Your Name08. Eye of the Storm09. Break The Silence10. Desperate Times11. Reject Yourself

Mi-a placut foarte mult The End Of Heartache, precedentul album al celor de la Killswitch Engage. Asta ca sa stim de la inceput pe ce pozitii stam. Ca sa recapitulam pe foarte scurt, cei cinci baieti pasionati de metalcore vin din Massachusets; si sunt la al patrulea opus in care incearca mix-ul de melodic si brutal care le-a adus simpatia numerosilor fani si recunoasterea in aria metalcore din partea criticilor. Debutul auto-intitulat din 2001 a creat suficiente valuri pentru ca Alive Or Just Breathing (2002) sa iasa sub aripa protectoare a celor de la Roadrunner Records. Aripa transformata in gheara, pentru ca de-atunci americanii nu s-au mai desprins de acolo. Nu c-ar fi rau, promotion-ul a curs garla, iar The End Of Heartache (2004) a rupt gura targului de metalcore, precum si gatul meu si ochelarii lui John Black. Chiar si cu noul vocal Howard Jones, care l-a inlocuit pe membrul fondator Jesse Leach. KSE au devenit, in mod oficial, staruri rock.

De ce tocmai ei, dintre miile de trupe de gen din ultimii ani? Unii spun ca e vorba de studiile lui Adam Dutkiewicz si Joel Stroetzel – ambii absolventi ai Berklee School of Music din Boston. Altii spun ca e curentul favorabil genului, combinat cu asidua promovare a celor de la Roadrunner. Iar altii spun pur si simplu “M**e KSE!” – o optiune perfect valabila in orice sistem democratic.

Sa trecem la As Daylight Dies. Probabil KSE si-au dat seama ca e greu sa egalezi The End Of... si au zis sa-si ia macar mai multa libertate. Complicata The Arms of Sorrow e a 3-a piesa, imediat dupa injectia de adrenalina care This Is Absolution. N-am pus Daylight Dies la socoteala, nu se ridica la impactul unei piese de titlu. Unbroken e ok, iar My Curse si For You chiar mi-au placut, au ceva din zbuciumul lui Mike Patton (in oricare dintre combinatii). Still Beats Your Name incepe foarte aproape de Pantera din cele mai dure zile, dar se mai dilueaza – si datorita lamentarilor lui Jones. Eye Of The Storm franeaza ritmul albumului, in special cu ultima parte, dar Break The Silence accelereaza intr-o maniera Bullet For My Valentine (alta trupa pe care o simpatizez, in calitate de pokemon al redactiei). Desperate Times e grea si apasata, dar si repetitiva ca dreaq, fir-ar... Reject Yourself incheie albumul inr-o nota onorabila... si cam atat.

Parti bune: KSE sunt tot KSE – n-au abandonat, se tin tare pe mix-ul dur/melodic la instrumentatie, growl-lament la voce. Riff-urile sunt foarte bune, unele complexe, altele simple si taioasa, dar mereu pe provocat hernie de disc. Berklee School Of Music, ce dreaq. Productia e foarte buna, Adam Dutkiewicz face exact ce trebuie sa faca un lider - pune in valoare fiecare membru al trupei.

Parti proaste: KSE sunt tot KSE – n-au progresat prea mult, doar si-au luat mai multa libertate, cum spuneam. Libertate care se traduce si in libertatea lui Howard Jones de a se lamenta si emotiona ca un suflet chinuit, ceea ce taie din rautatea trupei. Piesele sunt un pic asezate cu furca, pe sistem frana-acceleratie-frana. Pentru unii asta poate fi un punct bun, pe mine m-au cam incurcat.

Concluzie: un album care mi-a placut initial de 10, dupa care i-am dat 9. Dar pentru ca regula neutralitatii spune ca orice se repeta ia 8, atat ia si As Daylight Dies. Fanii KSE (si io, si io:) pot sa-i mai dea linistit un punct.


Tzugu more Nota: 8


Posted at 09:22 |  23 Ianuarie 2007  | 5 Comentarii  | 5730 Vizualizari

Comenteaza la: As Daylight Dies

  • mie imi place mai muult ca precedentul ;), hai mah tzugule ca e tare nene, aia rup chitarele in doua si cioara isi da afara plamanii :))

    1. Posted by _Fane_ | 24 Ianuarie 2007 11:01
  • este un album foarte bun. totusi...album precum The End Of Heartache nu va mai scoate nici o trupa de acum incolo, nici macar KSE. de aceea eu vad acest album ca fiind unul mai slab, deoarece in trecut a existat The End Of Heartache. daca nu exista acest album, cu siguranta As Daylight Dies era un album de referinta pt zona Metalcore si nu mai faceam aceasta comparatie de proasta calitate. dar daca stam si ne gandim, daca nu exista The End Of Heartache si MTV-2, cu siguranta nu mai auzeam de aceasta trupa. deci...a, si apropo, am observat pe acest ultim album ca KSE are basist super jmechier

    2. Posted by fantotzii | 26 Ianuarie 2007 19:51

  • Io am o mare nelamurire...d cand e Sepultura metal melodic?

    3. Posted by kafka | 28 Ianuarie 2007 13:57
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way