REZISTOR - Beware The Silent

Beware The Silent FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 15.02.2011
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2011: #120
Rezistor more
Componenta:
Eugen Ranga - voce
Alexandru Voicu - chitara
Valentin Zechiu - bass
Cristian Barla - tobe
TRACKLIST:

1. Go Away2. Enough!3. Unbound4. For You5. Beware the Silent6. Never Say Never7. Vice8. De partea mea
Rezistor ar putea fi una dintre trupele mele favorite pentru simplul fapt ca in clasa a 9-a (sau a IX-a, daca sunteti mai old school) incercam sa venim cu tot felul de nume de trupe care ar putea canta thrash. Incercam cine? Pai cativa baieti, plus Vali, o fata foarte culta intr-ale metalului si cu suficiente cunostine de romana/engleza sa inhinbe orice propunere naiva de la noi. Pentru ca exista Accident unele nume sfaseau inevitabil in –ent (Element, Oponent, Vehement, Dement); si pentru ca exista Kreator (hmmm... ce dezbateri erau pe accent) unele nume plecau inspre Tranzitor, Exitor si... Rezistor. Hei, mintile luminate gandesc la fel! Desi in engleza cred ca e si un proverb care spune ca mintile mediocre gandesc la fel...

Deci toata deschiderea pentru Rezistor de la mine. Si totusi am ezitat. Pentru ca baietii spun clar in materialul care insoteste CD-ul: “Nu dorim sa castigam de partea noastra fani doar de dragul de a fi laudati, vrem ca cei care ne sprijina sa o faca din convingere proprie, nu din obligatie. Drept pentru care nu va solicitam sa prezentati, recenzati sau sa difuzati acest material decat in situatia in care va va trezi incredere si veti considera ca merita sansa de a fi prezentat si altora, cu adevarat. Va multumim!”.

Am stat sa ma gandesc... E cea mai curajoasa forma de rezistenta (hey, no pun intended:) sau e cea mai subtila forma de a evita recenzii negative (nu iti place, nu mananci!)?
La fel cum am ezitat in ceea ce priveste albumul – e simplu sau simplist? Nu e prima data cand am dubiul asta - poate pentru ca nu stiu eu sa deosebesc cele doua atribute – dar cred ca Beware The Silent v-ar incurca un pic si pe voi.

Metodic...
Prima ascultare: 8 bucati compresate in mai putin de 40 de minute. Piesele trec aproape dintr-una in alta, nu respiri. Thrash pur si dur, fara fite de “sound complex”, “cross-over” si orice v-a mai obisnuit o trupa declarata “la moda”. Voce de thrash din ’90, declamata si nu cantata. Productia – “acel sound crud si natural” - cum scrie in comunicat. Adica fara “sound doctoring”, dar si fara “greutatea” din butoane care se ofera acum trupelor dure. Hmmm... simplist.

A doua ascultare: Riff-uri interesante. Le-am mai auzit (nu neaparat in forma asta) la Slayer si Exodus. Si Flotsam&Jetsam, D.R.I., poate si Overkill - pentru ca nu pot sa nu pot sa-i nu-i aduc in discutie, sunt favoritii mei. Dar dai din cap? Dai! Viteza cat incape (cu mici exceptii) si o toba care tine pasul. Stiti, ati auzit, unora poate v-a si placut. Versuri revoltate si rime decente? Sunt, mai putin la piesa in romana, as zice. Hmmm... simplu, mai degraba decat simplist.

Pana la urma, de ce merita sa scriu eu asta si de ce “mi-a trezit incredere si am considerat ca merita sansa de a fi prezentat si altora?”. Pentru ca nu mai sunt multe trupe care practica thrash-ul in forma lui “ne-corupta” de disperarea de a fi “fusion” si “cross-over”. Pentru ca sigur in concert ar rupe, exista aici o energie de necontestat. Pentru ca rimele, desi intalnite (line/mine, now/bow etc) sunt decente si versurile au exact doza aia de revolta care e indispensabila thrash-ului. Pentru ca For You si Beware The Silent sunt o combinatie foarte buna.

Ce mi-ar placea mie, dincolo de statutul meu de cronicar: sa aud mai mult bass (da, pe d-voastra, domnule Zechiu) si ca vocalul (da, d-voastra, domnule Ranga) sa-si diversifice stilul, sa mai incerce si altceva. Stiu, mix-ul e o optiune a trupei; si asta nu inseamna ca “nu imi treziti incredere si nu consider ca nu consider ca meritati sansa...”, dar imi exercit dreptul de a-mi spune ce as vrea eu de la trupa asta.
Da, intotdeauna in scaunul de birou in care faci recenzia e mai usor decat in studio, dar prin materialul de presa voi insiva ati adoptat un ton provocator. Care mie imi place, de-aia am publicat textul asta.Tzugu more Nota: 7.5


Posted at 18:58 |  15 August 2011  | 7 Comentarii  | 3339 Vizualizari

Comenteaza la: Beware The Silent

  • O recenzie corecta ;) Multumim!

    1. Posted by IngerAlb | 17 August 2011 22:50
  • @IngerAlb: n-aveti de ce. A fost chiar o auditie placuta.

    2. Posted by tzugu | 19 August 2011 21:16
  • In sfarsit, o veste asteptata ;) In urma solicitarilor repetate venite din partea prietenilor nostri, am decis sa oferim integral & gratuit la download albumul nostru, "Beware the Silent". Stim ca din pacate cd-ul nu a putut ajunge la toti cei interesati, si cum muzica este facuta sa fie ascultata, nu tinuta "la sertar", speram ca solutia asta sa fie pe placul tuturor. Adresa pentru download este: http://www.mediafire.com/?ok6t09e49txo2 - ascultati si dati mai departe! ;)

    3. Posted by IngerAlb | 02 Septembrie 2011 22:59
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)