LEGION - Black Underground

Black Underground FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 24.02.2009
CASA DE DISCURI: Hammer Music/Nail Rec.
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 4 voturi

Legion more
Componenta:
Stauder Rudolf - voce
Otto Ullmann - chitara
Csaba Szollosy - bass
Cosmin Cadar - tobe

TRACKLIST:

01. Descent02. Never Give Up03. Sick World04. Why05. Dissent06. Nemesis07. Survival08. Black Underground09. Prison Cell

Probabil ca nu multi stiu, dar maramuresenii de la Legion activeaza in underground-ul romanesc de 15 ani, tot ei fiind semnatarii albumului Marfa (1999) apreciat ca una dintre cele mai reusite realizari autohtone de hardcore. La fel ca majoritatea trupelor de la noi, Legion s-au confruntat de-a lungul timpului cu tot felul de probleme, cele de componenta fiind principalul motiv pentru care grupul nu a mai editat niciun material discografic in ultimii 10 ani.  Totusi, trupa a gasit resursele necesare si s-a mobilizat pentru a pregati un nou album, care a fost  lansat in acest an de casa de discuri maghiara Hammer Music/Nail Rec.
Intitulat Black Underground, albumul se structureaza pe scheletul unul hardcore energic, completat cu influente din zone precum thrash metal si mathcore.
Inca de la primele secvente am remarcat calitatea buna a sunetului, datorata probabil studioului Denever din Szolnok, Ungaria, unde a fost inregistrat albumul. Astfel, auditia lui Black Underground nu devine un demers obositor de a deslusi lucruri interesante sub o productie dezastruoasa.
Legion nu s-au distantat radical de ceea ce cantau in trecut, dar muzica lor a sporit in complexitate, desi in esenta vorbim tot de hardcore. Discul nu are pretentia de a produce vreo revolutie muzicala, dar piesele sunt bine scrise, agresive si energice, chiar daca in general se bazeaza pe o serie de riff-uri simpliste, care tind sa se repete de nenumarate ori pe parcursul fiecarei compozitii.
Tocmai din aceasta cauza se instaleaza destul de rapid o senzatie de monotonie, pe care baietii au incercat sa o evite prin introducerea unor artificii (ca solo-urile de finalul pieselor Sick World, Dissent sau Nemesis).
Personal, as fi preferat ca Legion sa experimenteze mai mult cu aceste elemente, pentru a spori diversitatea albumului. Poate si pe palierul vocal s-ar fi putut lucra mai mult, chiar daca vocalizele lui Stauder Rudolf au fost realizate astfel incat sa nu iasa din registrul clasic al hardcore-ului.
Tempo-ul in care se canta este lent spre mediu, cu unele accelerari de ritm care imping binisor compozitiile catre thrash metal, dar iarasi, aceste momente sunt destul de rare din pacate.
O schimbare importanta fata de Marfa o reprezinta versurile, care pe Black Underground sunt exclusiv in engleza, semn ca Legion intentioneaza sa isi faca un nume si underground-ul extern. Daca vor reusi ramane sa vedem, cert este ca Black Underground reprezinta genul de disc care se potriveste de minune in concert, asa ca duceti-va sa ii vedeti pe Legion atunci cand aveti ocazia.


Dragos P. more Nota: 7.5


Posted at 21:49 |  16 Iunie 2009  | 4 Comentarii  | 3606 Vizualizari

Comenteaza la: Black Underground

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)