MACHINE MEN - Circus of Fools

Circus of Fools FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 19.02.2007
CASA DE DISCURI: Century Media
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2007: #77
Machine Men more
Componenta:
Antony - voce;
J-V - chitara;
Jani - chitara;
Eero - bas;
Jarno - tobe
TRACKLIST:

01. Circus of Fools02. No Talk Without the Giant03. Ghost of the Seasons04. Tyrannize05. The Shadow Gallery06. Where I Stand07. Border of the Real World08. Dying Without a Name09. The Cardinal Point

Prima data am zis "ia uite inca niste unii de-astia prefabricati de ni-i baga Century Media pe git, cu videoclip, cu single, cu figuri". Dar pe urma am zis ca sa-i si ascult un pic, ca sa fiu sigur ca am dreptate. Si mi-am dat seama ca nu aveam dreptate. Adica aveam numai pe jumatate: Century Media ni-i baga pe git, dar ei nu sunt prefabricati.

Machine Men nu au nici o treaba cu ce se cinta in Finlanda la ora asta, nu-s nici goth, nici death/black, nici power cu progressive, nici pagan, pe ei ii intereseaza heavy metalul oldschool pe care il invioreaza cu alunecari dese inspre thrash si ceva mai rare inspre prog. Productia noroioasa o pot scuza doar daca o iau ca un pretext pentru originalitate, ca altfel nu stiu cine si-ar dori sa sune asa ca din garaj. Si nici nu cunosc pe nimeni care ar putea sa stie. Deci pina acuma, n-as zice ca sunt prea bine orientati spre ce se cere pe piata. Dar cine i-a sfatuit, i-a sfatuit bine cind au ales piesa cu care sa promoveze albumul, adica No Talk without the Giant. Ii retii refrenul imediat, chiar daca are o cadenta mai neobisnuita. Si, tocmai pentru ca e neobisnuita, nu te plictisesti imediat de ea, chiar daca e prima care iti sare in brate.

Celelalte nu se lasa nici ele prea mult asteptate, devin repede prietenoase, fara sa faca prea multe compromisuri. E adevarat ca sunt vreo doua mai lente (Ghost Of The Seasons, Where I Stand, The cardinal Point - ok, m-ati prins sunt trei, nu doua) unde Antony aduce cu Sebastian Bach, dar nu le-as zice chiar balade. Buna voce are Antony asta, nu e neaparat o forta, dar le zice cu suflet, un fel de Dickinson mai mieros, cu tonuri de Geoff Tate. Cam tot astea par a fi si influentele majore ale colegilor sai, un pic de Iron Maiden (cu niste oo-oo-uri pe vreo doua piese si o umbra de Adrian Smith pe solouri), un pic de Queensryche timpuriu (Queen of the Reich/Warning) si ceva mai mult Dickinson solo, dar mai melodiosm ai variat si mai heavy in acelasi timp. Se adauga reprize de tobe sacadate si alte trucuri din cartea de aur a thrashului, cum ar fi rifful prezentat initial intr-o singura boxa, urmat de indemnul "si acuma hai amindoi!" Minunata abordare, dar nu riffurile sunt aici cheia de bolta a succesului acestui disc, ca sa folosesc o expresie din clasa a 8-a de care imi dau seama ca imi era dor, ci liniile melodice inspirate si bine strecurate, astia si cind toaca, tot melodic le iese. Si au un fel neobisnuit de a le dezvolta, le duc in alte directii decit oamenii obisnuiti. Acuma nu zic ca au rupt toate gardurile genului, se citesc influentele printre note, dar le topesc cu pricepere si simt artiistic.  In plus, Circus of Fools este unul dintre rarele albume care nu are piese de umplutura, toate au cite un ceva care le face placute, asa ca nici nu sunt in stare sa am o piesa preferata.

Acuma stau si ma intreb, de fapt ce cauta astia la Century Media. Nu sunt deloc trendy si cool si nici nu te dau pe spate din prima, ci lucreaza tiptil pe tacute, pretind rabdare, dar dau satisfactii de lunga durata. Dar nu asa se vind multe discuri, cind nu stie lumea de tine. Ma rog, om vedea.


Klawz more Nota: 9


Posted at 20:07 |  09 Februarie 2007  | 3 Comentarii  | 6260 Vizualizari

Comenteaza la: Circus of Fools

  • Excelent album. Baietii astia au progresat de la album la album, daca o tin tot asa vor deveni curand niste monstri. Inca il venereaza pe Dickinson - de la care si-au luat si numele - si probabil or s-o faca toata cariera lor, dar asta nu e rau deloc. Un heavy inteligent, rafinat, scaldat in multa melodie. In top 5 pe 2006 deocamdata.

    1. Posted by JudasRising | 14 Februarie 2007 09:27
  • Super album! Şi "Elegies" îmi place la nebunie m/ Păcat că sunt prea puţine formaţii de calitate şi anti-trend ca ei :(

    2. Posted by HellRider | 15 Februarie 2007 12:40
  • e heavy metal. dar in nici un caz oldschool . e plin de influente recente

    3. Posted by cristi_berserk | 20 Februarie 2007 12:31
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way