GORGUTS - Colored Sands

Colored Sands FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 30.08.2013
CASA DE DISCURI: Season of Mist
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 7 voturi

Top 2013: #126
Gorguts more
Componenta:
Luc Lemay - voce, chitara
Kevin Hufnagel - chitara
Colin Marston - bas
John Longstreth - tobe
TRACKLIST:

01. Le toit du monde02. An Ocean of Wisdom03. Forgotten Arrows04. Colored Sands05. The Battle of Chamdo06. Enemies of Compassion07. Ember's Voice08. Absconders09. Reduced to Silence
Veteranul din Gorguts, Luc Lemay, a demonstrat, grație naşterii unui nou material al canadienilor, că a avut toate motivele din Univers pentru a insista ca această trupă să nu se evapore din circuit. Adică să nu dispară până când nu se atinge apogeul de creație şi manifestare pur neagră. 

Dacă, la începutul anilor ’90, Gorguts s-au evidențiat prin tehnica lor experimentală pe care au perfecționat-o apoi cu albumul Obscura şi macabrele lui jucării sonore, determinând o viziune şi mai brutală ulterior cu From Wisdom to Hate din 2001, astăzi trupa a completat puzzle-ul cu o piesă în rol de criminal în serie. Cu siguranță că este cel mai nenorocit material apărut sub acest nume. Criminalul cu pricina nu se mulțumeşte cu gloanțe sau mijloace uşoare, el foloseşte metode de adâncime pentru a transforma orice organ vital în fum… Negru!
Ar părea din aceste vorbe că nu se întâmplă mai nimic pe noul Colored Sands, unde de fapt nu există culori, negrul înghițind toate detaliile. Însă, inițial avem de-a face cu şocul unui individ care este prins deodată într-un asediu de fiare, unde cele mai dure obiecte îi lovesc corupul şi conştiința cu greutate uriaşă. După aceea, intervine fascinația martorului care asistă la construirea unui monument de expresie puternică, construcție realizată din materie haotică.

Vocea lui Lemay parcă a căpătat cea mai precisă definiție, iar sunetul pe care-l generează din corzi a devenit complet odată cu alternarea frumoaselor riff-uri de death tehnic şi brutal cu cele lente, care instalează pustiul în aglomerație. Melodicitatea lui Kevin Hufnagel este cea care amplifică elementul dramatic, fapt la care contribuie din plin şi linia grea şi distorsionată de bass. Albumul Colored Sands este rupt de la jumătate printr-o simfonie care durează aproape cinci minute, demnă de mari compozitori, aşa ca Luc Lemay care a transformat studiul muzicii în fenomen sacru.

Riff-uri ca cele de pe a şasea piesă, Enemies of Compassion, sunt elementele care atrag victimele în vortex. Sunt ale dracu’ de catchy şi de bine găsite. Prin acest nou album trec câteva pasaje progresive care se compun numai bine în ansamblu, iar piesa de final marchează vârful avangardist al trupei. E greu de spus dacă, în compoziția albumului, dinamica e ascendentă sau descendentă, lăsându-se manifestată o atmosferă bizară şi variabilă, dar acesta este efectul invențiilor de ordin complex. Dacă dinamica scade pe cea de-a doua jumătate a albumului, aşa cum pare la prima vedere, simplitatea tonurilor, alături de vocea care exprimă o atitudine disperată, fac pulsul să crească în continuare.

Despre Colored Sands s-ar putea spune că a atins ceea ce nu au reuşit cei de la Deathspell Omega să continue după albumul Si Monumentum Requires, Circumspice, sau după EP-ul Kénôse. Probabil ca francezii să fi “beneficiat” de o eroare care i-a ajutat să redea iluzia întunericului.

Gina S. more Nota: 8


Posted at 11:26 |  17 Iulie 2013  | 1 Comentarii  | 2593 Vizualizari

Comenteaza la: Colored Sands

  • Cam greoi.

    1. Posted by SEBA76 | 02 Septembrie 2013 22:29
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne