AMORAL - Decrowning

Decrowning FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 04.10.2005
CASA DE DISCURI: Spikefarm Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2005: #165
Amoral more
Componenta:
Niko Kalliojarvi - voce
Ben Varon – chitara
Silver Ots - chitara
Erkki Silvennoinen - bas
Juhana Karlsson - baterie
TRACKLIST:

01. Showdown02. Lacrimal Gland03. Decrowning04. Tie Breaker05. Drug of Choice06. Denial 10107. Control Cancer08. Raptus09. Warp10. Bleeder

1 decembrie. Aniversam prin munca. Muncim la recenzia ultimului album Amoral si muncim cu spor. Si cu placere, ca e pentru o cauza nobila, informarea corecta a utilizatorului serviciilor Metalfan.
 
Informatii utile – Trupa vine din Finlanda, a luat fiinta acum 5 ani in Helsinki, apoi a fost descoperita de Spinkefarm Records, a scos un album de debut care cica a rupt topurile, a schimbat basistul si acum revine cu ceea ce se doreste o revelatie in materie de… o sa aflam putin mai incolo in materie de ce.

Background – Am scotocit net-ul de am innebunit si l-am scotocit degeaba. Nu am reusit sa aflu nici daca tipii au studii muzicale, nici de cand au luat prima oara scula in mana, nici daca au mai prestat in vreo alta trupa. Nada. Niente. Zip.

Concept – Destul de greu de definit, ceea ce ma face sa ma gandesc ca nu avem de-a face cu un concept bine definit. Probabil ca nici macar cu unul rau definit sau nedefinit. Coperta pare opera unui grafician mediocru, care a vrut sa dea lovitura vietii cu acest desen, rezultatul fiind un cap si un trunchi cu o morfologie si o fiziologie pe care eu nu am reusit sa le pricep si nici sa le incadrez. Dar asta nu ma deranjeaza prea tare, pentru ca am mai judecat eronat albume beton, bazandu-ma numai pe faptul ca aveau coperta nasoala.

Tehnica – A suspecta o trupa finlandeza ca nu stie cu instrumentele e o blasfemie. Un sacrilegiu. O ireparabila eroare. Mi-a fost dat sa aud formatii cu membri a caror medie de varsta abia depasea 20 de ani si care sunau intr-un mare fel. Amoral m-au lasat masca si nu pentru ca ar canta vreun progresiv superalambicat, ci pentru ca stiu sa schimbe ritmul cu o ingrozitoare lejeritate, pentru ca reusesc niste breakuri sincronizate la milimetru exact atunci cand ti-e lumea mai draga si pentru ca sunt foarte tehnici fara sa fie in fapt extraordinar de tehnici si fara a face risipa de mijloace, if you know what I mean.

Originalitate – Aici e greu de calculat, tras linie si pus stampila, pentru ca ar trebui sa il dezgropam pe Bach si sa ii punem mana descarnata pe claviatura unei orgi de biserica ca sa putem vorbi de ceva nemaiauzit. Cum Amoral nu seamana izbitor si deranjant cu nici o alta trupa, reusind totodata sa scape si de eticheta blestemata pe care scrie Catamenia ripoff sau Children of Bodom copy, pot afirma ca sunt exact atat de originali cat trebuie.

Muzica – As indrazni sa zic ca e un deathrash furibund, extrem de catchy insa si cu niste riffane care iti raman in capatana si dupa ce ai scos DVD player-ul din priza. Elegant si plin, parca nitel mai mult in zona thrashy decat in cea death, cand bazat pe un groove excelent si pe un balans perfect echilibrat, cand grabit parca pentru a ajunge mai repede la urechea ascultatorului, discul Amoral curge frumos spre un final care vine insa mult prea rapid. Intr-un fel nu e de mirare, pentru ca finlandezii isi spun povestea in doar 41 de minute si apoi pleaca fara a-ti spune la revedere. Sper sa am ocazia sa le bat obrazul intr-un an sau doi cand sper sa ne reintalnim. By the way, sa fiti atenti si la solouri, ca sunt intr-adevar iesite din comun.

Productie – ireprosabila, fara alte detalii.

Indraznesc sa va recomand sa nu-l ratati. Dati apoi si pe forum si spuneti-mi daca m-am inselat.


Sake more Nota: 9


Posted at 20:20 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 5514 Vizualizari

Comenteaza la: Decrowning

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way