DRAGONFLY - Domine

Domine FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 01.03.2006
CASA DE DISCURI: Avispa Music
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2006: #95
Dragonfly more
Componenta:
Pablo Solano - voce
Ariel Míttica - chitara
Isauro Aljaro - clape
Juanba Nadal - bas
Chris El vikingo Scorna - tobe
TRACKLIST:

01. Domine02. Solo Depende De Ti03. Entre El Odio Y La Pasión04. Delirio Eterno05. Nuevo Judas06. Estrella07. Aries08. Regresa A Mi09. En Los Confines Del Tiempo10. Guárdame De Ti11. Paganini Suite12. Sin Salida13. Dragonfly

Buenos dias, dragii mei. Suntem in Argentina, la Buenos Aires, unde doi prieteni, Ariel Mitica si Cris El Vikingo Scorna sunt foarte porniti sa faca o trupa metalica, dar nu au cu cine. Asa ca plecam dupa ei in Spania, unde isi gasesc repede oamenii potriviti (chiar foarte potriviti, dupa cum se va vedea si auzi) si imediat, incep sa compuna cu elan. Nu zabovim, ci ne intoarcem in Argentina cu Ariel si El vikingo pentru ca acolo se va mixa, masteriza si finaliza albumul de debut al trupei Dragonfly, dupa care venim iar intr-un suflet in Spania cu Domine in buzunar, in cautarea unei case de discuri care sa-l distribuie. Avispa Music bate palma cu Dragonfly si in sfirsit ne putem si noi trage sufletul, ca am obosit de la atitea plimbari. Domine e gata sa-si inceapa dominatia peste toata suflarea metalica, hispanofila sau nu.
Senoras y senores, multi (nu dau nume, persoane importante, cu contracte importante) si-ar dori sa sune atit de bine ca Dragonfly la primul lor album. Din gramada de trupe al caror nume incepe cu prefixul dragon-, pe baietii astia va va fi foarte usor sa-i diferentiati, pentru ca, in primul rind, cinta in spaniola. Vai dar, ce bine se potriveste limba lui (institutul) Cervantes cu ceea ce cinta ei. Vai, dar cind zice un malefifio si volveras ma infior. Si asta este un alt fel de a-i individualiza. Nu pot spune in nici un caz ca intorc pe dos tot ceea ce stiam noi despre metal, dar reusesc o combinatie deosebita si cursiva intre heavy, power, epic, imnic, epopeic, atmosferic, simfonic, neoclasic, melodic si ceva elemente aduse din Argentina si foarte subtil topite in aranjamente. Nu credeam ca se mai pot face combinatii interesante intre Manowar, Rhapsody, Stratovarius, Paganini si viziuni metalice personale in limba spaniola, dar iata ca m-am inselat.  Asadar sunt sanse mari sa nu fi auzit ceva asemanator pina acuma. De fapt, cred ca e cea mai tare trupa rock de limba spaniola dupa Heroes del Silencio. Au un simt al melodiei ceva de speriat, deja de la a doua ascultare m-am trezit fredonind Solo depende de ti cu gura pina la urechi; nici nu mi-am dat seama cind am inceput sa cint si nici de unde stiam melodia, reusesc sa puna ceva inaltator si plin de bunadispozitie in refrenele lor, ca si cum mi-ar  pune Sake wiskey in paharul de cola si nu mi-as da seama cind m-am pilit si nici cu ce. Asta e una. Pe urma este vocea. Pablo Solano, va spune ceva numele asta? Va rog sa va puneti la punct si sa va umpleti lacunele. Ce sa va zic despre el, are un timbru foarte placut auzului si reuseste tot ce isi propune, ia inalte ia si joase cu succes si cinta cu o nonsalanta de parca ar face asta de douazeci de ani. Ceea ce ma bucura nespus.
Orchestratiile au un pas cam greoi sau poate mi se par asa pentru ca sunt cam retro cu gitul usor intors spre anii 80. De fapt, aici nu ar trebui sa comentez prea multe, pentru ca felul in care sunt facute piesele da acest farmec trupei si normal ca daca ar schimba ceva, nu ar mai fi la fel, nu? Cert este, insa ca  Ariel merge prea departe cu obsesia lui pentru Yngwie Malmsteen. In general, se controleaza destul de bine, dar cind scapa la arpegii accelerate, dus este. Mai am putin de strimbat din nas, pentru ca albumul este prea lung, si cu prea multe momente in care interesul se stinge si dispare. Probabil au inghesuit pe el toate piesele pe care le aveau, fara discriminare.
Dar tragind linie, daca asa suna astia la primul album, aoleu, inseamna ca al doilea o sa ne cocoseze. Cu cit o sa se plimbe mai mult intre Buenos Aires si Valencia cu atit mai bun o sa fie. Daca nu va place spaniola, scadeti-i un punct, pentru ca eu i l-am dat pentru ca imi place.


Klawz more Nota: 9


Posted at 16:19 |  06 Aprilie 2006  | 0 Comentarii  | 6242 Vizualizari

Comenteaza la: Domine

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)