ABODEAN SKYE - Echoes of an Astral Empire

Echoes of an Astral Empire FORMAT:
DATA APARITIEI: 31.03.2015
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2015: #42
Abodean Skye more
Componenta:
Will Shaw - voce
Henry Mahy - chitara
Bogdan Vera - bas, clape
TRACKLIST:

1. Regenesis2. The Exodus3. Ancient Souls4. Battle of Tears5. Chaos: Entropy6. Barren7. Silver Shard8. Return of the Fleet9. Dissolution
Aflata in fata celui de-al doilea album, formatia Abodean Skye ne prezinta acelasi power progresiv melodic cu care ne-a obisnuit odata cu Transmission  (2011) - intaiul ei disc. Daca atunci aveam parte de un proiect pus la cale de romanul Bogdan Vera, de data aceasta se pare ca avem parte de o trupa in toata regula, deoarece pe langa Bogdan (bas, clape) ii mai avem pe Will Shaw (voce) si Henry Mahy (chitara). Ciudat e ca in 2011 simteam in Abodean Skye ca fiind un proiect romanesc (sau aproape romanesc), avand in vedere ca liderul acesteia este roman la origini. De aceasta data, pagina de Bandcamp a trupei ne specifica foarte clar ca tara de provenienta este York (Marea Britanie), si asta in ciuda faptului ca singurul Yorkez pur sange este doar chitaristul, vocalul fiind american. Intr-un fel pot intelege aceasta miscare, intrucat atunci cand vrei sa te afirmi (in orice domeniu, nu numai in muzica), nu da deloc bine sa spui ca esti din Romania. Nu mai este nici un secret pentru nimeni faptul ca suntem o tara corupta, plina  de ciorditori, ai carei politicieni ne asteapta la cotitura pentru a ne trimite din nou spre rasarit. Prin urmare, tu, ca cetatean strain, cum sa ai incredere intr-o astfel de tara populata cu astfel de cetateni? Oricum, nu trebuie sa ne impacientam prea tare, fiindca muzica niciodata nu trebuie judecata dupa zona ei greografica, rasa sau religie, ci trebuie apreciata (sau nu) exclusiv dupa ceea ce urechea (cu tot cu ce se afla in spatele ei) percepe.
 
Asadar, judecand la rece, despre muzica Abodean Skye intalnita pe Echoes of an Astral Empire nu pot spune ca este una iesita din tipar, intrucat, desi nu este o copie fidela, sunt lucruri pe care le-am mai auzit si in alte parti la trupe cum ar fi Stratovarius, Gamma Ray, Rhapsody, Angra, sau mai progresivele Symphony X si Ayeron, inclusiv pe Transmission - anteriorul album. Din pacate vremea acestor trupe, implicit a acestui gen, a apus de mult, insa daca asta iti este pasiunea si iti place cu adevarat, atunci e mai bine sa faci ceva din inima decat sa te compromiti doar pentru infimul fapt ca un anume redactor de la Metalfan a ascultat atat de mult power melodic la viata lui incat a ajuns la suprasaturare. Ce-i drept, se pot distinge si anumite faze mai moderne, de tip djent, dar si foarte multe elemente spatiale (cu tot cu clapele de tip hammond), daca le-am putea numi astfel - in genul Star One, insa nu cat sa ma convinga.
 
Ce imi place in mod deosebit la disc este productia exceptionala. In timp ce despre instrumentisti pot spune ca sunt foarte buni pe felia lor, in afara tobelor programate - care in multe momente abuzeaza de "pedala dubla" (specific genului power melodic), nu prea ai ce sa le reprosezi. Solistul, de asemenea, are o voce excelenta si curata, cantand cap-coada fara greseala. Chiar daca nu avem parte de o evolutie evidenta, acest disc este unul ceva mai inchegat in raport cu precedentul.

In incheiere, tot ce pot face este sa ii rog pe cititorii nostri sa nu se lase influentati de ceea ce am scris aici. Cine este amator al acestui subgen metalic, cu siguranta va aprecia Echoes of an Astral Empire asa cum se cuvine, mai ales ca, din cate am observat, aceia ce au prins pe viu perioada de inceput a deceniului tecut, ramanand intr-un fel sau altul fideli genului chiar si in zilele noastre, le este foarte greu sa isi mai schimbe gusturile. Concret, cred ca albumul este foarte bun pentru acest gen, din nefericire acest gen nu este unul care sa corespunda cerintelor mele.

Fantotzii more Nota: 7.5


Posted at 04:52 |  09 Aprilie 2015  | 0 Comentarii  | 2509 Vizualizari

Comenteaza la: Echoes of an Astral Empire

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)