SHADOWS FALL - Fallout from the War

Fallout from the War FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 13.06.2006
CASA DE DISCURI: Century Media
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2006: #84
Shadows Fall more
Componenta:
Brian Fair - voce
Jon Donais - chitara
Matt Bachand - chitara
Paul Romanko - bas
Jason Bittner - tobe
TRACKLIST:

01. In Effigy Real02. Will To Rebuild03. Haunting Me Endlessly04. Seize The Calm05. Carpal Tunnel06. Going Going Gone07. Deadwood08. This Is My Own09. December (Only Living Witness cover)10. Mark Of The Squeeler (Leeway cover)Teasn' Pleasin' (Dangerous Toys cover)

Ce succede unui succes?

Americanii de la Shadows Fall au dat lovitura cu The War Within in 2004-2005. Au vandut 250.000 de exemplare ale albumului si au fost nominalizati la premiile Grammy – unde in categoria hard rock se mai aflau trupe ca System Of A Down si Slipknot, iar in alte categorii nume ca Bruce Springsteen sau U2. Asta ca sa ne facem o idee despre puterea comerciala a acestui festival al industriei muzicale americane. Nevasta lui Ozzy (ca nu pot sa-i zic altfel), mirosind ca de obicei o sursa de bani, i-a invitat la Ozzfest chiar pe scena principala, unde au mai cantat, printre altii, Iron Maiden si Black Sabbath. Asta apropo de intentia lui Ozzy de a face din Ozzfest un festival dedicat trupelor in plina afirmare si apropo de intentia nevesti-sii de a scoate bani pe spinarea lui in orice chip. Dar, lasand asta la o parte, Shadows Fall au avut o expunere super-mare si cu aceasta ocazie. Bun. Acum ce dracu’ facem dupa doi ani atat de buni? Sa revii cu niste B-sides, preluari si cantece care n-au avut loc pe precedentul album pare o decizie de trupa disperata dupa bani sau in criza de inspiratie. Sau gen Metallica –adica amandoua. Am fost si eu foarte circumspect cand am aflat de continutul acestui album. Si m-am gandit sa-i dau un sut in cap. Dar n-a fost asa.

Ce se aude pe Fallout From The War e modern, plin de energie si nu foarte redundant in raport cu precedentele albume. Pe scurt, nu e deloc un Reload. Imi aduce mai degraba aminte de o maxima a unui domn bine din tramvaiul 5: “Ba, daca vrei sa faci o cioranie, trebuie sa stii s-o faci!”.Teoretic, luat in modul, e acest album o cioranie? Mda, e plin de B-sides si de preluari, in doi ani ar fi avut timp sa scoata ceva. Practic, preluarile suna foarte bine, in special Teasn’ Pleasn’, unde s-au gandit sa-l si aduca pe Jason McMaster de la Dangerous Toys sa colaboreze. Personal, resping hair metal-ul sau glam rock-ul sau cum vreti sa-i ziceti, dar asta e una dintre cele mai placute forme in care l-am auzit. Si nici preluarea dupa trupa hardcore Leeway nu se face de ras, e destula reinterpretare aici.

Apoi, In Effigy sta bine pe picioare ca piesa de deschidere. Am auzit undeva caracterizarea “diverse modern metal” pentru Shadows Fall. Nu stiu daca era autentica sau citita undeva, dar piesa asta o justifica din plin. Ceva thrash interpretat mai cu rautate, un pic de structura death, tot ce trebuie pentru o repriza buna de headbanging. Nici urmatoarele piese – Will To Rebuild si Haunting Me Endlessly – nu se fac de ras, mergand pe aceeasi poteca.

O sa ma inspir din stilul acestei trupe si n-o sa mai aman verdictul: rau si placut la auz, modern si foarte energic. Asta arata marea calitate a americanilor: poate nu sunt mereu cei mai originali din lume, dar executa foarte bine. Am vazut 100 de filme de la Hollywood pe aceeasi idee, dar 98 dintre ele au scenariul super-bine pus la punct. Previzibil sau nu, nu conteaza: isi face treaba, respecta regulile, face comert. Pana la urma, asta e si treaba cu Shadows Fall: fac comert, dar stim si noi. Si daca nu suntem in turnul de fildes al artisului neinteles, ii aceptam si ne plac. Un 9 in care un punct lipseste din cauza asteptarilor mari si un punct e in plus datorita maiestriei in a face o cioranie.


Tzugu more Nota: 9


Posted at 20:31 |  16 Iulie 2006  | 0 Comentarii  | 7147 Vizualizari

Comenteaza la: Fallout from the War

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way