OSI - Fire Make Thunder

Fire Make Thunder FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 27.03.2012
CASA DE DISCURI: Metal Blade Records
 
9.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.9
NOTEAZA ALBUM: 13 voturi

Top 2012: #14
OSI more
Componenta:
Kevin Moore – voce, clape, sunete aditionale
Jim Matheos – chitara, bas, clape, sunete aditionale
Gavin Harrison – tobe
TRACKLIST:

1. Cold Call2. Guards3. Indian Curse4. Enemy Prayer5. Wind Won't Howl6. Big Chief II7. For Nothing8. Invisible Men
Cand doua sau mai multe genii isi concentreaza fortele asupra unui numitor comun, de cele mai multe ori creatia lor este sortita esecului. Nu acelasi lucru il putem spune insa despre Kevin Moore si Jim Matheos, care au scos la iveala adevarate capodopere artistice, ori de cate ori s-au intalnit. La fel se intampla si cu ultima lor realizare - Fire Make Thunder, album care te face sa te mandresti cu faptul ca ti s-a dat ocazia sa traiesti in aceste timpuri si ca ai sansa de a asculta asa ceva.

Daca pe anteriorul disc avem parte de un sunet mai grav si mai patrunzator, de aceasta data avem unul ceva mai aerisit, fiind foarte inchegat in comparatie cu precedentele. Probabil ca acest lucru se datoreaza si pastrarii componentei de pe Blood, cu Gavin Harrison aflat in spatele tobelor. Mai mult decat atat, Gavin nu este doar un simplu executant, intrucat, pe langa faptul ca i s-a lasat libertate deplina in a-si face partiturile, numele lui apare ca si coautor la compunerea uneia dintre ele (Enemy Prayer), alaturi de Jim si Kevin – cei care impreuna au compus muzica intregului album. Versurile in schimb, ii apartin in totalitate lui Kevin Moore, care si le-a scris special pentru maniera sa unica de interpretare. Facand o mica paranteza, ca tot l-am adus in discutie pe Gavin, am constatat la Jim Matheos faptul ca de-a lungul carierei sale, a lucrat numai cu tobari unul si unul, poate cei mai buni in domeniu. La Fates Warning l-a avut coleg pe Mark Zonder, pe Sympathetic Resonance (Arch/Matheos) a lucrat cu Bobby Jarzombek, in timp ce acum il are alaturi pe Gavin Harrison – tobar care si-a demonstrat valoarea cu varf si indesat pe materialele semnate Porcupine Tree (pentru o cercetare mai amanuntita, recomand ascultarea de urgenta a albumului The Incident).

Dintre cele opt piese, cel mai mult imi place Invisible Men – care, desi vine cu foarte multe elemente noi, parca in cateva momente aduce si cu Stockholm (Blood - 2009), dar si cu Midnight Serenade (Arch/Matheos). Evident ca si celelalte se ridica la nivelul asteptarilor, mai ales atunci cand aducem in discutie Guards, Enemy Prayer sau Wind Won't Howl. For Nothing in schimb, pare a fi hitul discului, in sensul ca pana acum este singura piesa careia i s-a facut si videoclip. Totusi, daca cineva m-ar pune sa aleg acea melodie care sa reprezinte albumul, cu certitudine acesta ar fi Cold Call, piesa care intruneste toate conditiile unei astfel de distinctii.

Nu stiu daca acest disc va avea un succes comercial iesit din comun, deoarece progresivul imbinat cu muzica electronica nu este agreat de foarte multi melomani. Cel mai important insa, este faptul ca Fire Make Thunder dispune de o creatie muzicala deosebita, in care Jim Matheos si Kevin Moore au scris inca o fila de poveste.
 

Fantotzii more Nota: 9.5


Posted at 09:36 |  14 Aprilie 2012  | 2 Comentarii  | 4065 Vizualizari

Comenteaza la: Fire Make Thunder

  • sfarsitul de la invisible men e pe pink floyd rau de tot

    1. Posted by Tom | 14 Aprilie 2012 12:59
  • Suna din ce in ce mai bine astia.Pacat ca pe plan vocal Moore nu progreseaza deloc, ramanand, in cel mai bun caz, un vocal mediocru.

    2. Posted by ShadowMan | 25 Aprilie 2012 19:18
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way