CHILDREN OF TECHNOLOGY - Future Decay

Future Decay FORMAT: VINIL
DATA APARITIEI: 02.05.2014
CASA DE DISCURI: Ripping Storm Records
 
7.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
0.0
NOTEAZA ALBUM: 0 voturi

Top 2014: #152
Children of Technology more
Componenta:
Paolo Astolfi "DeathLörd Astwülf" - voce
Borys Crossburn - chitara
Mad Jex - bas
Giovanna "Goddess of Hammering Chaos" - tobe


TRACKLIST:

Side A01. Future Decay02. Remembrance Day03. Blackout04. Hold Up Your FuelSide B05. Eaten Dust Overload06. Under the Ripping Storm07. Last Sunshine Gleaming08. Fear the Mohawk Reaper
Pâna acum, când dadeam drumul la un material Children of Technology, fie ca era vorba de unul dintre split-uri, EP-uri, ori albumul precedent, It’s Time to Face the Doomday, ma asteptam sa vina câinii sa ma manânce. Vedeam niste animale hibride care-si aratau colții mânjiți de substanțe verzi si alergau printre cladiri de tot felul. Se întâlneau apoi cu un grup de punk-isti spurcați, pe care nu îi atacau, ci cu care se aliau. Împreuna formau un alt grup, nu foarte numeros dar destul de eficient în distrugerea lumii, un spațiu ce arata oricum ca un Pripyat extins.

Acum însa, ascultând ultimul album, Future Decay - lansat în luna mai, anul curent - constat ca au disparut câinii, chiar daca niste forme deviate de patrupezi sunt înca prezente pe coperta acestui material. Introducerea se face printr-un moment de tensiune, o tema de pian în stil horror, care ne aduce aminte ca Children of Technology sunt italieni. Tobele intra într-un mod neasteptat peste acest pian, reusindu-se crearea unui intro superb care se sparge apoi într-un riff de thrash tare simpatic. Astfel, au ramas doar oamenii, fara animalele mutante, cu care nu stiu ce s-ar fi putut întâmpla. Odata cu asta, par sa mai fi disparut si influențele Motorhead pentru riff-uri si daca trebuie sa punem referințe pentru ceea ce a ramas, gasesc ceva structuri comparabile cu unele de la Impaled Nazarene la piesa de titlu, de exemplu, alaturi de altele, ceva mai de departe, de la Corrosion of Conformity, exceptând solourile care sunt niste desfasurari clasice de elemente thrash/crossover si heavy metal. Dar cu tot „clasicismul”, ele sunt foarte frumos realizate, puse la locul lor si uneori chiar inovatoare, cum ar fi cel de la piesa Under the Ripping Storm, sau un scurt fragment din Last Sunshine Gleaming. Nu lipsesc bineînțeles nici secțiunile inspirate dintr-un Discharge al anilor ‘80.

Mi se pare ca pentru acest album s-a lucrat mai puțin la „scandal” si mai mult la atmosfera. Producția de sunet este de asemenea o schimbare majora în parcursul Children of Technology, aparuta cu acest Future Decay. Este vorba despre un proces mai „scump”, sa-i spun asa, însa cred ca volumele ridicate pe anumite track-uri dau impresia unui sunet cumva sacadat, ceea ce nu îmi pare cea mai buna idee. Ar fi mers si un sunet diferit de redare a tobelor fiindca e pacat de energia emanata de Goddes of Hammering Chaos, cel mai interesant personaj feminin din underground.

Practic, schimbarile astea implica si o natura tehnica, fiindca de la It’s Time to Face the Doomday, adica din 2010 si pâna acum, componența s-a schimbat si astfel au aparut în ecuație un nou chitarist si un nou basist, fapt ce se observa imediat. Dar vocea lui DeathLörd Astwülf ramâne în continuare constituentul preferat, mai ales ca aici îsi foloseste si vocea naturala pentru niste declarații apocaliptice si haioase.

Din pacate, nu pot spune ca Future Decay este mai bun decât primul album, iar de-aici se naste ideea de regres în ceea ce priveste Children of Technology, dar fiind vorba despre decadarea care va sa vina, putem înțelege. Însa cu toate astea, se pastreaza caracteristicile lor principale, speed metal-ul si dezastrul înfaptuit de buna voie, o combinație care face albumul mai mult decât acceptabil.

Gina S. more Nota: 7


Posted at 12:02 |  30 Iulie 2014  | 0 Comentarii  | 2468 Vizualizari

Comenteaza la: Future Decay

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way