OVERKILL - Ironbound

Ironbound FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 29.01.2010
CASA DE DISCURI: Nuclear Blast Records
 
8.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 45 voturi

Top 2010: #26
Overkill more
Componenta:
Bobby "Blitz" Ellsworth - voce
Dave Linsk – chitara, voce
Derek Tailer - chitara, voce
D.D. Verni - bass, voce
Ron Lipnicki – tobe
TRACKLIST:

01. The Green And Black02. Ironbound03. Bring Me the Night04. The Goal Is Your Soul05. Give a Little06. Endless War07. The Head and Heart08. In Vain09. Killing for a Living10. The SRC
Mi s-a parut ca am fost cam indulgent cu precedentul OverkillImmortalis (2007). Probabil si pentru ca sunt trupa mea de suflet, si pentru ca urma sa ii vad la un concert in Bulgaria si ma luase febra evenimentului cam devreme. Dovada ca exista o justitie editoriala (divina sau nu) e ca n-am putut sa ma mai duc la  respectivul concert.

De-aia nu m-am repezit sa scriu despre Ironbound dupa primele ascultari. Onest vorbind, e si greu sa scrii despre trupa ta favorita, mai ales daca ai de zis si de bine :). Prefer sa va descriu doar ce impresii mi-a produs discul dupe ce a zacut prin computer mai mult timp.

Dupa prima ascultare:
Un sunet diferit, mult mai bun ca pe ultimele trei albume, in mod clar. O prima piesa neasteptat de lunga pentru Overkill (8:12) – una dintre cele mai lungi din toata discografia lor.
Solo-uri foarte tari – Dave si Derek fac o treaba excelenta.
Iese in evidenta Ironbound. Cred ca de la Horrorscope n-au mai avut o piesa de titlu asa de buna – poate-poate  si I Hear Black.

Dupa a doua ascultare:
Se mai aduna si informatiile. Pater Tagtgren la butoane – asta explica sunetul.
Dave si Derek fac treaba –  dar mai ales David, aflu din interviuri. Atentie la solo-urile de la Give A Little, Endless War si The Head And Heart.
Piesa aia lunga din deschidere e pentru fanii Overkill, dar si pentru echipa favorita a lui Blitz – hocheistii de la New Jersey Devils, care au culorile verde si negru.
Blitz zice ca e un nou capitol in istora trupei – e, asta n-o cred. Am mai auzit Bring Me The Night si Endless War – desi ambele sunt mai bine executate decat melodii similare de pe albumele precedente. Plus alte trucuri la refrene pe care chiar le-am ras-auzit. Ma rog, astea ultimele sunt parte din identitatea trupei, dar “un nou capitol” e mult spus.

Dupa toate celelate ascultari:
Mi se pare ca albumul are doua parti forte: inceputul (mai ales primele doua) si sfarsitul (mai ales ultimele doua). Ma incurca The Goal Is Your Soul si Endless War – treneaza cam mult pentru valoarea lor.
In rest - amestecate, cum ar zice un prieten de-al meu. Si cu bune si cu rele.

Clar ca Ironbound pune intr-o alta lumina (ceva mai proasta:) ultimele albume Overkill. Si inca o data nu pot decat sa regret c-au descoperit atat de tarziu perechea asta de chitaristi (care, iata, acum s-a rodat excelent). Si ca Peter Tagtgren (fan declarat – asa zice Blitz) n-a fost chemat sa dea o mana de ajutor incepand de acum patru ani. Deh, or fi fost banii si/sau faptul ca Bogdog (cu fratii Zazula cu tot) nu e Nuclear Records.

Indraznesc sa spun ca Ironbound s-ar putea sa ii re-aduca pe americani la nivelul de popularitate pe care il aveau pe vremea lui Horrorscope.
Nu alaturi de “cei patru mari” – dintre care intre timp unul s-a prostit si unul s-a plafonat  – ci alaturi de astia mai mici, dar mai dragi mie. Testament, de exemplu.

Un 8,5 dat mai lucid decat cel de la Immortalis. Oricum pe 21 februarie ma duc la Madrid sa-i vad pe Overkill si mi-e frica sa nu actioneze din nou justitia editoriala (divina sau nu).

Tzugu more Nota: 8.5


Posted at 12:26 |  14 Februarie 2010  | 6 Comentarii  | 3527 Vizualizari

Comenteaza la: Ironbound

 • Tocmai ce am intrat pe myspace-ul Overkill ...
  sa vad si eu cum suna ...
  si din prima m-a izbit piesa "Bring me the night" cu un rip-off neatent de la "Helpless" al celor de al Diamond Head, sau, pentru cei care nu au avut curiozitatea sa asculte Diamond Head, Metallica.
  In rest numai de bine, ce am ascultat eu suna bine si e agresiv. Nu pot ca in urma ascultarii a doua piese sa trag o cocluzie.
  Insa consider o greseala majora ca sa deschizi playlist-ul cu o piesa pe care, vorba cronicii, "am mai auzit-o si pe alte albume". Pacat ca nu albume Overkill.

  1. Posted by L.N.D.H. - John | 16 Februarie 2010 10:24
 • Ah, da! Ai dreptate... nu stiam unde l-am mai auzit... Bine ei mai au piese din astea cu iz punk/metal mai vechi, unde ii mai suspectez chiar si eu de cate ceva. Dar e mai cinsit sa faca o preluare, cum au facut cu Sonic Reducer pe Feel The Fire :)

  2. Posted by tzugu | 16 Februarie 2010 13:33
 • deci, din ce zice tzugu p-aci, eu am ajuns la concluzia ca unul dintre noi a ascultat alt album. mie mi se pare cel mai bun overkill, de la horrorscope pana in zilele noastre, net superior lesinaturii under the influence si dominand colosal vagile experimente incepute cu i hear black si terminate cu immortalis. pacat, ca uite, fara sa fie singura mea trupa de suflet, e una dintre ele si vad ca undeva pe parcurs, fanii s-au schimbat si nu mai stiu cine i-a crescut. LNDHJ, riffuri de Diamond Head gasesti zilele astea pe toate drumurile. mai ales zilele astea.

  3. Posted by hell9level | 20 Februarie 2010 18:12
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way