PRIMAL FEAR - New Religion

New Religion FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 21.09.2007
CASA DE DISCURI: Frontiers Records
 
9.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.9
NOTEAZA ALBUM: 10 voturi

Top 2007: #6
Primal Fear more
Componenta:
Ralf Scheepers - voce;
Stefan Leibing – chitara;
Henny Wolter – chitara;
Mat Sinner - bas;
Randy Black - tobe
Invitati: Simone Simons - voce;
Magnus Karlsson - chitara
TRACKLIST:

01. Sign Of Fear02. Face The Emptiness03. Everytime It Rains04. New Religion05. Fighting The Darkness:a) Fighting The Darknessb) The Darknessc) Reprise06. Blood On Your Hands07. The Curse Of Sharon08. Too Much Time09. Psycho10. World On Fire11. The Man (That I Don't Know)

Capitane, ce le-ai dat la baieti sa manince, jaratec? Stati putin, va rog, sa-mi culeg falca de pe jos, caci impactul cu acest recent opus Primal Fear m-a lasat cu gura cascata. Asa. Acum trebuie sa recunosc ca am gresit.Acum doi ani ziceam ca "atita timp cit riurile curg spre mare, Primal Fear nu o sa-si schimbe directia muzicala", nu stiu ce mi-o fi venit, creca voiam sa fac pe (Leo) grozavu, de obicei evit sa fac previziuni de orice fel, viitorul fiind totalmente imprevizibil, dupa parerea mea. Si iata si dovada, sta in fata noastra si se cheama New Religion.

Incredibil, trebuie sa ma repet, dar incredibil, Primal Fear, au facut nefacuta: au schimbat macazul. Si nu oricum, ci intr-un mare fel. Prima piesa, Sign of Fear nu prevesteste nimic, adoarme vigilenta si mingie pe cap prejudecatile, dar rockul (incredibil de) melodic (cu versuri pe masura) de pe Face The Emptiness m-a alarmat in prima faza, pentru ca refrenul sa ma cucereasca ireparabil. La a treia ascultare, stergea pe jos cu mine, eram o cirpa in miinile lui: una dintre cele mai tari piese Primal Fear si altceva decit ce si-au obisnuit ei ascultatorii, mai degraba s-ar afla acasa pe ultimul Pink Cream 69, oricum ar fi fost cea mai tare si acolo. Si povestea continua la fel, un (mare) Ralf in (enorma) forma vocala isi conduce colegii printre niste indrazneli de neimaginat pentru Primal Fear acum doi ani: duet cu voce feminina; o gramada de clape simfonice; doua balade spre trei pe un singur disc, beat-uri electronice; linii melodice incredibile si neasteptate, tendinte de prog; pretentii de rock simfonic; incercari nu tocmai timide si pe alocuri chiar reusite de lirica "de introspectie", in locul cliseelor obosite. Toate topite la mare arta in heavy metalul traditional care mai razbate neintinat doar pe ici colo (mai rarut e mai dragut, mare vorba, si adevarata), mai ales pe banala Psycho. Ce e si mai fenomenal e ca le reuseste tot ce isi propun, New Religion aduce plusuri la toate capitolele: compozitie, inspiratie, productie, sunet, interpretare, tupeu. Supertupeu. Juma de punct e pentru tupeu. Minusul ar fi ca nu mai e atit de heavy si de macho. Pardon, asta ultimu e tot plus, nu minus.

Inca nu-mi revin: ce i-o fi apucat? Mai ramine ca miine sa scoata Dragonforce un album de doom si Slayer unul de blues crestin si gata, ma duc sa ma culc.

( ) surprinzator, inspirat, supervoce, superpiese, supertotcevrei
(-) Psycho

 

Asculta pe Myspace


Klawz more Nota: 9.5


Posted at 10:20 |  01 Octombrie 2007  | 11 Comentarii  | 6506 Vizualizari

Comenteaza la: New Religion

  • Supertare!nu intelege de ce (-) Psycho,dar ma rog,gusturile lui klawz mereu dau de banuit..mie mi se pare o super piesa.

    1. Posted by Lemmy | 03 Octombrie 2007 12:08
  • btw klawz,asa ma poti face sa te consider un profesionist in ceea ce faci...pt ca de iubit niciodata nu o sa se intample:D..totusi aici nu suntem la matrimoniale.acum ai dat dovada de profesionalism dand nota corecta unui album.totusi nu sunt de acord cu catalogarea drept ''banala'' a piesei ''psycho'' si a piesei ''face the emptyness'' drept una dintre cele mai tari piese Primal Fear.m/!

    2. Posted by Lemmy | 03 Octombrie 2007 12:25
  • Da, super tare albumul

    3. Posted by Gigi de la apa calda | 03 Octombrie 2007 14:19
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne