ANCIENT - Night Visit

Night Visit FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 13.07.2004
CASA DE DISCURI: Metal Blade Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2004: #117
Ancient more
Componenta:
Aphazel - voce, chitara, clape
Jesus Christ - chitara
GroM - baterie
Dhilorz - bas
TRACKLIST:

01. Envision the Beast02. Rape the Children of Abel03. Horroble04. Night Visit05. Lycanthropy06. Night of the Stygian Souls07. Fuel the Flames08. The Truth Unveiled09. The Arctic Miracle (bonus)10. Out in the Haunted Woods (bonus)

Am fost intotdeauna un admirator al muzicii celor de la Ancient, fie ca a fost vorba de Svartalvheim-ul cu o groaza de influente Black Sabbath, charismaticul si grandiosul The Cainian Chronicle, atipicul Mad Grandiose Bloodfiends, intensul si glacialul The Halls of Eternity sau thrashistul Proxima Centauri.

In noiembrie 2003 am suferit foarte tare, pentru ca datorita unor rahaturi de ordin tehnico-tactic nu am reusit sa ajung la Timisoara pentru a-i vedea live. Povestiri nu am vrut sa aud pentru ca as fi fost cu atat mai frustrat si furios.

Mereu sunt emotionat cand stiu ca trebuie sa apara produse noi ale unor formatii a caror discografie o detin integral pe cd-uri originale si Ancient este una dintre aceste formatii.

Am invatat de la prietenul meu Klawz cat este de misto sa iti intinzi pe pat toate cd-urile cu albumele unei trupe, unul langa celalalt, sa le privesti intr-un mare fel si sa te bucuri de ele. L-am avertizat acum ca numele sau va aparea in cronica mea si iata replica dumisale, pe care v-o reproduc exact: "looooooooooooooooool, daten pana mea, daca tot ma exibezi la toata lumea spune barem ca le ashez în ordine cronologica si ca la skimb tu m-ai învatat cum sa ascult o caseta cu carcasa în buzunaru de la piept al bluzei de pijama scotînd-o mereu ca sa vad titlul piesei urmatoare, sau kiar al celei curente, daca între timp îl uit. fuckkin looool again." Inchid paranteza!

Cum Aphazel este un individ cu o capacitate de metamorfozare uimitoare iar creatiile sale sunt intotdeauna versatile si subtile, nu am avut nici o clipa idee cum va suna Night Visit, cu ce va aduce, ce texte vor fi in booklet, etc. Despre artwork nu mai discut, pentru ca desi au beneficiat mereu de aceeasi simbolistica, booklet-urile materialelor nu au semanat niciodata unul cu celelalte.

Probabil ca termenul care ar putea defini cel mai exact aceasta ultima creatie a celor 4 este acela de chintesenta a tot ce a fost mai bun la Ancient, astfel incat pe Night Visit gasim bateria sparta de pe Mad Grandiose Bloodfiends, vocalizele aproape isterice si torturante de pe The Cainian Chronicle, grandilocventa lui The Halls of Eternity si nu in ultimul rand riff-urile si breakurile excelente de pe Proxima Centauri.

Nu lipseste nici de aceasta data o voce feminina subversiva si deloc angelica iar remarcabil este bateristul care are pe alocuri partituri foarte complexe (am fost socat sa aflu ca este fan Mike Portnoy!!!). Ce mai este important de mentionat este rolul chitarei care este unul primordial, de data asta existand mai multe solouri decat oricand. Si toate interesante.

Ultimele doua piese sunt bonus-uri atmosferice si intunecate iar vocea malefica de pe Rape the Children of Abel este a lui Lord Kaiaphas, nimeni altul decat cel responsabil de vocalizele de pe The Cainian Chronicle si Mad Grandiose Bloodfiends.

Productia este curata si puternica, trademark al Studioului Fredman si al lui Fredrik Nordstrom.

Cum ramane, vi-l comandati?


Sake more Nota: 9


Posted at 11:52 |  22 Ianuarie 2006  | 1 Comentarii  | 5695 Vizualizari

Comenteaza la: Night Visit

  • AR TREBUI NOTA 10

    1. Posted by AVE SATANAS ! | 21 Ianuarie 2008 08:43
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)