PAIN - Psalms of Extinction

Psalms of Extinction FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 16.04.2007
CASA DE DISCURI: Roadrunner
 
10.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.3
NOTEAZA ALBUM: 8 voturi

Top 2007: #256
Pain more
Componenta:
Peter Tägtgren – voce, toate instrumentele
TRACKLIST:

01. Save Your Prayers02. Nailed to the Ground03. Zombie Slam04. Psalms of Extinction05. Clouds of Ecstasy06. Play Dead07. Does it Really Matter08. Computer God09. Just Think Again10. Walking on Glass11. Bottle's Nest12. Bitch

Am asteptat cel de-al 5-lea album de studio al lui Peter Tägtgren sub titulatura Pain ca pe o mana cereasca.
Imi placuse mult precedentul Dancing With The Dead (2005), cu tot cu inspirat alesul videoclip la Bye/Die. Si eram curios cum o sa continue Peter proiectul sau industrialo-electro-gothico....., dupa ce a facut minuni cu Hipocrisy pe Virus.
Dancing... e greu de batut, dar Psalms of Extinction il bate. Nu numai ca invitati (Mike Dee de la Motorhead bate pe Zombie Slam, Alexi Laiho canta pe Just Think Again si Andres Iwers de la In Flames da cu basul pe alte doua piese), ci si ca productie si compozitie.
Ca productie Psalms... e ceva mai „aspru” decat opus-ul precedent si asta il face mai atractiv si mai emotionant. Iar ca si compozitie, cred ca fiecare dintre piese ar fi putut fi lejer un single. Poate doar lentul Just Think Again n-ar fi fost potrivit in postura asta. Pana si cover-ul Play Dead (dupa antipatica – pentru mine - Bjork) suna extraordinar si respecta perfect intentia maniaco-depresiva a norvegiencei, dandu-i in acelasi timp si un feeling de (nu radeti!) reflexivitate a la Depeche Mode. Lui Walking On Glass si lui Bitch le-ar fi stat bine pe un album Nine Inch Nails (poate chiar mai bine decat unor piese de pe ultimul NIN), iar Save Your Prayers si Play Dead ar fi putut fi ale celor de la Depeche Mode, daca cineva le-ar fi injectat englezilor virusurile turbarii si metalului simultan. Zombie Slam e un Sisters Of Mercy dopat cu anabolizante metalice, si poate (hai, poate...) Nailed To The Ground poate fi suspectata de o combinatie de riff-uri si clape asemanatoare cu Rammstein.
Dar absolut totul, totul e integrat foarte coerent in stilul Pain conturat atat de bine pe ultimele 2 albume. Ca bucati preferate din album, am doua trilogii care ma urca efectiv pe tavan: Psalms Of Extintion/Cloud Of Extasy/Play Dead si Walking On Glass/Bottle’s Nest/Bitch.
Ca de obicei, despre un album bun nu poti s-o lalai la nesfarsit. Nu imi ramane decat sa va recomand cu o cladura mai mare decat cea de la nivelul asfaltului zilele astea sa ascultati cel mai recent produs al domnului Tägtgren.
Un album pentru oamenii deschisi la cap care inteleg ca metalul va rezista si isi va recruta fani si prin aceste asa-zise „mezaliante” cu genuri comerciale cum ar fi electro-ul si gothic-ul. Un album pentru cei care vor adrenalina si depresie combinate in doze cantarite la fix de suedezul-minune care reuseste sa faca treaba excelente cu doua trupe si enspe colaborari in tot felul de proiecte surprinzatoare.
Am citit undeva ca Peter ar fi fost chitarist live pentru euro-dancer-ul E-Type. N-am stat sa verific daca e adevarat. Dar daca e, sa mor ca i-a folosit...
Un 10 pentru un album minunat de comercial si divers. Si un candidat serios la albumul anului in topul personal.


Tzugu more Nota: 10


Posted at 09:54 |  30 Mai 2007  | 10 Comentarii  | 6594 Vizualizari

Comenteaza la: Psalms of Extinction

  • i play dead, its sometimes just like sleeping! cum sa nu-ti placa man bjork, ia ia matale vesperinte si asculta la casti.

    1. Posted by disco | 30 Mai 2007 15:48
  • vespertineeeeeeeee

    2. Posted by disco | 30 Mai 2007 15:48
  • man Bjork e islandeza saraca. Nu e chiar asa maniaco-depresiva cum crezi matale. Te-oi fi intalnit si matale cu ea intr-un moment neprielnic. :))

    3. Posted by JohnBlack | 30 Mai 2007 16:18
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne