WOLFSGREY - Pure Transylvanian Style

Pure Transylvanian Style FORMAT: MCD
DATA APARITIEI: 27.02.2013
CASA DE DISCURI: Mirgilus Siculorum
 
7.5
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 3 voturi

Top 2013: #182
Wolfsgrey more
Componenta:
Lugosi Béla - voce
Nekroführer - chitara, bas
Pestifer - chitara
Kerti József - tobe

TRACKLIST:

01. Grey Wolves Ride02. Pure Transylvanian Style03. Szeklerland04. Holnap elmegyek05. Loaded Gun06. Fuck the Jazz!!!
Prima data am luat contact cu muzica românilor de la Wolfsgrey prin intermediul demo-ului A lansat in anul 2008. La acea vreme materialul nu mi-a spus foarte multe si cumva am uitat de existenta grupului. Din 2008 si pana in prezent trupa a mai lansat inca patru materiale: B Rehearsal (2008), C Rehearsal (2009), D (2010) si materialul de fata, Pure Transylvanian Style.

In componenta trupei ii regasim pe Lugosi Béla si Pestifer, membrii ai grupului Siculicidium, dar si pe tobosarul Kerti József (Death Noize, ex-Labyrinth of Abyss, ex-Siculicidium) si chitaristul Nekroführer, trecut si el prin Siculicidium, dar si coleg cu Kerti in  Death Noiz. Probabil ca toate numele astea nu va spun nimic, dar daca iubiti black metal-ul de sorginte old school, ar fi pacat sa nu le acordati atentia cuvenita. Wolfsgrey nu este in nici un caz un side-project Siculicidium ci o entitate separata. Am simtit ca era nevoie sa fac o scurta introducere a trupei, pentru ca sunt sigur ca cei mai multi dintre cei ce citesc aceste randuri iau astfel contact pentru prima data cu muzica trupei.

Revenim la demo-ul de fata. Prin acest disc pot spune ca am redescoperit Wolfsgrey si black metal-ul lor primitiv. Printre trupele pe care Wolfsgrey le citeaza ca influenta se numara Venom, Tormentor, Bathory si Vlad Tepes. Asadar, trupe din primul val al scenei black metal. Old school in totalitate, fara compromisuri si inflorituri.

Prima piesa de pe disc este Grey Wolves Ride, o compozitie ce si-ar fi gasit loc fara probleme pe primul disc Tormentor - The Seventh Day of Doom (1987). Abraziva si directa, o piesa ce pastreaza sunetul si atmosfera black metal-ului primitiv. Aproape 4 minute de furie si riff-uri taioase.

Cea de-a doua piesa de pe disc este cea care da titlul materialului de fata - Pure Transylvanian Style. Un fel de Countess Bathory (Venom) pe steroizi. Lugosi Béla are ceva din Attila Csihar. Daca acesta este stilul pur transilvanean al black metal-ului primitiv, astept cu interes noi compozitii din partea trupetilor.

Cea de-a treia compozitie este Szeklerland sau, in traducere, Tinutul Secuiesc. O compozitie ce urmeaza coordonatele trasate de Pure Transylvanian Style. Imi place "duelul" abraziv al chitaristilor Nekroführer si Pestifer. Nu-s Iron Maiden si cred ca nici nu cauta asta.

Cea de-a patra piesa de pe disc este Holnap elmegyek in traducere aproximativa Plec maine. Compozitia imi aminteste de Siculicidium si de al lor album de studio Utolsó Vágta az Univerzumban - Ultimul galop prin univers (2009). Fiind implicati aproximvativ aceeasi oameni ca si-n Siculicidium este aproape inevitabila prezenta unor influente din partea acestei trupe in muzica Wolfsgrey.

Piesa cu numarul cinci de pe disc este Loaded Gun. Daca va place piesa Lost Wisdom semnata Burzum, veti gasi ceva asemanari aici. Iar cand zic asta ma gandesc la partitura de chitara de la minutul 1:30 la 1:53 (si nu numai!). Nu stiu daca este voita sau nu asemanarea, dar suna bine in contextul numit Pure Transylvanian Style.

Ultima piesa de pe disc este Fuck the Jazz!!!. Chiar daca printre preferintele mele se numara si muzicieni precum John Coltrane sau Mahavishnu Orchestra, piesa cu numarul 6 are ceva aparte. Este cumva "hit-ul" acestui material. Iar cand spun asta, nu spun "hit-ul" intr-un mod negativ. Stati linistiti, nu au lasat in nici un fel la o parte agresivitatea si nebunia metalica. NU! Fuck the Jazz!!! este o piesa autentica black'n'roll!

Ar fi interesant de urmarit daca pe viitor Wolfsgrey ar reusi sa imbunatateasca si mai mult elementele pozitive ale discului de fata. Comparativ cu demo-ul A (2008), cresterea este spectaculoasa. Inchei prin a spune ca daca black metal-ul traditional se numara printre preferintele voastre, ar fi pacat sa ratati acest disc.

H. more Nota: 7.5


Posted at 12:05 |  30 Martie 2013  | 0 Comentarii  | 2871 Vizualizari

Comenteaza la: Pure Transylvanian Style

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way