Y.O.C. - Sanity Within

Sanity Within FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 20.01.2004
CASA DE DISCURI: Autoprodus
 
6.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.2
NOTEAZA ALBUM: 2 voturi

Top 2004: #112
Y.O.C. more
Componenta:
Y.O.C. - voce
Maya - chitara
Kaan - bas
Kemal - baterie
Bijen - chitara
TRACKLIST:

01. 'Lone In Darkness02. Seeds Of Hate03. Sanity Within04. No Tomorrow05. K.t.tm.t
 

Y.O.C. este proiectul celui care se ascunde sub acest pseudonim, un muzician turc implicat in scena de metal inca de acum un deceniu. Din biografia pe care am primit-o alaturi de CD-ul promo am dedus ca YOC a lucrat mai intai ca jurnalist la publicatii de metal turcesti,dupa care a facut Academia de Muzica, devenind tenor si a format grupul Y.O.C.

Desi in discografia acestui grup figureaza mai multe produse, Sanity Within este primul pe care il ascult. Discul este de fapt un demo EP, alcatuit din 5 piese, cu o durata totala ce nu depaseste 15 minute. Bazandu-ma pe modul in care arata CD-ul, cat si pe engleza odioasa in care este redactata biografia trupei, ma asteptam la ce era mai rau. Dar supriza, inca o data aparentele demonstreaza ca nu o data pot insela.

Demo-ul debuteaza cu un scurt intro in care Y.O.C. ne anunta ca are ceva de spus (Listen to me, I've got something to say) urmat imediat de prima piesa, Seeds Of Hate , 4:30 de minute de heavy metal clasic, in maniera vechilor albume Iron Maiden, cu o voce interesanta, si cu chitari melodice.

Cu Sanity Within tonul se schimba, este unul mult mai sobru, intreaga atmosfera a piesei fiind dark, amintind pregnant de conationalii lor, Pentagram (Actualii Mezarkabul). Chiara daca in mare parte a timpului este o compozitie cu un tempo lent, exista cateva ruperi de ritm si solo-uri de chitara care fac din Sanity Within cea mai reusita bucata a demo-ului. Vocea lui YOC are anumite inflexiuni bizare, fapt ce ii confera un aspect de originalitate.

Registrul muzical este schimbat inca o data pe No Tomorrow . De data aceasta avem un power metal cu elemente thrash (existand ceva similaritati cu Exodus), tempo-ul este alert, riff-urile heavy sunt alternate cu pasaje solo foarte melodice, pedala dubla domina sectia ritmica, iar la sfarsit exista chiar un pasaj acustic, un "dialog" intre vocea lui YOC si chitari clasice.

Demo-ul se inchieie cu o secventa ultrarapida si dura, in genul Sepultura, pacatuind doar prin durata foarte scurta, de aprozimativ un minut. Productia are un nivel calitativ ridicat, tinand cont si de faptul ca este un demo autoprodus, iar prin cele 5 piese cred ca YOC a incercat sa arate care sunt genurile muzicale pe care le poate aborda, poate si in speranta ca o casa de discuri il va remarca; si ar fi pacat sa nu se intample asa, pentru ca de talent turcii se pare ca nu duc lipsa.


Dragos P. more Nota: 6


Posted at 22:37 |  22 Ianuarie 2006  | 0 Comentarii  | 5619 Vizualizari

Comenteaza la: Sanity Within

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne