VOWELS - Seasonal Beast

Seasonal Beast FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 12.12.2014
CASA DE DISCURI: Sun & Moon Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.7
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2014: #20
Vowels more
Componenta:
F.V. - chitara, sintetizator, pian, corn, trompeta
V.Z. - voce
G.L. - bas
M.C. - tobe

Invitata:

Adriana Stupu - violoncel
TRACKLIST:

01. Harvest02. Magnificat03. As Seasonal Beasts04. Here Comes San Zampano05. Thiudareik06. Until Kingdoms Come
Seasonal Beast este cel de al doilea disc de studio al grupului italian Vowels si la fel ca si debutul intitulat Hooves, Leaves & the Death/As December Nightingales, a fost lansat tot prin intermediul casei de discuri Sun & Moon Records din Romania. Daca primul material de studio al italienilor l-am ascultat in treacat, fara sa-i acord atentia cuvenita, materialul Seasonal Beast m-a captivat inca de la prima ascultare. Ceea ce propun italienii este un mix de dark jazz ce aminteste de Bohren und der Club of Gore, folk atmosferic rupt din manualele Death in June, dar si de eleganta oferita de catre compozitiile lui Ennio Morricone. O treaba tare de tot, organica, atmosferica si justificat pretentioasa.

Harvest, prima piesa de pe disc este si cea mai lunga. Pe aceasta compozitie Vowels se joaca cu instrumentele si dau impresia ca acestea ar fi parte din ei. E genul de senzatie pe care-l poate oferi doar muzica facuta din si pentru suflet. O compozitie plina de o mare incarcatura emotionala, aceasta creste treptat pana la minutul 4 si 42 de secunde, urmand ca din acel moment sa aiba loc descatusarea dar fara ca piesa sa paraseasca cadrul initial.
Cea de a doua piesa de pe disc este Magnificat, care incepe cu un bas ce duce mult cu gandul la compozitiile Shukar Collective, la atmosfera aia de pe Cine intra-n cartiere, dar care dupa primele 40 de secunde se transforma pret de aproape doua minute intr-un "ritual" sonor pentru ca apoi sa ofere o mixtura de Death in June si Ennio Morricone imbracata intr-un aer modern.
As Seasonal Beasts incepe cu trompeta lui Fred si cu o chitara acustica peste care sunt inserate franturi de pian, loop-uri si voci. O piesa ce i-ar enerva pe fanii pretentiosi ai muzicii progresive, dar ca ii va face pe amatorii de sonoritati folk si ambient sa exalte. Totusi, sunt de parere ca este inutil sa inunzi partitura cu note atat timp cat din punct de vedere emotional nu transmiti nimic. Nu-i aici cazul italienilor ce-si spun Vowels.
Piesa cu numarul patru e pe disc ofera o continuare naturala a compozitiei de mai devreme. Pe Here Comes San Zampano, Fred si ai sai colegi prezinta o muzica nomada, plina de emotie. Daca-mi permiteti comparatia, as zice ca-i un fel de Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra combinat cu atmosfera aia pe care o are Maria Tanase pe Ciuleandra. Stiu ca poate e greu de imaginat mixul asta, insa ganditi-va la nebunia aia misto a lui Kusturica si la aerul ala autentic al muzicii Mariei Tanase.
Thiudareik
este piesa cu numarul cinci de pe disc. Un fel de improvizatie pe chitara rece. O piesa reusita in imperfectiunea ei.
Ultima piesa de pe disc este Until Kingdoms Come. Pe aceasta compozitie trupa parca-si aduce aminte ca ar vrea sa semneze soundtrack-ul unui film mare si sincer sa fiu, pentru a primi aprecierea la scala larga, parca-mi pare rau ca italienii nu vor avea aceasta ocazie (sau cel putin nu o au pe moment).

Inchei prin a spune ca imi plac intr-un mod special micile imperfectiuni ale discului Seasonal Beast. Genul ala de imperfectiuni ce fac muzica sa fie muzica, sa fie naturala si pe bune. Sunetul ala clar si autentic care nu este fortat, nu este prelucrat si nici "polizat" pentru ca, fie vorba intre noi, nici in viata nu este totul perfect pentru ca daca ar fi, zau ca ar fi plictisitor.

H. more Nota: 8


Posted at 22:44 |  27 Aprilie 2015  | 0 Comentarii  | 2028 Vizualizari

Comenteaza la: Seasonal Beast

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way