MOSTLY AUTUMN - That Night in Leamington

That Night in Leamington FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 05.04.2011
CASA DE DISCURI: Mostly Autumn Records
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.5
NOTEAZA ALBUM: 5 voturi

Top 2011: #162
Mostly Autumn more
Componenta:
Bryan Josh – voce, chitara, clape, pian
Heather Findlay – voce, chitara acustica, percutie
Liam Davison – chitara, voce
Iain Jennings – clape
Anne-Marie Helder - flaut, pian, clape, flaut englezesc, chitara acustica, percutie, voce
Olivia Sparnenn – voce, percutie
Andy Smith – bas, voce
Gavin Griffiths – tobe
TRACKLIST:

Disc 11. Fading Colours2. Caught in a Fold3. Flowers for Guns4. Unoriginal Sin5. The Spirit of Autumn Past - Part 26. Simple Ways7. The Last Bright Light8. Passengers9. Shrinking VioletDisc 2:01. Carpe Diem02. Winter Mountain03. The Dark Before the Dawn04. Answer the Question05. Nowhere to Hide (Close my Eyes)06. Half the Mountain07. Mother Nature08. Above the Blue09. Heroes Never Die10. Evergreen
Iata ca a venit momentul ca astazi sa prezint si un album live. El apartine trupei britanice Mostly Autumn, si se numeste That Night in Leamington. Concertul, care este imprimat pe doua CD-uri, a avut loc in data de 2 aprilie 2010 in orasul britanic Leamington, asa cum spune si titlul albumului, intr-o sala ce se numeste The Assembly. Totusi, lansarea oficiala al acestui material s-a produs un an mai tarziu, adica in data de 5 aprilie 2011.

Genul muzical abordat de Mostly Autumn este un progresiv folk rock, de cea mai buna calitate. Iar ca idee, muzica lor se invarte in jurul lui Pink Floyd, Fleetwood Mac, Jethro Tull, sau Deep Purple/Rainbow. Desigur, conteaza mai putin cine si ce i-au influentat, intrucat cei opt britanici sunt niste muzicieni remarcabili din punct de vedere valoric. Este uimitor sa auzi cum membrii acestei trupe traiesc muzica la intensitate maxima, dand tot ce au mai bun din ei cu fiecare nota in parte.

Prin urmare, Mostly Autumn se pot identifica oricand cu o enciclopedie muzicala, deoarece membrii formatiei nu canta fiecare pe cate un singur instrument, mai toti cinta la doua, iar cei ce canta totusi numai la unul singur, oricum isi fac treaba incredibil de bine. Spre exemplu, Anne-Marie Helder face si partile de flaut, pian, clape, flaut englezesc (numit recorders in engleza), chitara acustica, si percutie, facand si unele parti de voci aditionale. Bryan Josh, un exceptional chitarist, este in acelasi timp si un vocal deosebit, care in multe momente aduce cu David Gilmour (Pink Floyd), fara a fi insa o copie a acestuia. In opinia mea, vedeta, sau eroina trupei sa-i spun asa, este Heather Findlay, ce are niste calitati vocale aparte care o propulseaza in topul celor mai bune solist-vocale din lumea muzicii rock. Ca si Anne-Marie, ea face atat partile de flaut englezesc, cat si cele de chitara acustica sau percutie, dar si cele de fluier. Din pacate, Heather a parasit formatia imediat dupa acest show, alegand sa mearga pe cont propriu din punct de vedere muzical. Rolul ei in trupa a fost preluat de catre Olivia Sparnenn, cea care pe acest produs face voce aditionala si percutie.

Chiar daca este un album inregistrat in concert, si chiar daca el poate fi oricand confundat cu un Best of, That Night in Leamington este un album ce demonstreaza tuturor faptul ca, chiar daca nu vii cu ceva original, te poti face extrem de placut daca faci asta din pasiune, stiinta si multa munca. Este acel tip de album pe care, daca te-a mancat in fund sa il introduci in playlist, atunci cu greu te vei mai putea dezlipi de el.

Fantotzii more Nota: 9


Posted at 14:10 |  06 Iunie 2011  | 1 Comentarii  | 3236 Vizualizari

Comenteaza la: That Night in Leamington

  • nu m-as fi asteptat vreodata sa citesc pe acest site o recenzie la un album Mostly Autumn. (imi place trupa). o sa caut dupa acest album, nu ma astept insa sa ma surprinda cu ceva fata de alte albume live de-ale lor (nu apare Porcupine Rain si nici o piesa Pink Floyd, asta e o surpriza)
    pt cei carora le place aceasta trupa le rcomand Karnataka, ceva mai slabut dar merge.

    1. Posted by HtoHe | 07 Iunie 2011 22:40
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)