LONG DISTANCE CALLING - The Flood Inside

The Flood Inside FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 04.03.2013
CASA DE DISCURI: Superball Music
 
9.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 6 voturi

Top 2013: #158
Long Distance Calling more
Componenta:
Martin “Marsen” Fischer - voce
Florian Füntmann - chitara, clape
David Jordan - chitara
Jan Hoffmann - bas
Janosch Rathmer - tobe
TRACKLIST:

01. Nucleus02. Inside the Flood03. Ductus04. Tell the End05. Welcome Change06. Waves07. The Man Within08. Breaker
Atunci cand am facut recenzia intaiului disc semnat Pigeon Toe, va spuneam ca sunt un pic neincrezator in sansele de reusita ale celor de la Long Distance Calling, avand in vedere ca urmau sa se bazeze pe serviciile unui solist-vocal cu statut de invitat permanent. Iata ca odata cu aparitia lui The Flood Inside ne dam seama ca lucrurile nu stau chiar asa in totalitate, deoarece numarul pieselor cu voce este egal cu cel al peiselor instrumentale, impacand astfel ambele tabere. 
 
Pe trei dintre cele patru piese cu voce (Inside the Flood, Tell the End si The Man Within) il avem ca invitat pe Martin “Marsen” Fischer - nimeni altul decat vocalul si chitaristul mai sus amintitilor Pigeon Toe, in timp ce Welcome Change ne propune un superb duet format din Vincent Cavanagh (Anathema) si Petter Carlsen. Desi toate cele patru piese suna foarte bine, nu pot spune ca sunt un mare fan al acestei combinatii (adica Long Distance Calling plus voce), deoarece, asa cum am mai spus-o in paginile acestui ziar, motivul pentru care ii admir atat de mult pe cei patru baieti din Münster este chiar lipsa microfonului. Judecand totusi la rece, mai ales daca m-as pune in pielea cuiva care abia acum ii descopera pe Long Distance Calling, acest lucru nu este deloc un impediment, fiindca trebuie sa recunoastem faptul ca muzica prezenta pe disc este, intr-adevar, una de clasa. 
 
Vorbind un pic si despre piesele fara de voce, favorita mea este de departe Breaker, deoarece imi pare a fi cea mai polivalenta dintre toate. Celelalte piese ramase din aceasta categorie, nu sunt nici ele de lepadat, in special acum cand aducem in discutie o trupa exemplara in materie de muzica instrumentala. Nucleus, melodia ce deschide albumul, imi seamana spre sfarsitul ei cu Black Velvet-ul lui Alannah Myles, in timp ce Ductus si Waves sunt alte doua piese etalon pentru discografia acestei trupe. Genul muzical intalnit pe The Flood Inside este un progresiv/alternativ/post-rock, iar pe alocuri se pot auzi si influente din zonele grunge sau stoner - date de riffurile apasate ale celor doi chitaristi (David Jordan si Florian Füntmann). In plus, avem parte si de o sectie ritmica exceptionala, ce se imbina perfect cu chitarile dar si cu restul sunetelor aditionale. Intreaga muzica este facuta fara artificii tehnice iesite din comun, ce iti lasa impresia ca totul curge de la sine, intr-un mod cat se poate de natural, ca si cum asa ar fi trebuit sa se intample.
 
In final, tot ce vreau sa mai adaug este faptul ca marele meu regret nu e nici pe departe prezenta unui vocal "permanent" in muzica nemtilor, fiindca asa cum am specificat anterior, piesele cu voce sunt chiar foarte bune. Cel mai mult regret ca pe acest ultim album nu se afla mai multe piese instrumentale, mai ales ca cele deja existente pe The Flood Inside, asa putine cum sunt, sunt exact precum un drog foarte puternic: provoaca dependenta pe viata.

Fantotzii more Nota: 9


Posted at 23:19 |  27 Martie 2013  | 0 Comentarii  | 2423 Vizualizari

Comenteaza la: The Flood Inside

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way

Stages

Trupa: Dreyelands
Aparitie: 24.05.2018
Casa de discuri: Autoprodus
 - Stages
TRACKLIST
1. Denial2. Anger3. Bargaining4. Depression5. Acceptance