ALLEN/LANDE - The Revenge

The Revenge FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 11.05.2007
CASA DE DISCURI: Frontiers Records
 
8.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.8
NOTEAZA ALBUM: 8 voturi

Top 2007: #16
Allen/Lande more
Componenta:
Sir Russel Allen - voce pe piesele 1, 2, 3, 5, 6, 8, 9, 11, 12;
Jorn Lande - voce pe piesele 1, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 11, 12;
Magnus Karlsson - chitara, clape, bas;
Jaime Salazar - tobe
TRACKLIST:

01. The Revenge02. Obsessed03. Victory04. Master Of Sorrow05. Will You Follow06. Just A Dream07. Her Spell08. Gone Too Far09. Wake Up Call10. Under The Waves11. Who Can You Trust12. When Time Doesn't Heal

Am citit mai devreme cronica la primul disc Allen/Lande, The Battle (pentru cei care cauta, sunt acolo niste informatii despre Allen, Lande, Karlsson si ce vor ei, pe care nu o sa le repet aici). Si mi-am dat seama acum, fiind cu 2 ani mai intelept (sper), ca am nedreptatit putin cele citeva piese foarte bune de pe disc. Pentru ca, uite, dupa 2 ani imi aduc aminte refrenul de la Wish for a Miracle, ceea ce nu e putin lucru, dar nici prea mult, o piesa nu face un album. Deci i-am dat bine 8. Acuma am in fata cel de-al doilea opus al acestui combo, The Revenge, si ma intreb daca a stagna este un merit sau un pacat. Si, fiti atenti, inca nu au trecut doi ani sa vad daca imi mai amintesc refrenul de la Master of Sorrow sau Gone Too Far.

Oh, yeah, spuneti despre mine ce vreti. Ca ma cred mare smecher, ca mi se pare ca am auzit mai multa muzica decit mixerul de la Radio Romania Cultural, sau ca exagerez. Dar, la naiba, albumul asta chiar ma mihneste. Daca tot aduci doi dintre cei mai tari vocali la un loc, de ce sa nu le dai niste piese fenomenale sa cinte? Adica prima data a fost de incercare, dar si a doua? Pina cind tot acelasi same ol' shit re-ambalat si invirtit pe toate partile de se usuca de tot si ramine numai coaja? Dennis Ward e un producator genial, sunt un mare fan al lui, dar totusi se poate si mai bine decit re-editarea aceluiasi disc cu o productie care sa ia piuitul.

In primul rind, ce Revenge vor astia? Cine pe cine se razbuna? De fapt, de ce ma enervez, pe The Battle cine cu cine s-a batut? Totul e neclar, obscuritate absoluta. Luind in considerare ca pe piesa The Revenge cinta amindoi rezulta ca se razbuna unul pe celalalt. De ce? Are legatura cu bataia de pe primul album? Si cine sunt aia trei spectatori micuti care privesc cuminti actul razbunarii? Mii si mii de intrebari. Nu am gasit raspunsuri in versuri, dar am gasit platitudini de genul

Not a single soul is crying/when the world around is dying

precum si momente vesele ca

Tell me this is only just a dream,

care mi-au taiat pofta de a cauta mai departe.

Pe The Battle descopeream chitaristul (poli-instrumentistul, de fapt) si compozitorul Magnus Karlsson si ma entuziasmam inchipuindu-mi ce mare si inalta o sa-i creasca prodigiozitatea. N-am mai auzit de el de atunci, nu a reusit sa sara in liga mare, si, in plus, acum cind il aud iar, e la fel cum il stiam. Ba chiar parca mai putin stralucitor. Adica muzical vorbind, The Revenge bate pasul pe loc, apasat. Nu e rau deloc, are nerv, are melodie, e variat intre niste limite si sabloane, e bine cintat. Dar greutatea numelor implicate trebuia sa-mi pravaleasca peste timpane acest disc si sa ma ingroape intr-o superba avalansa de sunete. In afara de Gone Too Far (una dintre cele mai bune definitii ale incintarii si beatitudinii), Will You Follow (cu ritmica ei molipsitoare), Wake up Call (cu exuberanta izvorita din riffu-i Maiden-esc), Master of Sorrow, si When Time Doesn't Heal (ultimele doua dovedindu-se balade de treaba cu ceva momente de inspiratie deosebita pe strofe), restul sunt la fel de previzibile dar cu mult mai putin convingatoare. Observati ca nu zic nimic de solouri, structura pieselor, orchestratii. Pentru ca nu am nimic nou de zis, vedeti cronica albumului precedent.

Singura schimbare vizibila e operata de cei doi razbunatori din rolurile principale. Lande se emancipeaza de sub influenta lui Coverdale si favorizeaza marginea agresiva a latului sau spectru vocal, si parca chiar si pe pasajele lente gaseste rezolvari ceva mai personale decit obisnuia el sa gaseasca. Allen e si mai ragusit ca de obicei si se arunca la vocalize inalte, incit uneori imi vine greu sa ii deosebesc. In rest, numai de bine, la fel ca si acum doi ani, isi onoreaza reputatia si isi mai trec in CV inca un proiect. Un albumas melodic care are, incontestabil, momentele lui bune, dar care nu se ridica la nivelul asteptarilor, indreptatite de notorietatea participantilor si de rezultatul primei lor colaborari.


Klawz more Nota: 8


Posted at 12:33 |  29 Aprilie 2007  | 2 Comentarii  | 5573 Vizualizari

Comenteaza la: The Revenge

  • Mie cel mai mult mi-a placut master of sorrow.

    1. Posted by Tom | 03 Mai 2007 17:48
  • Eu cred ca e genul de album care pur si simplu nu suporta recenzia. E pur si simplu destul de interesant, dar nu extraordinar. Chitarile suna bine, vocile bine, refrene reusite.
    PS: Allen canta mai bine ca pe Symphony X 2007.

    2. Posted by Nyrolph | 04 Iulie 2007 10:02
COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne

Digital Garbage

Trupa: Mudhoney
Aparitie: 28.09.2018
Casa de discuri: Sub Pop
 - Digital Garbage
TRACKLIST
01. Nerve Attack02. Paranoid Core03. Please Mr. Gunman04. Kill Yourself Live05. Night and Fog06. 21st Century Pharisees07. Hey Neanderfuck08. Prosperity Gospel09. Messiah's Lament10. Next Mass Extinction11. Oh Yeah

Khram

Trupa: Arkona
Aparitie: 19.01.2018
Casa de discuri: Napalm Records
 - Khram
TRACKLIST
1. Mantra (Intro)2. Shtorm3. Tseluya Zhizn'4. Rebionok Bez Imeni5. Khram6. V Pogonie Za Beloj Ten'yu7. V Ladonyah Bogov8. Volchitsa9. Mantra (Outro)

Steelfactory

Trupa: UDO
Aparitie: 31.08.2018
Casa de discuri: AFM Records
 - Steelfactory
TRACKLIST
1. Tongue Reaper2. Make the Move3. Keeper of My Soul4. In the Heat of the Night5. Raise the Game6. Blood on Fire7. Rising High8. The Devil Is an Angel9. Hungry and Angry10. One Heart One Soul11. Pictures in My Dreams12. A Bite of Evil13. Eraser14. Rose in the Desert15. The Way