PERSUADER - When Eden Burns

When Eden Burns FORMAT: CD
DATA APARITIEI: 15.05.2006
CASA DE DISCURI: Dockyard1
 
7.0
NOTA METALFAN:
3
3
3
3
3
3
3
3
3
3
 
8.6
NOTEAZA ALBUM: 1 voturi

Top 2006: #73
Persuader more
Componenta:
Jens Carlsson - voce
Emil Norberg - chitara
Daniel Sundbom - chitara
Fredrik Hedström - bas
Efraim Juntunen - tobe
TRACKLIST:

01. Twisted Eyes02. Slaves Of Labour03. Sending You Back04. R.S Knights05. The Return06. When Eden Burns07. Judas Immortal08. Doomsday News09. Zion10. Enter Reality

Intru pe site la Persuader sa ma informez si ce vad? Fotografii cu baietii, dar nu oricum, ci cu placute de identitate in mina la sectia de politie, fix-exact ca pe coperta unui recent si foarte mediatizat album Evergrey. Iar pe propria coperta, baietii au pus in mijloc un Balrog, fix-exact ca in Lord of the Rings (cartea, filmul sau jocul, la alegere), o varianta facila de a ilustra forta focului din titlu, nu? E greu sa fii original, asa ca unii pur si simplu nici nu mai incearca.

-Fiti atenti ce bine pot sa-l imit pe Hansi Kursch! zise vocalul Jens Carlsson.

-Wow, extraordinar! exclamara colegii lui, avind perfecta dreptate. Esti mai tare ca Jorn Lande. Nici macar el nu-l imita pe Coverdale cum il imiti tu pe Kursch, desi incearca de mai multa vreme!

-Ok, in cazul asta, concluziona Jens, n-are nici un rost sa incercam sa cintam altceva, hai sa cintam ca Blind Guardian, pentru ca este foarte misto si mie imi place foarte mult!

-Genial! raspunsera trupetii. Si noua ne place, asa ca hai sa-i dam drumu la treaba imediat!

Normal ca nu cred ca dialogul asta a avut loc cu adevarat, dar nimic din ce se aude pe When Eden Burns nu m-ar contrazice daca as face-o. Asadar, sa ascultam Blind Guardian, din perioada lor mai thrashy, adica Imaginations from the Other Side. Vocea e aceeasi, desi uneori da semne ca ar putea sa se intinda mai mult si nu vrea. Jens e un vocal mai bun decit Hansi, dar pur si simplu se limiteaza la a-l imita, cu exceptia citorva scurte escapade spre screaming a la Gotheburg. Tonul chitarilor e la fel cum mi-l aduc eu aminte ca ar fi pe Imaginations, structura pieselor la fel, refrenele la fel, vocile aditionale la fel, solourile la fel, cu mici exceptii. Lipsesc infloriturile medievale, refrenele de menestrel leganate de Hansi insotit de o lauta, in sala mare, linga focul ce trosneste. Adica o mare parte din farmecul muzicii Blind Guardian. Deci No bard's song when Eden burns, in schimb avem riffuri de death melodic si citeva momente interesante prilejuite de un pasaj flamenco, dar cind aud vocea binecunoscuta, legatura se face automat - ascult Blind Guardian. Asta nu ar fi o problema prea mare, imi place Blind Guardian din perioada aia si A Night at the Opera nu prea m-a incintat, dar piesele de pe When Eden Burns sunt departe de a imi alina dorul dupa vremurile de alta data, presupunind ca dorul m-ar fi bintuit. Sunt agresive, sunt rapide, dar nu au sare si nici piper, trec fara sa lase prea multe in urma. In afara de prima piesa nu am dat peste vreo alta care sa ma faca sa ma uit la titluri sa vad cum o cheama.
Eu unul prefer Blind Guardian, chiar si in momentele lor de neispiratie, decit o clona fidela Blind Guardian cu multe momente de neinspiratie, dupa cum se poate vedea si din aceea ca in aceasta recenzie am spus de mai multe ori Blind Guardian decit Persuader.


Klawz more Nota: 7


Posted at 13:22 |  06 Iunie 2006  | 0 Comentarii  | 5582 Vizualizari

Comenteaza la: When Eden Burns

COMENTARIUL TAU

Alte Albume

Apopheny of Life

Trupa: Saddayah
Aparitie: 07.09.2018
Casa de discuri: Loud Rage Music
 - Apopheny of Life
TRACKLIST
1. Apopheny of Life2. Fire Above, Frost Below3. Mouth of the Abyss4. 85. King's Will6. The Darkest Recess of the Human Mind7. Born in Singularity8. Carving in the Stone Flesh of God

Tigers of the Night

Trupa: Crusader
Aparitie: 01.10.2019
Casa de discuri:
 - Tigers of the Night
TRACKLIST
1. Into the Night2. Rise Up3. Lovin' You4. Scream Out Loud5. Realm of Dreams6. Tigers of the Night

The End

Trupa: Katara
Aparitie: 04.01.2019
Casa de discuri: Taboo Music Production
 - The End
TRACKLIST
1. Devouring Souls2. Inner Scar3. Blestem4. The End5. Whitin6. Illusions of Life7. The Crow8. Revenge9. Entombed Toughts

Meteahna timpurilor

Trupa: Sur Austru
Aparitie: 10.09.2019
Casa de discuri: Avantgarde Music
 - Meteahna timpurilor
TRACKLIST
1. De dincolo de munte2. Puhoaielor3. Mistuind4. Bradul cerbului5. Jale6. Dor austru7. În timp vernal8. Jabracie

Letchology

Trupa: Dirty Shirt
Aparitie: 08.03.2019
Casa de discuri: Apathia Records
 - Letchology
TRACKLIST
1.Latcho Drom2.Palinca3.Put it on4.Fake5.Nem Loptam6.Hora Lenta7.Killing Spree8.Nice Song9.Starea Natiei

Sangue Cassia

Trupa: Sinistro
Aparitie: 05.01.2018
Casa de discuri: Season of Mist
 - Sangue Cassia
TRACKLIST
1. Cosmos Controle2. Lotus3. Petalas4. Vento Sul5. Abismo6. Nuvem7. Gardenia8. Cravo Carne