concerte

29 de ierni cu Celelalte Cuvinte

29 de ierni cu Celelalte Cuvinte
TRUPE: Celelalte Cuvinte

Silver Church s-a dovedit neincapator si mic in fata celor 900 de persoane care au venit in seara de 15 decembrie sa ii vada in concert pe veteranii de la Celelalte Cuvinte din nou la Bucuresti, dupa show-ul sustinut in Fire Club pe data de 6 noiembrie.

In primul rand, trebuie salutata buna organizare a evenimentului atat din partea promoterilor cat si a clubului, eficienta de la inceput pana la sfarsit. Nu sunt foarte multe de spus, aceste lucruri se recunosc la fata locului, dar asemenea “raritati” la concertele rock romanesti merita felicitate.
Publicul pestrit, de la cupluri trecute de prima varsta, rockeri veterani, tineri (aici se inscrie si subsemnatul) si multi altii asteptau nerabdatori ca trupa sa urce pe scena. Suspansul a durat numai 30 de minute,iar la 21:30 Cuvintele au inceput spectacolul in aplauzele fanilor.

Inceputul a fost dat de piesa “Despre suferinta de iarna”, una dintre primele cantece ale trupei aparuta in 1984 pe compilatia “Formatii Rock, Nr.8”, o piesa hard rock in forta, ce anunta inceputul unei seri de neuitat.
Acum o sa cer un pic de ingaduinta din partea voastra, fiind atat de coplesit de atmosfera nu am reusit sa retin ordinea pieselor (26 la numar!), insa am remarcat faptul ca baietii au facut o trecere in revista a aproape intregii activitati muzicale, singurul album lasat deoparte fiind “NOS”.
Momentele melancolice de pe piese precum “O sa am”, “Pasarea de plumb”, “Intre vise” sau “Stele” s-au imbinat perfect cu furtuna dezlantuita pe “Asa e viata mea”, “Spre care rai?”, “Balanta”, “Cel din rasarit”, “Armaghedon”, “Lupii” sau “Ispita” unde la un moment dat Calin Pop a eliberat un strigat ce mi-a adus aminte de Mille Petrozza (nu e gluma, va jur!) de la Kreator, trupa pentru care Cuvintele au deschis in 1995.

O aparitie surpriza a fost cea a sunetistului Ovidiu Rosu (membru cu drepturi depline al formatiei) care a interpretat la vioara un scurt interludiu. A fost o seara a surprizelor, Leontin Iovan a rupt tobele intr-un solo in care a trecut de la elemente de funk pana la elemente de thrash metal, piesa “Cina dragonului”, o compozitie thrash de pe albumul-experiment din 1992 “Se lasa rau” a avut parte de o abordare acustica, iar un fan a declarat ca “astazi am luat parte la o alta cina…”. Fiecare membru al Cuvintelor (sau Cuvant al Cuvintelor) a avut cate un moment in care a incantat publicul al doilea fiind claparul Tiberiu Pop, mereu cu zambetul pe buze, excelent si pe “Neam blestemat”, urmat apoi de seriosul, dar dedicatul bassist sau “Om-Bass”, Marcel Breazu, Calin Pop completand cu un solo elegant si progresist de chitara.

Bineinteles, nu au fost uitate compozitii precum “Fantana Suspinelor” (dedicata lui Florian Pittis), “La ceas tarziu”, “Comoara”, “Un sfarsit e un inceput”, adevarate momente de virtuozitate artistica.

Publicul a fost de nota 10, au fredonat piesele de la cap la coada, vers cu vers si la final le-au cantat Cuvintelor “La multi ani”, emotiile fiind asa mari si pentru trupa si pentru noi, incat la intoarcerea pe scena pentru bis, trupa a gresit la piesa “Iarba prin par”, insa prin profesionalism au remediat repede problema, timp cat sa observ zambetul siret al lui Tiberiu Pop. Parca nevrand sa plece, Cuvintele au incheiat printr-un trio baladistic compus din “Scrisori Iubite”, “Ramai” si “Iarna”, totul sfarsindu-se in aplauzele necontenite ale fanilor care ar mai fi vrut sa auda poate si “Nu imi da tot intr-o zi”, “Se lasa rau”, “Treapta din urma”, “Fara stapan”, insa spectacolul de peste 3 ore s-a terminat lasandu-ne pe toti fara cuvinte (cum suna titlul unei piese de pe “Celelalte Cuvinte II) si am plecat cu anul 2011 in gand cand se vor implini 30 de ani de existenta a trupei si promisiunea unor momente la fel de minunate ce cele din seara de 15 decembrie.
Vezi galeriile trupelor: Celelalte Cuvinte

Data concert:  December 15, 2010  | 1 Comentarii  | 4944 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: 29 de ierni cu Celelalte Cuvinte

  • Hai sa nu ridicam atata in slavi clubul, desi consider ca este o locatie ok pentru astfel de evenimente, am inghetat de frig 20 de minute asteptand sa intru la concert (si am fost printre norocosii care au venit mai tarziu si cu masina, nu vreau sa ma gandesc la cei care erau deja acolo cand am sosit eu) - dar vorba cantecului: "gheata" prin par...; de biletele VIP s-a ocupat o singura persoana care de departe nu facea fata la impartit postere si bratari, astfel ca s-a creat o mare imbulzeala la intrare; in timpul concertului au fost extrem de multe momente de microfonie si probleme de sunet - cea mai urata cred ca a fost cea de la piesa "Daca vrei". In concluzie, mai usor cu felicitatul "raritatilor".

    In alta ordine de idei concertul a fost unul extraordinar. Dupa cum bine s-a spus s-a inceput in forta (pacat ca publicul nu a reactionat pe masura... a trecut ceva timp pana s-au incins spiritele - desi parerea mea este ca sunt prea putini cei care au habar de “Formatii Rock, Nr.8”); aparitia lui Ovidiu Rosu cu vioara sa, solo-ul bateristului Leontin Iovan, bass-ul lui Marcel Breazu si pana primita de la Calin Pop vor ramane mult timp in sufletul celui ce a savurat fiecare secunda din cele 3 ore de concert.

    Respect!

    1. Posted by ForThoseAboutToRock | 17 Decembrie 2010 03:30
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte