concerte

BLOODWAY: magie in Question Mark

BLOODWAY: magie in Question Mark
TRUPE: Bloodway

In data de 9 mai 2015 a avut loc un dublu eveniment in clubul Question Mark din capitala. Costin Chioreanu si-a lansat cartea Magic as a Golden Mean, iar Bloodway a sustinut un concert special cu aceasta ocazie sub numele Escape from the Studio Show.
Am ajuns in club in jurul orei 19:30 cu gandul ca cei peste 100 de oameni care isi anuntasera participarea pe pagina de Facebook a evenimentului vor face irespirabila atmosfera din Question Mark. Spre surprinderea mea erau undeva in jur de 40 - 60 de persoane cu tot cu membrii trupei si oamenii ce lucreaza in local.
La ora 20:00 fix, cu o precizie germana, Bloodway a urcat pe scena. Pentru acest spectacol Costin Chioreanu a pregatit o proiectie video cu scene din filmul On the Silver Globe lansat in anul 1988 de catre polonezul Andrzej Zulawski cu a carui munca nu eram familiarizat pana la acest eveniment. Scenele ce acompaniau muzica trupei au putut oferi o mai buna intelegere a temelor abordate de Bloodway si sincer sa fiu, pot spune ca merg foarte bine impreuna. Un viitor post apocaliptic in care un grup de exploratori paraseste pamantul si esueaza pe o alta planeta pe care o colonizeaza. O analogie interesanta asupra evolutiei si adevarului in diferite forme. Pe langa proiectiile din filmul On the Silver Globe, in completare au fost presarate si scurte inregistrari ale filosofului englez Alan Watts. Spectacolul pus in scena de catre trupa cu ocazia acestui eveniment, consider ca ar merita transpus si pe alte scene.

Prestatia trupei a fost ceas, iar publicul "a sorbit" fiecare clipa oferita de cei trei muzicieni. Bloodway a interpretat integral discul Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon, dar si piese de pe cel de al doilea disc, material prevazut a fi lansat in acest an. Daca piesele de pe materialul de debut ma trimit cu gandul in principal la Celtic Frost in perioada Monotheist (2006), la grecii de la Rotting Christ si Necromantia, noile compozitii ale trupei, cel putin la o prima ascultare, lasa impresia ca trupa doreste si reuseste sa incorporeze si alte influente in muzica sa. Hard rock din anii '70, heavy metal primar optzecist si multe altele. O surpriza placuta.

Cele trei concerte Bloodway la care am asistat pana acum mi-au lasat impresia ca vorbim despre o trupa care stie sa spuna o poveste. Un minus pe care consider ca-l au multe trupe, indiferent de zona geografica de provenienta, este acela ca nu stiu sa spuna o poveste sau mai bine zis, cei implicati nu dau in primul rand dovada de sinceritate fata de ei. Fac anumite lucruri doar pentru a fi priviti intr-un anume fel, concentrandu-se din pacate mai mult pe un ideal ce de cele mai multe ori este nerealist, in loc sa-si canalizeze energia pentru a face ceea ce ii reprezinta cu adevarat. Consider ca este ridicol sa incerci sa canti fortat intr-un anume fel, la fel cum sunt de parere ca este ridicol sa faci ceva de dragul de a face fara sa simti intradevar vreo motivatie reala pentru a face acel lucru. Bloodway e pe bune si e de bine. Poate cu putin noroc, mesajul trupei va ajunge cat mai departe.

Dupa terminarea concertului, o coada in adevaratul sens al cuvantului s-a format in jurul mesei pe care se regaseau exemplare din cartea Magic as a Golden Mean. Multi dintre cei prezenti si-au cumparat cartea si l-au rugat pe Costin Chioreanu sa le noteze cateva cuvinte pe acesta si sa-si lase semnatura. Este un exemplu ca munca acestui om nu este in zadar si ca daca investesti seriozitate, atentie si perseverenta in ceea ce faci, este vorba doar de o perioada de timp pana cand vei reusi.

Salut lansarea cartii Magic as a Golden Mean de catre Costin Chioreanu si sper ca pe viitor sa urmeze si o parte a doua. De ce nu si un material biografic in care sa exploreze mai mult in cuvinte  povestea sa? Un bravo si pentru punctualitatea de care trupa a dat dovada si a respectat ora de incepere a evenimentului.
Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Bloodway

Data concert:  May 09, 2015  | 0 Comentarii  | 5157 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BLOODWAY: magie in Question Mark

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte