concerte

Concert AGATHOCLES: Grind Is Protest!

Concert AGATHOCLES: Grind Is Protest!
TRUPE: Agathocles, Days Before Disappearance, Eufobia, Mediocracy, Mizerere, The Arson Project

Unul dintre ultimele evenimente metalice ale lui 2010, realizat sub egida Axa Valaha, s-a dovedit ofertant inca de la anuntarea numelor prezente pe afis, dintre care reamintesc de headlinerii Agathocles, formatie cult a undergroundului belgian, The Arson Project, Coprostasis sau Mediocracy. Din nefericire, nemtii de la Purgatory nu ne-au mai putut onora cu prezenta, ordinea trupelor suferind schimbari.

Dar sa o luam cu inceputul dat de Days Before Disappearance, trupa bucuresteana ce a avut misiunea de a deschide o noua seara de Satan Klaus Metal Party, de data aceasta cea cu numarul 4. Numai buni pentru incalzit publicul, putin numeros, printr-un deathcore in care ramasitele death metal nu lipsesc, aducand un plus muzicii prestate.

Urmatorii pe scena au fost cei de la Mizerere, inlocuitorii de ultima clipa ai celor de la Purgatory. Death/grind cu piese scurte, violente, un recital rapid, secondat de una dintre surprizele serii, Coprostasis. Formata din membri Mizerere si Eufobia, deatherii bulgari au sunat mult mai inchegat si de abia astept sa fac rost de albumul lansat in 2007 “ 35 Minutes of Skull Smash – Terror Metal”, un titlu bombastic care promite o muzica pe masura.

Urmatoarele minute au constituit intalnirea publicului bucurestean cu scandinavii de la The Arson Project, un show in premiera, care merita din start nota 10. Setlistul, alcatuit in mare parte din piese de pe EP-ul lansat in 2008, “Blood and Locusts”, a incins pletele si moshpitul agresiv, desfasurat cam pe toata durata recitalului in fata scenei. Grindcore cu elemente death metal, dar cantate intr-o maniera aparte, The Arson Project nu sunt altfel decat promitatori, iar publicul se pregateste pentru un nou show bulgar impreuna cu Eufobia, pentru a doua oara prezenti in cadrul Satan Klaus Metal Party. Deloc pe gustul meu, dar nu conteza pentru ca formatia are numar apreciabil de sustinatori romani care s-au distrat pe cinste, iar mie singurul lucru care mi-a sarit in ochi a fost tricoul solistului cu Municipal Waste, deci foarte tare, frate!

Nu dupa mult timp, pe scena si-au facut aparitia Mediocracy si din nou locul din fata a fost ocupat de doritorii de headbang, moshpit si alte dansuri violente. Ireprosabili din punct de vedere muzical, de la crust la thrash trecut prin hardcore si niscaiva crossover, baietii au fost la inaltime pe tot parcursul show-ului din Cage Club, iar din punctul meu de vedere, trupa asta ar putea face fata oricand unui festival de anvergura din vestul Europei.

Si iata, ca ajungem la headlinerii seri, belgienii de la Agathocles. Nu am inteles de ce au cantat doar 35 de minute (dupa ceas!), insa cel mai amuzant era ca nici nu apuca lumea bine sa dea din cap sau sa sara in moshpit pentru ca piesele se terminau subit, vocalul anuntand rapid titlul urmatoareia. Totul a fost la turatie grind, s-a lasat cu sange din belsug, iar orice tentativa de stage diving era un esec rasunator pe podeaua din Cage Club. Un show fuckin’ grindish de la un cap la altul, iar Coro nu s-a dezmintit nici de aceasta data. Bravo lui si ii multumim pentru inca o seara de muzica brutala. La cat mai multe!
Autor: Bogdan Drumea
Foto: H.
Vezi galeriile trupelor: Agathocles, Days Before Disappearance, Eufobia, Mediocracy, Mizerere, The Arson Project

Data concert:  December 18, 2010  | 0 Comentarii  | 4617 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert AGATHOCLES: Grind Is Protest!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte