concerte

Concert Tumulus, Kratos, Vepres

Concert Tumulus, Kratos, Vepres
TRUPE: Kratos, Tumulus, Vepres

Vineri, 21 mai, s-a desfasurat in Club A unul din ultimele concerte de metal din aceasta vara, si, dupa cum au evoluat lucrurile, poate ultimul din Bucuresti pentru multa vreme…. Ceea ce se anunta un show reusit s-a dovedit pentru organizatori un semi esec si asta datorita publicului bucurestean se pare foarte critic si selectiv, incat nu s-a invrednicit sa plateasca 70000 lei pentru a vedea la lucru 3 trupe.
Probabil multi sunt foarte pretentiosi si au considerat ca nu e cazul sa piarda vremea cu niste trupe underground (chiar daca trupa ruseasca calatorise mai mult de 48 ore cu trenul pentru acest concert) visand la marile concerte cu trupe consacrate. In ritmul asta si cu astfel de conceptii mioritice banuiesc ca o sa mai asteptam mult si bine.
Cert este ca in conditiile date, a organiza un concert de metal in Bucuresti reprezinta un act de curaj si foarte probabil o insemnata pierdere financiara.

 


Vepres

Dar sa revin acum la concertul propriu-zis care a fost deschis de trupa galateana Vepres. Practicand un death metal destul de brutal, cu unele accente melodice, trupetii au sunat corect, fara insa sa impresioneze. Sunetul nu i-a dezavantajat foarte tare, dar muzica lor este inca necizelata si se vede ca le lipseste experienta concertistica mai avand mult de lucrat si la prezenta scenica. Una peste alta au realizat un show fara pretentii care insa i-a incalzit pe cei aproximativ 180 de spectatori care se stransesera in Club A.Vepres

Dupa o pauza necesara pentru rearanjarea sculelor pe scena au urcat Kratos, intr-o noua formula componistica, alcatuita din 6 trupeti. Practicand un gotic dark/black metal ce isi extrage radacinile din perioada de glorie a genului (mijlocul anilor ’90) dar incorporand si multe elemente moderne, recitalul sustinut de bucuresteni m-a impresionat in mod pozitiv.

 


Kratos


Kratos au prezentat publicului atat compozitii vechi, cunoscute, dar si piese noi, ce vor putea fi probabil gasite pe un viitor album de studio. In plus ei au satisfacut publicul si cu 2 cover-uri, Mefisto (Moonspell) si In Death’s Embrace (Dimmu Borgir), cel din urma chiar foarte reusit. Muzica celor de la Kratos se bazeaza mult pe duelul intre vocea “grea” a lui Dan Dron si vocalizele cu tenta operatica ale Monicai Barta.

 


Kratos

Clapa Andreei s-a auzit foarte bine in aceasta seara, reusind sa asigure pieselor atmosfera de care aveau nevoie. O mentiune speciala pentru baterist, Tase fiind in seara de vineri in mare forma. Per ansamblu, Kratos au cantat foarte bine, iar publicul a reactionat pe masura, cerandu-i chiar la bis...

 


Tumulus

 

Cea de-a treia trupa si in acelasi timp invitatii speciali ai serii au fost Tumulus. Proveniti din nordul Rusiei, cei 5 componenti ai acestui grup abordeaza un stil inedit, o combinatie stranie de metal si folclor slav. Daca ar fi sa facem o comparatie, cei mai apropiati de stilul Tumulus mi se par a fi In Extremo, Subway To Sally si Skyclad, doar ca in loc de influentele celtice avem de-a face cu elemente arhaice rusesti.

 


Tumulus

Imbracati in costume traditionale, ce aminteau pe undeva de iile romanesti, rusii au avut un show inedit ce a electrizat publicul, in ciuda faptului ca versurile lor erau in totalitate in rusa, comuninunea cu spectatorii realizandu-se doar la nivel muzical si nu liric. Pacat ca multi au preferat sa nu vina la acest concert, au pierdut o trupa originala, pe care ma indoiesc ca vor mai avea sansa sa o mai vada prea curand.

 


Tumulus

Autor: Dragos P.
Vezi galeriile trupelor: Kratos, Tumulus, Vepres

Data concert:  May 21, 2004  | 2 Comentarii  | 5911 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert Tumulus, Kratos, Vepres

  • Salut la toti fani andergraund-ului,eu sunt fratele solistului rotaru marius din formatia vepres,eu cred k aceasta trupa mai putea canta si acum dc publicu ii incuraja,si bine-nteles dc bateristu nu murea.dc vreti mai multe informatii ma puteti contacta la nr asta.0748509778

    1. Posted by Rotaru george | 08 Decembrie 2006 15:06
  • Melancolic am dat un search pe google cu numele vepres si am gasit articolul acesta, da in club A erau pe la inceputuri, mare pacat de baterist "Pest", dar trupa era ... nu destul ci foarte promitatoare.

    2. Posted by Marius Minciu | 25 Mai 2007 04:30
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte