concerte

Cronica mica la un mare concert: Deep Purple

Cronica mica la un mare concert: Deep Purple
TRUPE: Deep Purple

Pe 31 octombrie Deep Purple au revenit la Bucuresti.’ Pictures of home’ a deschis  atat concertul de acum trupei britanice, cat si turneul de promovare al noului album ‘Rapture of the Deep’  in Europa , poate nu tocmai intamplator. Acum 10 ani Sala Polivalenta a vibrat, ca si noi, pe muzica lor.

 

 

Cu o atmosfera si un public de nota 10, care a trecut cantand peste defectiunile tehnice, fiind invitat sa se alature trupei( “welcome to the band!”) trupa britanica a demonstrat naturalete si pasiune, cu aceeasi intensitate ca in ultimii 40 de ani, transimitand direct energie curata si pura.
S-a improvizat mult, Gillan a cantat descult iar Don Airey a ales sa vorbeasca in romana prin muzica, publicul fiind socat (in mod placut) cand acordurile Rapsodiei Romane s-au facut auzite.

 

 

Cu Pictures of Home, Into The Fire, Strange Kind of Woman,  Rapture of the Deep, Woman from Tokyo, Knockin at Your Backdoor, Lazy,  Perfect Strangers, Space Truckin’, Highway Star, Smoke on The Water, Black Night si Hush, la bis, Deep Purple au ridicat tribunele in picioare, dand nastere unei catedrale a muzicii de calitate in mijlocul betonului comunist. Foarte multe  piese s-au nascut din improvizatii si au curs frumos, fara prea multe cuvinte, ca un disc drag pe care il asculti acasa. Adevarul e ca nici nu e nevoie de cuvinte. Oamenii astia traiesc muzica, respira muzica si te fac sa simti asta cu toata fiinta. Bucuria de a canta, de a improviza (m-am bucurat sa aud piesa Lazy care e folosita des in concerte pentru improvizatii si niciodata nu suna la fel), de a crea e din ce in ce mai greu de intalnit in lumea muzicii.

 

 

M-au impresionat atat naturaletea de pe scena cat si bucuria din jur. Cu toate micile probleme de organizare, cautarea intrarii prin Cotroceni, cozile de la intrare, defectiunile tehnice din timpul concertului, cei 5 ne-au facut sa uitam ca nu am putut sa ii vedem decat acum 10 ani, ca suntem inconjurati de blocuri gri si ministere de aparare… iar cei peste 10 000 de spectatori au plecat fericiti, vibrand de energie pozitiva si avand convingerea ca peste 10 ani o sa regasim o trupa la fel de vie si de exploziva.

 

 

 

 

 

 

  

Autor: Ioana T.
Vezi galeriile trupelor: Deep Purple

Data concert:  November 02, 2007  | 3 Comentarii  | 6161 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Cronica mica la un mare concert: Deep Purple

  • excelent

    1. Posted by iguana | 02 Noiembrie 2007 17:36
  • de curand am inceput sa mi placa deep purple chiar e original stilul lor, e adevaratul rock stiu sa combine, sa nuanteze melodiile cu cate cv din fiec gen ....nuj sunt f tari ma bucur ca mai vin poate ma duk si eu la concert:)

    2. Posted by artificial rose | 01 Iulie 2008 11:01
  • oops nu ma uitasem la data ma miram yo ca stiam c au venit odata in 2007 !sa mai vina si acu...e asta e dar tot imi plak:)):P

    3. Posted by artificial rose | 01 Iulie 2008 11:10
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte