concerte

DARKWAVE.RO FEST 3: Project Pitchfork, Rabia Sorda & Tenek

DARKWAVE.RO FEST 3: Project Pitchfork, Rabia Sorda & Tenek
TRUPE: Project Pitchfork, Rabia Sorda, Tenek

Sambata, 29 ianuarie, Cage Club din Bucuresti a gazduit cea de-a treia editie a Festivalului Darkwave.ro (prima editie s-a desfasurat sub titulatura First Romanian Darkfest). La mai putin de trei luni de la Darkfest 2, Viva Music a adus in Romania trupe gothic/electro care se regasesc invariabil pe scenele marilor festivaluri europene de gen din ultimii ani. Tenek, Rabia Sorda si Project Pitchfork au reusit sa atraga un public numeros si destul de variat si au oferit un spectacol interesant si plin de energie.

Usile s-au deschis la ora 21.00, iar primii vizitatori au festivalului au fost intampinati la bar cu cadouri din partea organizatorilor, constand in tricouri, insigne, postere si carti postale promotionale. Astfel, la ora la care era programata reprezentatia Tenek, clubul era mai mult de jumatate plin. Trupa britanica este una tanara, formata in anul 2007 de Geoff Pickney (cunoscut din mult mai celebra Mesh) si Peter Steer. Cu un sound electro/synth pop si melodii catchy, Tenek a reusit sa-i introduca in atmosfera serii pe multi dintre cei prezenti, insa cea mai mare parte dintre acestia au preferat sa nu se inghesuie in fata scenei si sa observe de la distanta prestatia trupei. Destul de statici pe scena, insa cu multa pasiune pentru muzica pe care o fac si exuberanta, Tenek au cantat la Bucuresti unele dintre cele mai apreciate piese de pe cele doua albume lansate pana in prezent (Stateless si On the Wire).

01 Losing Something
02 Higher Ground
03 If I Should Fall
04 Loose Connection
05 Synchronise
06 On the Wire
07 Submission
08 I Don't Cry
09 Blinded By You
10 No Time For Fighting



Tenek

Desi a fost un inceput bun, ceea ce s-a intamplat pana in acel moment pe scena nu a prevestit furtuna ce avea sa se dezlantuie odata cu cea de-a doua trupa de pe afis. Rabia Sorda este proiectul solo al vocalistului trupei mexicane Hocico, Erk Arcraig, caruia live i se alatura alti doi muzicieni. Inca de la prima piesa, Erk a reusit sa comunice foarte bine cu publicul, creand mare agitatie in fata scenei. Sonoritatile electro sustinute de tobele live si de un frontman neobosit care a acoperit toata scena, a salutat si provocat publicul, i-au mobilizat pe cei prezenti sa danseze pe tot parcursul recitalului. Setul a cuprins multe piese cunoscute, dar si o piesa noua prezentata in premiera pe o scena: Eye M the Blacksheep. Temperatura in club a crescut si la propriu si la figurat in timpul acestui concert, iar Rabia Sorda, vizibil impresionati de primirea de care au avut parte, au oferit si un bis cu The Shape of A Name.

01 This Is the End
02 Out of Control
03 Get Your Overdose
04 Radio Paranoia
05 Misery
06 Eye M the Blacksheep
07 Dibujando El Veneno
08 Save Me from My Curse
09 Heart Eating Crows
10 Walking On Nails
11 Money Talks (And Rots)
------
12 The Shape of A Name



Rabia Sorda

Project Pitchfork este o trupa cu o istorie de 20 de ani pe scena gothic/electro, care are la activ 15 albume de studio si se bucura de mare succes, asa ca prezenta ei pe afisul Darkwave.ro Fest 3 m-a bucurat foarte mult. Dupa show-ul prezentat de Rabia Sorda, nivelul asteptarilor era foarte ridicat in privinta concertului pe care Peter Spilles si colegii sai urmau sa-l sustina. Dupa prima treime a setului insa temperatura a crescut din nou in clubul Cage, iar hituri precum Timekiller, Endless Infinity, Beholder, Carnival, I Live Your Dream sau Steelrose au fost adevarate cocktailuri de energie pentru cei prezenti. Peter Spilles s-a dovedit din nou un foarte bun entertainer, traind cu pasiune piesele prezentate pe scena... si chiar si in fata ei, la un moment dat el coborand in public si cantand impreuna cu cei din primele randuri. Singurul meu regret a fost absenta lui Carsten Klatte, chitaristul care intregeste formula live Project Pitchfork si care, pe langa aportul muzical, este el insusi un spectacol pe scena. Concertul pe care trupa l-a oferit la Bucuresti a fost insa foarte bun si a inclus piese reprezentative pentru activitatea ei de doua decenii.

01 Conjure
02 Stacked Visions
03 Timekiller
04 God Wrote
05 En Garde
06 Endless Infinity
07 Requiem
08 Beholder
09 Human Crossing
10 Carnival
11 Dividing Line
12 Carrion
13 Mine (Beast of Prey)
14 I Live Your Dream
15 Steelrose
16 Existence
17 Fear
------
18 Continuum
19 Rescue
 



Project Pitchfork

Dupa prestatiile live, DJ Luca Anselmi a fost desemnat sa intretina atmosfera pana dimineata, iar trupele participante la Darkwave.ro Fest 3 au socializat si s-au fotografiat cu fanii lor. In acelasi timp insa se desfasura in Bucuresti inca un eveniment care prezenta interes pentru publicul festivalului, asa ca multi dintre cei prezenti s-au mutat acolo.
Urmatorul eveniment organizat de Viva Music pe care il recomand este concertul Combichrist & Mortiis, care va avea loc in 1 martie, la The Silver Church, un concert pe care il astept cu mare interes, intrucat ambele formatii se afla pe lista mea de trupe de (re)vazut.

Autor: Ella
Foto: Ella
Vezi galeriile trupelor: Project Pitchfork, Rabia Sorda, Tenek

Data concert:  January 29, 2011  | 0 Comentarii  | 4622 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DARKWAVE.RO FEST 3: Project Pitchfork, Rabia Sorda & Tenek

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte