concerte

DISMEMBER, L.O.S.T., SYMBOLIC

DISMEMBER, L.O.S.T., SYMBOLIC
TRUPE: Dismember

Cannibal Corpse, Napalm Death, Master, Suffocation, Behemoth, Atheist, Dismember. Nu este o insiruire aleatorie de legende death metal, ci o lista cu trupele care ne-au vizitat in ultimele luni. O asemenea stare de fapt probabil ca parea de neimaginat acum cativa ani si nici cei mai optimisti dintre fani nu cred ca au sperat ca lucrurile sa evolueze intr-o directie atat de buna in ceea ce priveste concertele.Afluenta unui numar atat de mare de evenimente live, fie ca e vorba de reprezentatii de club sau de festivaluri de anvergura cu trupe din zone stilistice cat mai diverse are totusi si un dezavantaj inerent: publicul devine mai selectiv, alege sa participe doar la concertele cu grupurile preferate si, implicit, numarul spectatorilor care vin la concerte de club tinde sa se stabilizeze undeva la cateva sute de persoane. Asa au stat lucrurile si miercuri, 20 iunie, cand la Studio Martin au ”prestat” Dismember in cadrul unui concert gandit si pus in practica de echipa Hatework.

 

 

SYMBOLIC

 



Symbolic, o trupa bulgareasca, provenind din Varna, a fost desemnata sa faca onorurile de deschidere. Nici ca se putea o alegere mai inspirata, bulgarii constituind o surpriza placuta cu stilul lor direct, osciland intre thrash si death metal. Pe parcursul a 40 de minute au prezentat compozitii solide si, cel mai important, au avut un sunet zid. In ciuda publicului extrem de rarefiat, situat la acea ora in jurul cifrei de 70 de curiosi, Symbolic au cantat fara sa tina cont de numarul de spectatori si au reusit in cele din urma  sa ii aduca inauntru pe cei care preferau sa stea in afara clublui, ajutati si de cele 2 coveruri – Without Judgement si Dead Skin Mask. O mentiune speciala pentru preluarea Death, care le-a iesit nesperat de bine. Din toata pleiada de gasti bulgaresti care s-au tot perindat pe la noi, as vota fara sa stau pe ganduri cu Symbolic pentru a-i vedea din nou. Coro, se aude?









 

 

L.O.S.T.

 




 

Chiar ma gandeam inainte de recitalul L.O.S.T. ce as mai putea scrie de data asta, mai ales ca i-am vazut acum 3 saptamani in deschidere la Behemoth. Pai, primul lucru care ar trebui spus este ca a fost unul dintre cele mai bune show-uri ale bucurestenilor la care am asistat, cel putin din punct de vedere al sunetului. S-au auzit distinct clapa, chitara, iar bateria nu a furat prim planul. O piesa noua  (care indica, sper,  directia urmatorului album) si Ziua ce vine au fost elementele care au diferentiat playlistul din aceasta seara de alte recitaluri L.O.S.T. Din pacate, prezenta spectatorilor nu a fost tocmai incurajanta, desi au fost mai multi oameni in fata scenei decat la Symbolic. Chiar daca toti am venit in mod evident pentru Dismember, imi e destul de greu sa inteleg de ce nu poti sa acorzi credit si trupelor de deschidere daca tot te-ai deplasat la concert.

 





 

 

DISMEMBER







As long as Dismember live, Death Metal will reign! - asa isi incheie suedezii biografia lor oficiala si fiecare cuvant e adevarat. Dismember au fost ca un portal care m-a transportat inapoi in timp, o senzatie pe care sunt convins ca au impartasit-o toti cei care nu au uitat casetele copiate dupa matrite poloneze cu Like An Ever Flowing Stream sau Indecent & Obscene de acum mai bine de un deceniu. Pe tot parcursul recitalului s-a simtit la suedezi o placere evidenta de a canta, de parca ar fi fost o trupa  cu 2 ani de activitate, nu cu 20.  Am ramas surprins de cat de bine au reprodus live inconfundabilul sunet de chitara swedish, trademark-ul devenit emblematic la toate grupurile suedeze de death metal din anii 90.






 

Recitalul Dismember a reprezentat un fel de recapitulare a celor mai importante momente ale discografiei lor, fie ca a fost vorba de piese stravechi precum Skin Her Alive, Soon to be dead, Casket Garden, cele provenite de pe Death Metal (Of Fire, Misanthropic) sau compozitii mai recente, inlcuse pe ultimul album de studio, mai putin reusitul The God That Never Was. Momentul culminant al show-ului a fost declansat, asa cum era de asteptat, cu primele linii de bass de pe Dreaming in Red. Timp de 5 minute cei 200 de spectatori au cantat alaturi de Matii Karki si de colegii lui una dintre cele mai bune piese de death metal pe care le-a dat scena suedeza. Nu se putea insa ca aceasta seara speciala sa nu fie umbrita si de unele evenimente neplacute, care mi-au confirmat (pentru a cata oara?) ca alcoolul in exces si muschii dauneaza grav in absenta materiei cenusii. Pacat ca altercatiile intre spectatorii bahici si oamenii de ordine au alterat un concert, care a curs altfel excelent din toate punctele de vedere. Felicitari echipei Hatework si asteptam cat mai curand un Kataklysm sau de ce nu, un Bolt Thrower!

 












Autor: Dragos P.
Vezi galeriile trupelor: Dismember

Data concert:  June 20, 2007  | 8 Comentarii  | 7281 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: DISMEMBER, L.O.S.T., SYMBOLIC

  • Felicitari HateWork!

    1. Posted by Mihai88 | 21 Iunie 2007 18:20
  • Ma oftic ca n-am fost. DISMEMBER e una din trupele copilariei mele. Ma oftic rau.

    2. Posted by Dan | 22 Iunie 2007 07:32
  • Minunat concert... toate trupele foarte bune... DISMEMBER... o trupa matura si cu foarte mare karisma. Felicitari Coro&Co.

    3. Posted by Robert | 22 Iunie 2007 11:11
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte