concerte

Earthshaker Fest Ziua 1

Earthshaker Fest Ziua 1
TRUPE: Grave Digger, Melechesh, Sepultura, Vader

Am ajuns ieri seara cu trenul pana la Amberg, apoi cu autocarul trimis de organizatori la Kreuth si am campat. Abia atunci am aflat ca festul se va tine inauntrul Ostbayernhalle, si nu langa sala, asa cum ar fi trebuit. Motivul? Sansele de ploaie... Pai daca e s-o luam asa, toate festivalurile din Germania ar trebui sa se tina inauntru. Din aceasta cauza, mi s-a spus ca prezenta este mai scazuta decat in alti ani.

 

 

Camping

 

Ostbayernhalle

 

Public

 

 

Dupa un somn destul de infrigurat, astazi m-am prezentat pe la 14:30 la porti, pentru a fi sigura ca voi prinde un loc in fata. Tinand cont ca acesta este primul festival din afara tarii la care ajung, va trebui sa-mi scuzati entuziasmul si mirarea fata de diverse chestii. Sper sa am sansa sa ma obisnuiesc cu astfel de conjuncturi. La ora la care am intrat, era destul de putina lume, majoritatea urmand sa vina mai tarziu. Asa ca m-am infipt in centrul gardului si acolo am ramas pana la sfarsit.

 

 

 

 

Supersoma

 

Prima zi de festival a inceput cu Supersoma, trupa care a castigat concursul on-line propus de organizatori. Cand l-am auzit pe vocal vorbind, mi-am spus „ce voce plata are individul”. Asta a fost din categoria prima impresie este gresita, pentru ca in momentul in care a inceput sa cante am ramas masca. Pustiul ala cred ca ar putea canta orice de la growling, trecand prin Viva Colonia si pana la opera. Extraordinara voce. Nemtii sunt tineri si la inceput de drum, ceea ce s-a observat intr-o oarecare lipsa de identitate muzicala, compozitiile axandu-se pe thrash si doom, dar cu multe elemente din alte subgenuri. Aceasta oscilare a fost insa compensata de prezenta scenica, chiar daca pentru doar vreo 200 de spectatori, si de piese totusi frumoase.

 

 

 

 

 

 

 

Melechesh

 

 

A urmat Melechesh, la care dupa primele pedale jumatate din primele randuri am facut doi pasi inapoi. Sunetul, mai ales cel de tobe si de bas, era ca pentru open air. Teribil. I-am invidiat pe cei care nu s-au dat inapoi gratie aparatorilor pentru urechi. Cred ca a fost primul concert pe care l-am tratat cam jumatate cu spatele, dar nu puteam rezista altfel. In afara de cateva faze interesante de chitara cu influente orientale, blackerii multinationali nu mi-au transmis prea multe, poate si din cauza sunetului. In afara de Leper Jerusalem, Rebirth of Nemesis si Double Helixed Sceptre nu am putut recunoaste alte piese.

 

 

 

 

 

Eluveitie

 

In timp ce Eluveitie se pregatea pentru concert, nu am putut decat sa ma intreb „cine si de ce a adus animalele moarte pe scena?”. Mi-a luat ceva sa-mi dau seama ca respectivele se transformasera in instrumente muzicale (nu ma-ntrebati numele) care, alaturate celor traditionale, plus viorii si fluierelor, dau glas celtic folk/pagan metalului elvetienilor. Vocea principala se incadreaza in zona black, dar imblanzita pe unele piese de cele doua voci feminine.

 

 

 

Eluveitie

 

Muzica celor sapte este clar indragita in Germania, fapt reflectat in dansul si topaiala publicului – adevarul este ca, pe langa faptul ca suna bine, transmite multa buna dispozitie. Trebuie neaparat sa caut albumul Spirit si sa fiu atenta cand vor lansa album la iarna, pentru ca sunt o aparitie interesanta. Printre piesele cantate s-au numarat ...Of Fire, Wind and Wisdom, Spirit, The Dance of Victory si AnDro, neavand timp pentru un bis cerut insistent de public.

 

 

 

 

 

 

 

Vader

 

In ordinea numerelor de pe tricou, si-au facut aparitia greii de la Vader si iadul se dezlantui – si pe scena, si in sala. Nici nu e de mirare tinand cont de death metalul polonez de calitate care loveste in plin, ca un tanc. Warlords, Red Code, Helleluyah!!! (God Is Dead), Black for the Blind sau The Calling au facut deliciul amatorilor de duritati.

 

 

 

 

 

Grave Digger

 

 

Un show foarte asteptat de compatriotii prezenti a fost al celor de la Grave Digger. Concertul excelent, in forta, muzicienii exuberanti, in frunte cu batranul dar energicul Chris Boltendahl, justifica succesul si longevitatea trupei in pofida unor albume destul de repetitive.

 

 

Grave Digger

 

Excalibur, The Grave Digger, Heavy Metal Breakdown, Morgane Le Fay (dedicata fetelor din primul rand), Liberty of Death, Silent Revolution, The Last Supper, Rebellion (The Clans Are Marching) sau Scotland United m-au convins ca Grave Digger sunt un must-see (nu doar must-hear) pentru orice iubitor de heavy metal.

 

 

 

 

 

 

J.B.O.

 

Foarte asteptati de fanii lor germani au fost cei de la J.B.O., sau „armata roz” – evident mari vedete ale locului, desi eu nu am auzit de ei. Dupa ce au inceput sa cante mi-am dat seama si de ce – nu am obiceiul sa ascult alternativ. Din cate am observat, se vor a fi ceva de genul fun-metal, prin versuri sper eu, pentru ca muzica (o mixtura nu chiar inspirata de altenativ, death si folk) nu m-a impresionat deloc. Lucru pe care nu-l pot afirma despre cei din jurul meu, care erau de-a dreptul in extaz in fata muzicienilor in fuste, a mascaricilor care au contribuit la spectacol, a baloanelor si a caterincii – toate la limita ridicolului, depasind-o din cand in cand. Dar nu te pui crucis cu gustul omului.

 

 

 

 

 

 

Sepultura

 

In sfarsit, s-a ajuns la capul de afis si am inteles ca la un concert Sepultura nu este vorba despre muzica, ci despre atitudine. A trebuit sa-i ratez de doua ori in Romania ca sa ajung sa-i vad Germania, moment in care au rupt scena in bucati. Nu stiu cum era Max in concerte, dar Derrick e un frontman excelent, iar Andreas Kisser a completat un concert caracterizat de greutate, energie, adrenalina, interactiune continua cu un public dezlantuit. Cei aproximativ 3000 de spectatori au putut vedea live Arise, Ostia, Propaganda, Orgasmatron, Troops of Doom, cover dupa Breaking the Law (dupa cum a spus Derrick, Judas Priest numarandu-se printre idolii lor), Territory, Beneath the Remains, Refuse/Resist, Boycott, Roots Bloody Roots (cu contributia J.B.O.) si altele al caror nume nu l-am retinut. Clar, un spectacol de cea mai buna calitate.

 

 

 

 

Sepultura

 

 

 

Au urmat after show parties, cu Dezperadoz si doi DJ, dar stiam ca nu aveam cum sa rezist, tinand cont ca a doua zi trebuia sa ma infiintez la intrare in jurul orelor 10. Oricum, chiar daca nu ar fi fost asa, eram extrem de obosita.

Autor: Mad
Vezi galeriile trupelor: Grave Digger, Melechesh, Sepultura, Vader

Data concert:  July 19, 2007  | 4 Comentarii  | 5484 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Earthshaker Fest Ziua 1

  • "J.B.O., sau „armata roz” " sunt cei care au facut coverulSepu "Roots Bloody Roots" cu un tip de se crede Pavarotti. check this :
    http://www.youtube.com/watch?v=OPPf1mKZAIw

    1. Posted by satanic | 25 Iulie 2007 19:25
  • Pai au reluat faza si de data asta, tot cu un pseudo-Pavarotti, dar si cu creatorii hitului. Sincer, as fi preferat Roots cantata doar de Sepu...

    2. Posted by mad | 25 Iulie 2007 19:58
  • si uite cum se vede ca jurnalismul la noi in tare e doar o simpla opinie.... aici e prezentata Sepultura ca cea mai tare trupa, iar in articolul anterior referitor la concertul formatiei in Bucuresti, si citez aici: "Sepultura e o trupa in criza de identitate (au avut si show-uri de 200 de persoane in turneul curent).."

    3. Posted by dieratte | 26 Iulie 2007 12:36
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte