concerte

Grave Miasma si Cruciamentum la Bucuresti!

Grave Miasma si Cruciamentum la Bucuresti!
TRUPE: Cruciamentum, Grave Miasma, Void Forger

Un show asteptat de ceva vreme de fanii metalului extrem s-a desfasurat sub patronajul celor de la Romanian Thrash Metal Club, sambata 28 martie in Fabrica Club.
Formatiile invitate au fost doua trupe englezesti ce s-au afirmat pe firmamentul death metal din ultimii ani prin materiale excelente si o executie precisa. Cele doua nume sunt reprezentate de catre Grave Miasma si Cruciamentum. In deschidere s-au desfasurat conationalii de la Void Forger.
Dupa soundcheck-uri si pregatiri intense pe toate fronturile, de altfel un lucru bun deoarece sonorizarea era de calitate si ne puteam astepta la o seara incendiara, iata-i si pe Void Forger-i urcand pe scena.
Muzica lor combina diverse elemente stilistice pornind de la o baza sludge pentru ca apoi sa experimenteze si modalitati doom metal, niste escapade de thrash toate sub un strat subtire de crust. Noul baterist este si atu-ul formatiei: inventiv combinand rapiditatea cu balansarea unor ritmuri mai joase. Am fost foarte atent la cum isi misca mainile si am observat ca detine o tehnica mai speciala prin care lovea premier-ul. Am gasit interesanta si eficienta aducerea acestui tobosar. Daca in vechea formula, bateristul interpreta si unele parti vocale, aceast rol a revenit in totalitate chitaristului Bogdan.
Trupa a lansat un material in 2012 intitulat "Ruined" de pe care au cantat si in seara de 28 martie. Publicul prezent i-a aplaudat cu caldura demonstrand ca Void Forger sunt o formatie apreciata in underground-ul autohton.

Pentru mine revelatia live a serii au reprezentat-o Cruciamentum desi nu as dori sa ii diferentiez prea mult de Grave Miasma. Aceste doua trupe au multe in comun: provin din aceeasi tara, impart doi instrumentisti (chitarist si tobosar), au avut o ascensiune fulgeratoare pe scena metal, iar materialele lor sunt la mare cautare de catre maniacii extremi.
Cruciamentum au inceput in 2008 si 2009 cu doua materiale demo intitulate Rotten Flesh Crucifix si Convocation Of Crawling Chaos. Dupa un split cu Vasaeleth, englezii ataca cu un EP excelent intitulat Engulfed in Desolation lansat in 2011.
Fabrica a inceput sa se umple de oamenii, iar Cruciamentum au dat startul cu Deathless Ascension, o bucata old school de mare precizie. Riff-uri mult prea grele pentru umerii nostri se luptau cu vocea lui D.L.
Au continuat cu Thrones Turned To Rust, Necrophagus Communion, Rites to the Abduction Of Essence, The Conquered Sun, compozitia pe care toti au asteptat-o Convocation of Crawling Chaos.
Publicul a fost in extaz pe toata durata show-ului lor. Zbenguiala maxima, iar trecerile bruste de la viteza la acalmia doom/death pe care Cruciamentum o experimenteaza in muzica lor ne-au dat pe spate. Ma gandeam in acele momente la trupe ca Asphyx sau Timeghoul.
Au urmat Piety Carved From Flesh si Rotten Flesh Crucifix de pe primul demo. Adevarate mostre de death metal la carte, iar publicul nu era de acord ca formatia sa paraseasca scena. S-au intors imediat si au mai cantat Unsanctified Temples.
Au fost aplaudati la scena deschisa, sunetul a fost excelent, instrumentele se auzeau distinct, iar solo-urile care aminteau de Morbid Angel in vremurile de glorie plesneau cu furie din chitara lui R.C.
Piese dense cu durate de peste 6 sau 8 minute, instrumentatie ceas plus un public pe masura, dar totul a trecut cu viteza unui riff de thrash metal asa ca m-am dus la bar sa ma racoresc. Ii asteptam pe cei de la Grave Miasma.
Desi sunt multe puncte comune intre cele doua trupe britanice care au zguduit scena in Fabrica, deasemenea exista si diferente notabile.

Grave Miasma sunt adeptii unui black/death, o formatie bazata pe concept si atmosfera in ciuda sound-ului ultra-agresiv.
Pentru ca show-ul sa fie complet s-au adaugat niste betisoare parfumate, luminile s-au stins incet, incet, iar Grave Miasma au deschis un portal mistic care nu va fi uitat prea curand.
Instrumentisti machiati si multa forta din spatele instrumentelor au adus publicul la extaz. Se dadea din cap la greu pe acorduri tenebroase, iar atmosfera de ceremonial antic imprimat muzicii amintea intr-o oarecare masura de mai brutalii Nile.
Au cantat Arisen through the Grave Miasma, Ossuary, Gnosis of the Summon, This Tomb Is My Altar sau Ovation to a Thousand Lost Reveries.
Riff-uri apasate de chitara, o voce venita tocmai din maruntaiele pamantului si o atmosfera extrem de apasatoare. Trebuie sa va spun ca materialele editate de Grave Miasma suna excelent in special albumul Odori Sepulcrorum.
Show-ul s-a incheiat, unii dintre noi au mai stat la povesti, iar ceilalti s-au indreptat spre case probabil pentru a continua asaltul in casti.
Romanian Thrash Metal Club au lovit inca o data cu aducerea acestor doua trupe atat de intense si asteptam urmatoarele concerte cu maxim interes.
More smoke, less light!
Vezi galeriile trupelor: Cruciamentum, Grave Miasma, Void Forger

Data concert:  March 28, 2015  | 0 Comentarii  | 6430 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Grave Miasma si Cruciamentum la Bucuresti!

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte