concerte

Jarboe & P. Emerson Williams live in Club Control

Jarboe & P. Emerson Williams live in Club Control
TRUPE: Jarboe

Misterioasa Jane Jarboe, alături de P. Emerson Williams ne-au vizitat cu ocazia admirabilului turneu în care cei doi sunt implicați, turneu ce a început la un foarte cunoscut eveniment pentru adepții domeniului ezoteric, Stella Natura: The Light of Ancestral Fires Festival, în Sierra Nevada, California şi urmează să se încheie în Moscova. Iată că pe drumul dintre sălbăticia naturii şi a visului către uriaşul teritoriu rece, cei doi muzicieni au făcut numeroase opriri în focarele de civilizație zgomotoasă, îngropate de gheara cotidianului. Astfel, după Australia şi Noua Zeelandă, ei au concertat în mari capitale ale Europei, precum: Londra, Oslo, Madrid, Lisabona, Roma, Atena, ajugând şi în Bucureşti, în ziua de miercuri, 11 decembrie, la Club Control.

Concertul lor a fost de sine stătător, neavând nevoie de vreo trupa de deschidere. S-a desfăşurat ca un act narativ, cu discursuri citate ca epilog şi prolog. Astfel, Jarboe a deschis actul, iar P. E. Williams l-a încheiat. Pentru povestea lor, nu a fost nevoie nici de prea mult timp, aşa că nu au petrecut mai mult de 30 – 40 de minute pe scenă. Însă acest timp a dezvăluit un prestatie foarte intensa, construita cu o voce puternică şi fascinantă şi o chitară acustică, folosită de Emerson şi ca instrument de percuție. Cu uşurință se poate spune că muzica celor doi e un monument de frumusețe, emoție şi complexitate, înfăptuit cu un număr minim de elemente.

Deşi era de aştept ca Jane Jarboe să atingă publicul în mod spectaculos cu timbrul ei puternic şi modul unic de interpretare, cu siguranță nu putem vorbi de un fapt previzibil, ci de o confirmare foarte fericită a unei voci independente, prin care se manifestă o serie de forțe diferite, care uneori nici nu pot fi exprimate în cuvinte. La acelaşi nivel s-a situat şi P. Emerson Williams, care şi-a dobândit o proprie tehnică de a folosi chitara acustică, lăsând impresia că de fapt conduce un arsenal de instrumente. El face de asemenea şi vocea aditionala în acest proiect şi are o prezență care aduce cu un soi de călugăr al haosului. Emerson a fost cel pentru care nota surprinzătoare a fost mai ridicată, mai ales pentru că este personajul care a activat într-un nivel mai ascuns în underground. În timp ce Jarboe a fost pretutindeni remarcată grație experiențelor alături de Michael Rolfe Gira şi colaborărilor cu alți muzicieni cunoscuți şi în lumea de metal şi nu numai, Emerson a avut parcă ceva mai puține antene ridicate în jurul său, cel puțin în colțul nostru de lume, unde numele unor proiecte ca: Veil Of Thorns, Choronzon, sau Kkoalgulaa, nu sunt foarte des pronunțate. Înainte de a porni în turneu, P. E. Williams a lansat un album, 'Det Er Stille Under Vatnet,' prin care experimentează această manieră acustică de a simplifica muzica pentru a o face mai “puternică.”

Setlist-ul oferit de Jarboe şi P. Emerson Williams cuprinde interpretări de pe cel mai nou material Jarboe, Dreams, sau de pe seria Indemnity, care ulterior a fost lansată pe vinil de Burning World Records, un exemplu de titlu de piesă fiind: Please Remember Me. Aşa cum Jarboe a inclus în materialele sale recente reinterpretări ale pieselor din era Swans, precum Universal Emptiness, acestea sunt aduse într-o formă proaspătă şi în performanțele live, un alt exemplu fiind piesa The Child’s Right de la World of Skin.

Peste o sută de oameni au fost prezenți la concertul din Control şi părea că majoritatea a fost atinsă de vraja celor doi artişti. Acestea fiind spuse, ar fi un vis frumos dacă vreodată experiența va fi retrăită.  
 
Autor: Gina S.
Vezi galeriile trupelor: Jarboe

Data concert:  December 11, 2013  | 0 Comentarii  | 4156 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Jarboe & P. Emerson Williams live in Club Control

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte