concerte

Katabasis Festival - Prima editie

Katabasis Festival - Prima editie
TRUPE: Cyborg, Grimegod, Loudrage, Nox, Opera IX, Sincarnate

In data de 29 martie in Live Metal Club a avut loc prima editie a festivalului Katabasis Festival. Si de aceasta data "vinovati" pentru un sunet bun au fost baietii de la Green Sound Team, care asa cum ne-au obisnuit de ceva vreme au aratat ca se poate si in Romania. Intr-adevar, s-au ivit niste mici probleme in timpul recitalului celor de la Loudrage, sau inaintea recitalului celor de la Grimegod au fost probleme cu un monitor din fata scenei cauzate de fluctuatiile de curent, insa pot spune ca aceste aspecte nu au umbrit aceasta prima editie a Katabasis Festival.


Revenind la evenimentul in sine, acesta a mai beneficiat de o anulare de ultim moment din partea celor de la Cyborg, care, in ciuda faptului ca s-au urcat pe scena pregatindu-se de soundcheck, au disparut la fel de repede, lucru care a grabit intr-un fel intrarea pe scena a trupelor. Astfel, prima trupa a serii a fost N.O.X., o gasca de death metal/grindcore din Constanta cu un solist vocal care, in ciuda aspectului fizic deloc impresionant, se impune printr-un glas ce face diferenta si se muleaza perfect pe brutalitatea instrumentala ce vine din partea colegilor sai de trupa.

Dupa o scurta pauza locul celor de la N.O.X. a fost luat de catre baietii de la Loudrage, o gasca de groovy death metal din Ludus, ce nu mai este deloc o necunoscuta a scenei metalice din Romania, dupa show-urile sustinute de a lungul timpului alaturi de nume precum Sepultura, Vital Remains sau Grave, sau laudele primite din partea unor muzicieni precum Phil Fascina de la Malevolent Creation sau Nick Hipa de la As I Lay Dying. Insa, in ciuda acestor laude primite si comparatii din punct de vedere muzical cu nume precum Grave sau Six Feet Under, ceva a lipsit totusi din show-ul acestora, in unele momente lasandu-mi impresia ca lipseste... sufletul formatiei ca sa ii zic asa.

Dupa show-ul acestora au urmat bucurestenii de la Sincarnate, care ne-au dus cu gandul la doom/death-ul anilor '90 pret de aproximativ 30 de minute. Sincarnate par sa fi lipsit scenei iar lor pare a le fi lipsit scena, insa aceste lucruri sunt normale in existenta unei trupe: repetitii, studio, concert.

Dupa Sincarnate au urmat Grimegod din Arad care la fel ca si cei 6 bucuresteni au continuat incursiunea pe taramul doom/death-ului si au aratat ca, dupa 18 ani adusi in slujba metalului, inca au multe de aratat, beneficiind de o primire mai mult decat calduroasa din partea publicului bucurestean.

Capul de afis al serii a fost insa Opera IX. Italienii fiind parca din alt film comparativ cu celelalte trupe prezente, in sensul ca acestia fiind si un pic teatrali, lucru ce se imbina intr-un mod interesant cu muzica trupei, reusesc sa produca acea atmosfera, sa ii spunem, razboinica. Facand o paralela intre Opera IX fara Cadaveria la voce si scandalul iscat in Norvegia, in care au fost implicati Gaahl si King ov Hell pe de o parte, si Infernus pe de o alta parte, privind drepturile asupra numelui Gorgoroth, pot spune ca si Opera IX este un brand underground asemeni Gorgoroth si ca va continua sa existe si de acum inainte atat timp cat Ossian va fi parte a acestui grup, reusind sa ii resusciteze si sa ii reinventeze stilul de atatea ori in cursul istoriei trupei. Revenind insa la show-ul acestora, pot spune ca lucrurile au decurs exact asa cum era de asteptat. Opera IX au venit, au cantat, au fascinat si au comunicat constant cu publicul prin vocea solistului M.

Inchei prin a spune ca sper ca organizatorii sa faca din Katabasis Festival un eveniment ce sper sa devina o obisnuinta pentru scena metalica romaneasca si ca la editiile viitoare se va bucura de un public mai numeros si poate mai dornic de metal decat de fotbal.

 

 

N.O.X.:

 

 

 

Loudrage:

 

 

 

 

Sincarnate:

 

 

 

 

 

Grimegod:

 

 

 

 

 

Opera IX:

 

 

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: Cyborg, Grimegod, Loudrage, Nox, Opera IX, Sincarnate

Data concert:  March 28, 2009  | 0 Comentarii  | 3624 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Katabasis Festival - Prima editie

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte