concerte

MASTIC SCUM la Bucuresti

MASTIC SCUM la Bucuresti
TRUPE: Casus, Days Before Disappearance, Mastic Scum, Necrovile, Psychogod, Reckoning

Amestecul de brutal death metal condimentat bogat cu grind si crossover s-a dovedit a fi o reteta reusita in ceea ce priveste seara de 16 aprilie. Unde? In club Fabrica, loc de intalnire al multor formatii metalice cu fanii lor dintre care enumar God Dethroned, Obscura, Illdisposed. De ce? Pentru ca Mastic Scum ne-au onorat pentru a doua oara in Romania cu prezenta lor brutala, dupa prima ocazie cand i-au insotit pe Marduk si Vader in ianuarie 2010, tot in Bucuresti. Si n-au venit singuri. Li s-au alaturat din Germania, alti brutalisti, pe numele lor Casus, incepatori, cu un singur demo la activ si, din Romania, veteranii clujeni de la Necrovile, Psychogod, Days Before Dissappearance si debutantii de la Reckoning.

Lucru surprinzator si imbucurator, show-ul a inceput la 19:05 (ora anuntata pe afis fiind 19:00) cand cei de la Reckoning s-au mobilizat rapid pe scena pentru a-si incepe recitalul. Simplu, caldut, dragut, cei mai de treaba termeni prin care as putea sa definesc metalul celor de la Reckoning, un mix de melodic death cu groove, nu de lepadat, insa prezenta semi-statica de pe scena a ridicat destul de putine maini in aer. Insa baietii sunt la inceput de drum, acesta fiind primul lor concert, asa ca sa-i incurajam in speranta unor viitoare show-uri mult mai explozive.

Nici nu am reusit sa ma rasucesc pana la bar, ca pe scena si-au facut aparitia vijelios cei de la Days Before Dissappearance. Soundcheck rapid si incepe receptat si de publicul care incepuse usor, usor sa se inmulteasca. Ce avem aici? Death metal ambalat cu hardcore, in care putem include si niste mici pasaje de grind (fara core de data asta, sunt doua chestii total diferite) ideal pentru un moshpit in fata scenei, care, din nefericire, nu prea s-a intamplat, insa asta nu i-a facut pe baietii sa se descurajeze. Chiar daca nu a fost mosh, lumea s-a simtit bine, recitalul trecand foarte repede.

Deja o prezenta constanta pe scena, Psychogod au adunat un numar apreciabil de admiratori si pe viitor ne-au promis un material inregistrat, asa ca semnele sunt bune. A fost metal, fara prea multe cuvinte si compromisuri. Nici aici nu am putut identifica o abordare stilistica anume, dar renuntand la clape, soundul a devenit mult mai raw, iar mixerul in care Psychogod amesteca groove, hardcore, elemente de thrash si death a fost se pare excelent pentru publicul din Fabrica care s-a distrat pe cinste.

Trecem la Casus, trupa germana de brutal death metal de care va spuneam mai sus si, pentru mine, una dintre surprizele serii. Introdusi cu brio in combinatia castigatoare care avea sa urmeze (Necrovile + Mastic Scum), nemtii au demonstrat ca sunt o formatie promitatoare ce merita cautata pe viitor, muzica lor aducand aminte pe alocuri de Cannibal Corpse. Piese rapide, plus un cover dupa Terrorizer au incins pletele pregatind astfel urmatoarele recitaluri brutale.

Necrovile nu mai au nevoie de nicio prezentare. Ii cunoastem, stim ce le poate pielea si muzica, asa ca stiam la ce ne-am fi putut astepta. E de ajuns sa mentionez piese precum “I Defile Your Buried Flesh”, “Embalmed in Gore”, “The Butcher’s Axe” sau “Intestinal Feast” ca sa va faceti idee despre cum ar putea arata si suna un show marca Necrovile. Dar sunt sigur ca multi dintre cititorii acestui mic articol stiu foarte bine cu ce se mananca brutal death metalul pur practicat de clujeni, de costumele variate si insangerate ale Elei (de data asta ne-am dat intalnire cu o asistenta). Sunt printre cei buni si asta conteaza, publicul ii respecta (oamenii recunosteau titlurile pieselor aproape mereu), iar muzica lor face toti banii si ii asteptam cat mai curand inapoi in Bucuresti.

Cum am spus, totul a parut a fi pe fuga si la fel de rapid au ajuns pe scena si headlinerii de la Mastic Scum. Cu aproape 15 piese in program, completate si de mici sample-uri au trecut prin cele toate 4 albume: “Zero”, “Scar”, “Mind” si “Dust” cu mai mult accent pe ultimul, de pe care am avut ocazia sa ascultam piese ca “Ashes to Dust”, “Construcdead”, “Regression”, “The Will to Kill”, “The Consciousness in a State of Mind”. De pe celelalte albume au intrat in setlist bucati precum “My Minds Mine”, “Overdose” sau “Face 2 Face”.
S-a lasat cu mosh la greu, stage diving (am dat si eu cu subsemnatul), lucru cam rarut, ultima data am asistat la asa ceva tot in Fabrica, in vara lui 2009, la concertul celor de la God Dethroned. Austriecii au fost la inaltime, vorbe putine, muzica multa, am avut parte si de un bis, executat in viteza. Nici unul dintre instrumentisti nu se distinge in mod special, toti formeaza un tot unitar de brutalitate si violenta, iar solistul ultra-tatuat Maggo si-a impins pana la limitele cele mai intunecate growlingul.
Sonorizarea a fost buna, fara mari probleme, alt lucru rar, dar, ca de obicei ultimele trupe au fostavantajate fata de cele dinainte, insa publicul nu a resimtit prea tare acest lucru. Organizare buna, nimic special, in limitele profesionalismului pentru o seara de metal asa cum se cuvine.
No more, no less, take it easy and stay brutal!
Vezi galeriile trupelor: Casus, Days Before Disappearance, Mastic Scum, Necrovile, Psychogod, Reckoning

Data concert:  April 16, 2011  | 0 Comentarii  | 4023 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: MASTIC SCUM la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte