concerte

O seara apocaliptic-decadenta cu ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO

O seara apocaliptic-decadenta cu ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO
TRUPE: In Slaughter Natives, Ordo Rosarius Equilibrio

Sambata, 15 noiembrie, a avut loc la Brasov al patrulea eveniment dintre cele cinci seri speciale programate de Kogaionon si DonisArt in acest an. Sub titulatura unei seri apocaliptic-decadenta, pe scena Centrului Cultural Reduta au urcat Cascadeur, In Slaughter Natives si Ordo Rosarius Equilibrio, oferind publicului o experienta sonora dezolanta, senzuala, decadenta. Marturisesc inca de pe-acum ca evenimentul de la Brasov a prilejuit primul meu contact cu trupele din deschidere, Cascadeur si In Slaughter Natives, iar pe percursul serii aveam sa aflu ca acestea sunt proiecte ale unora dintre  muzicienii care il acompaniaza pe Tomas Pettersson in aparitiile live cu Ordo Rosarius Equilibrio. In ciuda acestui fapt, ambele au identitati bine conturate si se dezvolta in alte directii muzicale decat O.R.E. Astfel, evenimentul Kogaionon si DonisArt a fost unul care a oferit si diversitate, elemente care s-au completat si au creat intr-adevar o atmosfera decadenta intr-o sala de teatru ce s-a dovedit perfecta pentru astfel de concerte.

 

 

Cu o intarziere de aproximativ 30 de minute si in fata a aproximativ 200 de oameni, a urcat pe scena Cascadeur (Germania), proiectul lui Axel Menzer (Hekate) insotit de Jouni Havukainen (In Slaughter Natives) la keyboards si Tomas Pettersson (O.R.E.) la percutie. In 30 de minute, Axel Menzer a reusit sa trezeasca interesul celor prezenti pentru un neofolk dominat de o voce grava si impunatoare si completat de proiectii sugestive, in ciuda faptului ca aceasta a fost a doua aparitie live a proiectului sau, Cascadeur.

 

 

Muzica In Slaughter Natives (Suedia) mi s-a parut cea mai putin accesibila a serii. O combinatie de industrial si dark ambient care a indus o atmosfera in perfecta concordanta cu titulatura evenimentului, dar care a devenit redundanta pe parcurs. Prestatia lui Jouni Havukainen a fost destul de statica, dar expresiva, insa judecand si dupa reactia publicului tot mai putin entuziast, acesta nu a reusit sa mentina interesul celor prezenti pana la sfarsit.

 

 

Intr-un decor cu lumanari, trandafiri rosii si o sticla de absint, inecat de fum si patruns de un miros ce aducea a tamaie, Tomas Pattersson impreuna cu Jouni, Axel si Fredrik (No Festival of Light) a incantat de-a dreptul publicul prezent, care intre timp a devenit putin mai numeros. Recitalul a inclus piese ce au acoperit aproape toata discografia trupei, printre care Lost Forever, in the Blitzkrieg of Roses, Do Murder and Lust make me a man?, Hell Is Where The Heart Is - The Gospel Of Tomas, [Mercury Rising] Seduced By The Kisses Of Cinnabar si Who stole the Sun from its place in My Heart?. Surpriza a constituit-o prezenta in setlist a doua piese noi care vor fi incluse pe viitorul album O.N.A.N.I. - [Practice makes Perfect], ce va aparea pe piata in ianuarie 2009: Can You Hear the Devils Laughing? [Or Is It Just Me] si I WILL; Even After the Flowers Are Gone. Ordo Rosarius Equilibrio au creat o atmosfera impresionanta, debordand deopotriva de decadenta si senzualitate. Dupa minute de aplauze, trupa a revenit pe scena pentru un bis cu Singing For The Angel Of The East [Reclaiming That Which Is Ours], In High Heels through Nights of Broken Glass si Three is an Orgy, Four is Forever, cea din urma piesa neputand sa lipseasca din setlist. Desi pe alocuri am simtit lipsa lui Rose-Marie Larsen, am avut parte la Brasov de un concert excelent cu un sunet impecabil.

 

Cascadeur

  

 

In Slaughter Natives

 

 

Ordo Rosarius Equilibrio

 

 

Autor: Ella
Foto: Ella
Vezi galeriile trupelor: In Slaughter Natives, Ordo Rosarius Equilibrio

Data concert:  November 15, 2008  | 1 Comentarii  | 3969 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: O seara apocaliptic-decadenta cu ORDO ROSARIUS EQUILIBRIO

  • in sfarsit cineva care a inteles concertele de la Reduta.

    1. Posted by Marius | 22 Noiembrie 2008 14:38
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte