concerte

PARADISE LOST & NEGURA BUNGET LIVE

PARADISE LOST & NEGURA BUNGET LIVE
TRUPE: Negura Bunget, Paradise Lost

Peste 1500 de oameni au venit sambata in pavilionul 18 din complexul Romexpo ca sa-i vada pe Negura Bunget si Paradise Lost in ceea ce a fost al doilea mare show metalic al anului 2008.
Locatia, testata in premiera de organizatori, are avantajul spatiului suficient pentru concerte de acest gen (cred ca incap 2500 de oameni lejer) si o acustica destul de buna pentru o sala care n-a fost special gandita pentru concerte. La capitolul dezavantaje as trece drumul destul de intortocheat (trebuie sa ai indicatii clare ca sa ajungi pe calea directa, intrand pe poarta D) si toaletele care ajung sa se dovedeasca neincapatoare pentru marii consumatori de bere atotprezenti la concertele de metal. Dar, una peste alta, cum anuntatele reparatii la Sala Agronomia nici macar nu incepusera in decembrie, ramane un loc bun pentru show-urile de 1500-2000 de oameni.


 

Negura Bunget:

 

Negura Bunget a inceput fix la 19.00, cu un clasic intro de bucium care i-a mobilizat pe fanii veniti sa contribuie la realizarea unei atmosfere demne de un DVD live. Apropo de filmarea DVD-ului, m-am bucurat foarte mult cand am auzit ca Negura va filma concertul cu cinci camere video, dintre care un amplasata pe o macara care iti da posibilitatea unor unghiuri foarte spectaculoase. E un semn foarte bun ca o trupa romaneasca de metal isi permite acest lucru si sper ca ii vor urma cat de multe foarte curand.
Majoritatea pieselor au fost de pe albumul OM (Primul OM, Inarborat, Cunoasterea Tacuta, Norilor, Hora Soarelui, Cel din Urma vis si Tesarul de lumini – piesa care a si incheat recitalul romanilor). Au mai fost Iarna, Vara si Toamna de pe ‚N crugu bradului, Intri Bruiestru, Al locului si In-zvacnirea apuslui de pe Maiastru sfetnic, precum si piesa Vazduh. Prestatia in sine a fost extraordinara, cei de la Negura chiar s-au intrecut pe ei insisi in dorinta de a realiza un material excelent pentru DVD. Din pacate, sunetul n-a fost tot timpul la aceeasi intaltime – cateodata am avut impresia ca vocea si toba sunt mai putin prezente si chitarile „iau fata” restului sunetelor. Pe ansamblu insa am avut parte de 90 de minute de spectacol de calitate, apreciat (chiar daca nu entuziast) si de cei care venisera exclusiv pentru Paradise Lost.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paradise Lost:

 

Dupa Negura a urmat o pauza destul de lunga, pe care rockerii au folosit-o ca sa isi faca provizii de bere cu o prudenta admirabila (am vazut si oameni care se pregateau sa faca fata vicisitudinilor cu 7-8 pahare de bere).
Paradise Lost au deschis cu  un single de pe In Requiem – The Enemy – si au declansat un val extraordinar de energie din partea fanilor, lucru remarcabil pentru o trupa pe care romanii au mai vazut-o cu un an in urma. Se pare ca britanicii chiar au fani extrem de dedicati la noi. Au urmat Ash And Debris (tot de pe ultimul album), Erased si No Celebration (de pe Symbol Of Life), So Much Is Lost si eternul number one in preferintele fanilor – As I Die. Praise Lamented Shade, al doilea single al albumului, a fost mai mult o pauza pentru fanii care cantasera vers cu vers alaturi de Nick (sai chiar mai mult decat el) la As I Die. Enchantment, Requiem si Unreachable au crescut tensiunea care avea sa explodeze la alte doua hit-uri ale trupei: Gothic si One Second. Publicul a continuat sa strige „Paradise! Paradise!”, constient sa trebuie sa urmeze bis-urile. Britanicii n-au dezamagit, aruncand in lupta Embers Fire (dupa Never For The Damned) si Say Just Words (dupa Last Time). Personal, am fost foarte dezamagit ca n-a existat True Belief, dar probabil ca e una dintre pesele pe care au tocit-o foarte mult de-a lungul anilor, asa ca ii mai dau timp sa-si revina.
Una peste alta, un concert foarte reusit si o combinatie Negura-Paradise care a functionat ca reteta de public, in ciuda scepticismului initial al pietei. Paradise Lost foarte bine primiti chiar si a treia prezenta in Romania, iar Negura Bunget cu 90 de minute de material pe care de-abia asteptam sa-l vedem. 2008 n-a inceput deloc rau pentru metal, ne vedem la Amorphis.
 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Tzugu
Foto: Ella
Vezi galeriile trupelor: Negura Bunget, Paradise Lost

Data concert:  January 19, 2008  | 4 Comentarii  | 7562 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: PARADISE LOST & NEGURA BUNGET LIVE

  • Negura is cei mai tari de black din Romania si nu numai

    1. Posted by katalepsia | 23 Ianuarie 2008 22:43
  • Ce e aia "precum si piesa de titlu a albumului Vazduh"? Numai Fane face gafe de-astea ;))

    Titus

    2. Posted by Titus | 24 Ianuarie 2008 01:02
  • pai Titus tokmai tu sa nu stii de albumul "Vazduh"?!? Se vede ca nu te-ai documentat cand ai citit cronika. E albumul ala scos doar pt cronicarii de ocazie de se apuca de scris la indemnul Marelui Om = "scrietzi orice, numai SCRIETZI!!"

    3. Posted by zvoner | 26 Ianuarie 2008 15:33
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte