concerte

Concert PRIMORDIAL la Bucuresti

Concert PRIMORDIAL la Bucuresti
TRUPE: Claymore, I Divine, Primordial

Despre Primordial nu sunt foarte multe lucruri de spus, activitatea sustinuta a acestora (atat din punct de vedere discografic, cat si din punctul de vedere al aparitiilor live) asigurandu-le un loc destul de stabil in primul esalon al trupelor metal europene.
Fanii romani au mai avut ocazia sa ii vada live in urma cu ceva vreme, asa ca prezenta irlandezilor in clubul bucurestean Wings nu putea decat sa bucure marea masa a fanilor de metal calitativ.

Clubul Wings este o locatie potrivita pentru evenimente de acest gen (concerte de anvergura medie, cu mai putin de 800 de participanti), barul este de obicei bine aprovizionat (spun de obicei pentru ca la un moment dat fanii prezenti la concert au reusit sa rada efectiv stocul de bere) si acustica salii este propice concertelor de metal.
Inainte de startul propriu-zis al concertului am remarcat standul de merchandise generos, atat ca oferta, cat si ca preturi, aici fiind disponibile ultimul album Primordial in 2 variante, 5 sau 6 tipuri de tricouri Primordial, vreo 2 tipuri de tricouri Claymore si, nu in ultimul rand, atractia serii, chilotii tanga pe care scria Only Claymore shaves me. Nici nu vreau sa ma gandesc!

Concertul a debutat in jurul orei 20.20 cu razboinicii bulgari Claymore, acestia prestand un black rapid, epic, destul de riffat si cu claviaturi pregnante. De remarcat a fost atitudinea razboinica a vocalului Svetoslav, care avea in dotare un palos mai mare decat el. 
 


Claymore


In jurul orei 21.15 au urcat pe scena I Divine. Reminiscentele muzicii Sear Bliss au fost resimtite din plin, fapt explicabil datorat prezentei in trupa maghiara a nu mai putin de 3 fosti membri ai trupei mentionate mai sus. Auto-intitulati experimental black metal, I Divine au avut un show energic, compact, experienta anterioara spunandu-si din plin cuvantul (I Divine au deschis in Europa, printe altele, concertele Mayhem, Impiety si Setherial).
 


I Divine


Primordial au urcat pe scena dupa ora 22 si au cantat mai mult decat cele 90 de minute anuntate. Desi initial sunetul le-a fost potrivnic, vocea lui Alan Averill acoperind celelalte instrumente, irlandezii si-au intrat rapid in rol. Nemtheanga este un lider carismatic, cu o atitudine scenica impunatoare si un dialog foarte sustinut cu publicul. Stiam ca trupa se prezinta excelent live, show-ul de aproape 2 ore demonstrand din plin faptul ca irlandezii se simt extraordinar pe scena.
 


Primordial


Concertul a debutat cu piesa de deschidere de pe ultimul album, No Grave Deep Enough, a continuat cu BloodiedYet Unbowed, pentru ca ulterior trupa sa alterneze piesele de ultimul album de studio (Lain with the Wolf, Death of the Gods) cu compozitii clasice precum Heathen Tribes, The Coffin Ships, Gods to the Godless, Empire Falls sau Gallows Hymn.
Cei aproximativ 400 de participanti au fost activi si au cantat permanent cu trupa, transformand seara de 14 mai 2011 intr-un eveniment reusit.

Setlist Primordial:

No Grave Deep Enough
Gallows Hymn
Sons Of The Morrigan
Bloodied Yet Unbowed
As Rome Burns
Lain With The Wolf
Autumn's Ablaze
The Coffin Ships
The Burning Season
Death Of The Gods
Heathen Tribes
Gods To The Godless
Empire Falls
------
The Golden Spiral

Autor: Sake
Foto: Ella
Vezi galeriile trupelor: Claymore, I Divine, Primordial

Data concert:  May 14, 2011  | 0 Comentarii  | 5285 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert PRIMORDIAL la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte