concerte

Rock in Copou: Concert Spirit si Ten Years Gone

Rock in Copou: Concert Spirit si Ten Years Gone
TRUPE: Spirit, Ten Years Gone

Vineri, 10 februarie, Spirit si Ten Years Gone, live la Casa de Cultura din Copou.

Pe Spirit i-am mai vazut si pot zice ca au progresat, in special basistul lor arata din ce in ce mai mult ca are un potential care abia asteapta sa fie pus in valoare. Poate ca felul in care Spirit abordeaza muzica nu e pe gustul meu, deoarece se axeaza in principal pe cover-uri, iar a
face coveruri nu mi se pare un inceput de trupa care chiar vrea sa "scoata capul". Mai degraba as incerca sa le recomand sa fie mai indrazneti si sa scrie piese proprii. As mai adauga ca mai au nevoie de ceva siguranta si degajare. Vocalistul poate, se simte ca poate, dar nu pare sa-si fi gasit inca o identitate clara. A, si jocul lui de scena/coregrafia au nevoie de ceva randuiala si temperare, caci de la un show animat la unul ridicol, trecerea se poate face pe nesimtite.

Pe Ten Years Gone ii vad prima data. La fel, o trupa care canta mai mult cover-uri insa la un nivel mult superior celor de la Spirit. Se simte ca sunt mai "batrani", la urma-urmei chitaristul e Iulian, ex-Acvila, care e cel putin obisnuit cu cantatul si scena. Nu am putut sa nu admir un basist dezinvolt ca si restul trupei, care canta fuzzat, precis si cu simtul raspunderii. Tobarul si vocalistul mai schimba din cand in cand "meseriile", nici acum nu stiu exact cine ce e  :). Dar cat nu-mi place mie Led Zeppelin, au cantat excelent un cover. Daca e sa-i judecam dupa simplul fapt al cantatului si daca as fi in masura sa le dau o nota, ar fi una mare, cu siguranta. Daca as judeca strict dupa mine, vreau sa aud mai multe piese proprii. A, si sa nu uit, Ten  Years Gone au cantat o piesa instrumentala, nu stiu daca e a lor sau e si ala cover, insa a fost o splendida imbinare intre jazz, un soi de "free-rock" daca vreti si armonii care de care maiciudate, intr-o atmosfera cu adevarat foarte placuta.

Bafta ambelor trupe si astept o cantare zdravana cu piese proprii, ca sa pot judeca mai la obiect.

Autor: Crivat
Vezi galeriile trupelor: Spirit, Ten Years Gone

Data concert:  February 10, 2006  | 0 Comentarii  | 5268 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Rock in Copou: Concert Spirit si Ten Years Gone

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte