concerte

Sampling Wiener Underground Schnitzel

Sampling Wiener Underground Schnitzel
TRUPE: Abigail, Avatar, Deathdrive, Deviant, Nexus, Niste Baieti

La initiativa, sa spunem, a primariei minunatei noastre capitale, s-a pornit programul Sampling Bucharest, la Viena. Austriecii ar fi urmat sa guste frumos din tava cu bunatati pregatita pentru ei: teatru, balet, muzica clasica, muzica populara, folclor si, evident, muzica contemporana, printre care si cea ‘underground’. Underground fiind si noi astia cu rock-ul. Asa ca ne-am urcat 6 trupe si plus niste artisti, cu ceva provizii de bere, in primul autocar catre Viena si dusi am fost ca vantul si ca gandul. Cu vreo 90 la ora maxim.

 

Pauza

 

Din pauza in pauza, fie pentru provizii, fie pentru eliminarea pe diverse cai a proviziior ingurgitate, dupa un somn stramb pe scaunele autocarului, chinuiti din minut in minut de rasul sinistru al lui Tomitza (DoDiez), am ajuns cumva dimineata sa trecem granita. Dupa o gluma proasta a vamesilor austrieci care ne-au aliniat intr-o sala fara vreun scop anume, ranjind pe sub mustete in timp ce se uitau in sila in pasapoartele noastre. Ajunsi la Viena dupa a o suta pauza, dar consecventi principiului cu pauzele si succesele, am mai luat una de vizitat si cumparaturi pana pe seara, cand ne-am retras in vastele apartamente dintr-o pensiune de langa Viena, intr-o zona care-mi inspira sa ma mut acolo instant si defnitiv.

 

Nexus

 

Si dupa o seara prelungita pana dupa 12 cu acordul ‘hangitei’ si niste beri de rigoare, s-a facut oarecum dimineata. Sambata dimineata mai exact. Cu mic cu mare si cu Shole-n frunte, care incepuse deja sa raguseasca, de la tipat la nenoricitii de rogeri care alergau in orice directie numai spre autocar nu, ne-am indreptat spre locurile de cantare. Recte Nexus, Abigail si Niste Baieti in Karlstplatze iar gasca de suparati cu Deviant, DoDiez si Avatar spre minunatul club Fluc. Deh, am facut ceva probe, baietii de la scena fiind foarte draguti si probabil usor curiosi de papuasii care le cazusera pe cap. Dupa plimbari, mese, magazine de instrumente muzicale, un mega platou imprastiat peste Valisescu (Nexus) si un pasaj de metro cu niste mirosuri imposibil de descris, ne-am reintors la scena, sperand ca ploaia care statea sa cada nu urma sa alunge sutele sau poate miile de fani. Si intr-adevar nu-i alungase, ca nu avea pe cine. Asa ca dupa o bere, de curaj, am dat drumul cu Nexus la un minunat show pentru cei 20 de co-autocareni care nu aveam treaba la Fluc. Curiosi s-au oprit cativa. Dar nu multi si oricum am avut impresia ca muzica ii descumpaneste din demersul lor de a se adaposti de ploaie pe sub copaci.

 

Abigail

 

Am refuzat politicos bisul scandat din 2-3 piepturi si le-am facut loc colegilor de la Abigail, care au prestat la ceva mai putini fani. Deh, sunt cu unul mai mult in trupa decat Nexus, deci un om in public mai putin. Am aplaudat-o pe Corina pentru curajul minunat in fata unui public ostil si pe D-l Razvan pentru modul napoleonic la care baga riff-uri in timp ce contempla turlele bisericii.

 

Niste Baieti

 

Am filmat, am pozat, am dat jos scule si ne-am asezat confortabil in ploiaia serios mai violenta in timp ce Niste Baieti rugau toamna sa le lase pomii verzi. Pe la Madalina Manole eram oricum cu totii uzi, de ploaie, la Dan Spataru remarcasem ca terminasem spritzu’, iar dupa final, ne-am strans uzi leoarca in cortul din spatele scenei asteptand autocarul, care a venit cam cand s-a terminat si ploaia.

 

DoDiez


 

In Fluc, nebunie maxima, DoDiez prestau in mare forma, volum cat incape, fum, stroboscoape. Intr-o pauza de piese am remarcat ca publicul lor era mai numeros decat al nostru cu 1 barman. Precum si ca podeaua clubului (construit intr-o fosta statie de metro) era formata dintr-un strat de jeg lipicios si antic.

 

Avatar

 

Ne-a parut rau ca nu i-am prins pe Devianti, dar ne-am distrat apoi cu Popeanga, care a dedicat, cu multe **()@$)($_)#$@O), concertul Avatar baiatului de la sunet.

 

Balcon

 Mda

 

Ne-am retras pe balconul pensiunii noastre, contempland la o tigara si un pahar de cine mai stie ce, viitorul sumbru al undergroudului romanesc la Viena, am descoperit cum se mimeaza ca un cuvant e ‘adjectiv’ de la un om care insista sa intre si sa iasa pe geamul de la buda, ca Shole (Crize) poate rade precum un scartait de creta pe tabla si ca Albert (Niste Baieti) si Costin (Nexus) au fost manelisti intr-o viata anterioara. Motiv pentru care au cantat impreuna, a doua zi, pe la mijlocul recitalului Niste Baieti din Fluc, varianta ska-punk de larga inspiratie a Ploii cum nici Cargo n-a visat vreodata.

 

Niste Baieti

 

Abigail

 

Abigail

 

Nexus

 

Nexus

 

Cum spuneam, ne-am mai produs si duminica, dupa o plimbare si cateva extravagante in Prater. Ceva mai mult public, ca eram toti, desi la un moment dat, ca doar suntem din Romania, o parte din noi s-au dus sa umple un club unde cantau Nightloosers, ca nu dadea bine la autoritatile prezente. Moment pentru Tase (Deviant) sa isi exerseze plonjoanele pe uscat si talentul racolarii persoanelor de alte etnii (motiv pentru care am mai avut 2 fani).
S-a repetat apoi episodul balconul, pentru ca a doua zi sa ne indreptam spre casa, nu inainte de a naviga printr-un complex de magazine de imbracaminte cam de dimensiunea Drumului Taberei. Ceva mai obositi, nu ne-am dat in laturi nici de la discutii, nici de la bere, nici de la pauze, si am ajuns acasa cu micutul autocar ai carui soferi nu stiu in ce masura mai suportau concentratia de ‘organe’ pe care o contineau discutiile respective.

 

Niste Baieti

 

Niste alti baieti

 

Oltenians mit Schnitzel

 

La final, o constatare: nu stiu ce a fost in capul organizatorilor cand au promovat manifestarile de la Viena mai degraba in Bucuresti. Dar le multumim ca ne-au oferit sansa unui team-building, care a dat ocazia oamenilor din diverse trupe care nici macar nu se cunosteau (sau eventual nu se bagau in seama), sa se imprieteneasca, sa se respecte si sa si cante impreuna. Schpunkt!

Autor: Cynyc
Vezi galeriile trupelor: Abigail, Avatar, Deathdrive, Deviant, Nexus, Niste Baieti

Data concert:  June 07, 2007  | 4 Comentarii  | 33165 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Sampling Wiener Underground Schnitzel

  • Mama ce mai vacantza atzi avut. Bravo mai, si la mai multe dastea! Misto pozele, haha!

    1. Posted by 13 | 08 Iunie 2007 08:44
  • Penultima poza clar e la universitate la fantana

    2. Posted by Tom | 08 Iunie 2007 18:41
  • Mda .. a dracu platou :| ... oricum .. SHPUUUUNKT!!!!!

    3. Posted by Andy Vasilescu | 09 Iunie 2007 19:37
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte