concerte

Sleepless Dimension 001

Sleepless Dimension 001
TRUPE: Discordless, Narkoleptik, Raison D'Etre

Un concert … o cursa


Fiind aproape in sevraj weekend-ul acesta am ajuns sa fac asocieri de genul Sleepless Dimension 001 = Formula 001. Scena din deja faimosul Club Old School devenind un circuit de curse, mesele devenind tribunele iar performerii Raison D’Etre, Discordless si Narkoleptik pilotii. In Pole Position se afla Raison D’Etre dar in aceasta Formula 001 grila de start se inverseaza astfel ca primul a pornit Narkoleptik.

 Narkoleptik a avut un start bun, cu un ritm linistit, un coleg de masa spunea atunci ca ii aduce aminte de munte,  pentru ca apoi sa devina mai “dur”, cu elemente noise pe un fond repetititv specific. A fost prima reprezentatie live Narkoleptik la care am participat si desi am incercat in prealabil sa ma “pregatesc” ascultand albumele, live e altceva, mai ales in combinatie cu visuals-urile alb-negru avand ca leit-motiv persoane de sex feminin.
Visuals by Discordless.

 Dupa ce a “condus” aproximativ 50 minute, a fost depasit chiar de catre Discordless dar cu ajutor unui invitat special, Costin "13" Chioreanu la chitara. E al doilea concert Discordless la care particip dupa Rokolectiv unde au avut in componenta 3 persoane si chitara a avut un rol mai “important” dar era vorba si de un alt playlist. Ne-au incantat cu piese de pe Deprived of Oxygen precum Gasp(Disconnecting…) dar si de pe viitorul material dintre care una deja cunoscuta din album preview, Rain. Trebuie sa recunosc ca speram sa ascult Asa sau Remember dar cu siguranta voi mai avea ocazia. Piesele se incadreaza in genul electro-industrial dar la cele de pe noul album observ o schimbare, avand mai putine elemente noise, sunt parca mai usor de “abordat” de persoane “neavizate”, in randul carora ma includ si eu. Abia astept noul album si sper viitoarele concerte caci sunt sigur ca proiectul poate creste in continuare.
Visuals WAYoftheLAND cu artwork Discordless.

Playlist:
1.La Preface (Opening Act)
2.Faceless Figure
3.Idiosyncrasies
4.Rain
5.Gasp (Disconnecting...)
6.Recviem (Alternative experimental remix)

 A venit apoi randul ca Raison D’Etre sa preia conducerea “cursei”, era evident ca va urma si asta, la experienta de aproape 20 ani pe care o are. Am fost intrebat inainte de concert, exact ce presupune un concert Raison D’Etre si nu prea stiam ce sa raspund, eram sigur era ca n-o sa fie un “performance” gen Skinny Puppy, Das Ich sau Combichrist, ma gandeam ca o sa fie ceva in genul Dyslex la Masca Event, persoana sta la masa inconjurat de “jucarele” si iese ceva, pentru unii arta, muzica pt altii ….. Si cam asa a fost, utilizand “clopotei” sau arcus de vioara in manipularea sunetului. Mai avea si un ansambu de tevi metalice dispuse circular, cred ca functiona pe baza inductiei electromagnetice, dar eu nu l-am vazut in functiune.
 Atmosfera dark-ambient industrial a fost completata de visuals in “tema”, hale industriale, lanturi, schele, rugina, umiditate, o atmosfera apasatoare, dezolanta.

 Organizarea a fost buna, concertul a inceput la timp, sunetul ok desi eu as fi preferat sa fie putin mai puternic, daca se putea binenteles. Spectatori destul de numerosi, de la rockeri la persoane mai mult sau mai putin goth, persoane pentru care concertul a fost doar un Saturday Night Out.
 Multumiri lui Titus pentru ca a facut acest concert posibil si sper sa fie doar primul dintr-o serie lunga pe care sper sa nu fiu nevoit sa le recenzez.

Autor: DasModell
Vezi galeriile trupelor: Discordless, Narkoleptik, Raison D'Etre

Data concert:  April 15, 2006  | 0 Comentarii  | 6707 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Sleepless Dimension 001

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte