concerte

Spit it Out! Concert de lansare CAP DE CRANIU si BREATHELAST

Spit it Out! Concert de lansare CAP DE CRANIU si BREATHELAST
TRUPE: Breathelast, Cap De Craniu

Când intri într-un cămin al deathcore-ului, sau al hardcore-ului modern, sau al altor subgenuri dependente de cuvântul “core,” eşti luat prin suprindere - oarecum străin fiind - de modul în care piesa este pusă în scenă. În căminul cu pricina, adică în clubul Fabrica din Bucureşti, în seara de 7 decembrie, s-a petrecut lansarea split-ului dintre Breathelast şi Cap de Craniu. Probabil n-ar mai fi necesar de menționat că cele două trupe reprezintă nişte piloni ai genului pentru teritoriul din care facem parte, în fine... Sâmbătă seară s-a lansat materialul Split it Out, sub Metalfan Records Division, chiar dacă se pare că materialul fizic nu a ajuns la locul de desfăşurare. Putem spune astfel că doar s-a anunțat lansarea, prin concerte ce au urmărit înfăptuirea unor impacturi gigantice.

Surprinderea menționată mai sus a avut de-a face cu “happening-ul” acestui concert. Pe deoparte a fost ca şi când ai fi fost invitat la masă într-un cămin unde există tot soiul de elemente necunoscute, toată lumea mănâncă şi tu te uiți. Pe de altă parte a fost ca o invitație la o petrecere spectaculoasă şi intensă care nu ar fi vrut să se stingă niciodată.

Orişicum, deschiderea evenimentului era anunțată din start ca o surpriză, aşa că un alt act separat de Breathelast şi de Cap de Craniu avea să se întâmple, avându-i ca protagonişti pe Andrei Vlădilă, tobar în Chaos Cult şi pe Bogdan Păvăloi, personaj foarte activ când vine vorba de hardcore şi petrecere.

Atât Breathelast cât şi Cap de Craniu au urcat de două ori pe scenă. Prima dată, cele două trupe au prezentat un playlist cu care masivul public era deja obişnuit. Apoi, ca să “split it out,” a intervenit o pauză în care proiectorul a prezentat în premieră noile videoclipuri, Sinking Ships de la Breathelast şi The World Between Dream and Reality and the Man Without a Shadow de la Cap de Craniu. Şi nu, nu este vorba de începutul unui roman, este vorba de titlul unei noi piese semnată de Cap de Craniu, cu un videoclip ce a dezvăluit destul de multe cadre fascinante  pentru orice devorator de horror modern (şi “cuminte”), realizate cu mult bun gust tehnic şi estetic. Numai de bine se poate vorbi de asemenea şi despre videoclipul din pod al celor de Breathelast, ce conține nişte close-up-uri uşor abstractizate şi foarte frumoase.

Breathelast au revenit apoi pe scenă, cântând noile piese ce apar pe split şi altele din domeniul prezentului, exemple fiind Buried sau Wolves. Felul în care au făcut-o este cel definitoriu pentru ei, poate chiar şi mai bine pus la punct, dar ceea ce-i caracterizează pe Breathelast e faptul că sunt în stare să-şi lase pe scenă sufletele, plămânii, membrele şi capetele. Au fost la fel de naturali ca întotdeauna, iar muzica lor a ținut publicul cu picioarele pe tavan cam tot show-ul. De menționat că una dintre piesele noi a dezvăluit un riff foarte bun, ce părea să fi atins apogeul de dramatism, o temă care nu se dezlipeşte deloc de muzica bucureştenilor, ceea ce le dă o identitate aparte. În spate exista o proiecție foarte interesantă şi bine asamblată, cu mesaj şi tot tacâmul.

Din nou Cap de Craniu au trecut la datorie, publicul reacționând pozitiv la noile piese. Acest split coincide cu cel de-al treilea material de studio al deathcore-iştilor, după un E.P. şi un full length. Din câte s-au auzit în acest concert, oamenii îşi păstrează stilul, acel psycho modern metal, rupt prin breakdown-uri, unde bineînțeles că pig squeal-ul nu moare, respirând din când în când. Şi iată cum a fost o seară în care vocaliştii au fost puşi la rang de cinste. Pe scenă, în afară de cei doi vocalişti de la Cap de Craniu au mai apărut: mai sus amintiții Andrei Vlădilă şi Bogdan Păvăloi, Viezure, care odinioară era identificat cu Mediocracy şi fostul solist al trupei în cauză, Dragoş Drunea.

Volumul a mai crescut odată ce Cap de Craniu au urcat pe scenă, însă, în mod categoric, ambele show-uri au avut parte de un sunet excelent. Cap de Craniu s-au remarcat cu aceeaşi execuție precisă, tobarul atrăgând atenția într-un sens numai bun. Şi în partea a doua a concertului, Cap de Craniu au cântat din nou piese “mari” din repertoriu, ca I’ll Kill if I Live, sau You Made Your Bed, Now Sleep In It! Forever!

Destui oameni au fost prezenți la această lansare, iar mosh-pit-ul, crowd-surfing-ul, circle-pit-ul au fost ținute toate la foc mare. Aşa că, cei ce sunt legați în orice fel de curentul dependent de “core” nu au de ce să se plângă, există o “scenă,” cum oamenii preferă să o numească, una consistentă care este hrănită din ce în ce mai mult.
Autor: Gina S.
Vezi galeriile trupelor: Breathelast, Cap De Craniu

Data concert:  December 07, 2013  | 0 Comentarii  | 3791 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Spit it Out! Concert de lansare CAP DE CRANIU si BREATHELAST

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte