concerte

Talentatul domn Gilbert

Talentatul domn Gilbert
TRUPE: Paul Gilbert

Cu rusine admit, am auzit de Paul Gilbert odata cu Mr. Big – adica prin 1991. Si mai cu rusine admit, am auzit de Paul Gilbert pentru ca urmaream cariera lui Billy Sheehan, care mi se parea la ora aia (si mi se mai pare inca) unul dintre cei mai tari basisti din lume. Norocul meu ca, la intrebarea mea uimita “Ce dreaq face Sheehan asta, la cat de tare e el, cine-s astia cu care s-a inhaitat?” un prieten mai destept mi-a zis “Bai, da’ tu chiar nu stii cat de tare e si chitaristul?” si mi-a bagat instantaneu pe gat o caseta cu Racer X. Lucru care mi-a schimbat radical parerea despre flerul lui Sheehan in materie de asocieri muzicale.

Dupa aceea i-am pierdut urma (am mai urmarit putin Mr. Big, dar n-am fost prea convins) ca sa-l regasesc acum doi ani cu albumul instrumental Get Out Of My Yard. M-am dus vineri seara cu acest sumar bagaj de cunostinte si cu o curiozitate bolnava de a vedea daca legendele despre relaxarea si buna-dispozitia cu care canta pasajele ultra-dificile sunt adevarate.

Nu numai ca toate legendele s-au dovedit a fi adevarate, dar mi s-a parut chiar ca povestitorii lor au fost de-a dreptul prudenti in relatare. A fost un show de zile mari, care a compensat din plin cele peste 60 de minute de intarziere provocate de traficul infernal din centru. Ca o paranteza, era foarte haios cum din 10 in 10 minute stirile despre locatia masinii care il transporta pe chitarist mergeau din om in om: “E pe la Casa Poporului...” “Vine, trebuie sa vina, acum a trecut de Unirii”, “Gata, mai are 5 minute si ajunge”.

Au fost 16 piese, intinse pe aproape 2 ore, cu o distributie destul de echilibrata intre albumele artistului. A, era sa uit, n-au fost toate piese proprii, a mai fost si un cover dupa Jimi HendrixRed House – cantat la bis. N-o sa insist asupra fiecarei piese – aveti setlist-ul la sfarsitul cronicii – dar pot sa va spun ca entuziasmului publicului a crescut exponential cu fiecare melodie, iar catre sfarsit am vazut si spectatori de varsta a doua jumate (adica putin mai batrani decat mine) care se manifestau ca niste pusti. Paul a fost extraordinar de implicat, aproape dupa fiecare melodie isi lasa castile jos si saluta publicul cu bratele ridicate. De vorbit n-a vorbit extrem de mult, dar a fost mult mai sincer decat toti artistii care ne-au obisnuit cu “Hello, Romania! You’re the best audience in the world! I love you so much!”.
Chitaristii au fost desigur cei mai rasfatati la acest concert (chiar, o fi facut Balauru rost de pana de chitara de la Gilbert?), insa restul trupei a fost la aceeasi inaltime – tipa de la clape m-a impresionat chiar un pic mai mult decat ceilalti. Bine, daca o s-o vedeti (eventual intr-un costum de baie) o sa ziceti ca nici nu m-am uitat la ce-a cantat, dar va asigur ca nu e asa :).
Singura parte proasta a serii a fost ca era cam multa lume pentru cat duce Becker Brau Live Music in mod obisnuit, asa ca din cand in cand o iesire la la aer mai rece (si la o bere cu aceeasi temperatura) era obligatorie.

In sfarsit, una peste alta, una dintre cele mai reusite seri de vineri de anul asta si un concert care m-a mai consolat pentru absenta fortata de la recitatul Steve Vai petrecut cu multi ani in urma. Iar daca Paul Gilbert se tine de cuvant si chiar mai vine in Romania, va sfatuiesc sa nu ratati ocazia.

Setlist Paul Gilbert live Becker Brau Live Music 2008:

Hurry up
Castle dragon
Silence followed by a deafening roar
Eudamonia overture
Norwegian cowbell
Scarified
Suite modale
The Gargoyle
Tell a lie
Jackhammer
Bronx 1971
Burning organ
Technical difficulties

==

Red House (Jimi Hendrix cover)
Viking Kong
Down to Mexico

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Tzugu
Vezi galeriile trupelor: Paul Gilbert

Data concert:  October 21, 2008  | 5 Comentarii  | 4847 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Talentatul domn Gilbert

  • emi gilbert, asa o cheama pe tipa de la clape, si e sotia lui paul gilbert. mai informati-va si voi putin.

    1. Posted by Emi Gilbert | 21 Octombrie 2008 22:33
  • Sa zicem ca o cheama Kim si nu Emi. Ce parere ai? El asa a scris pe coperta ultimelor 2 albume. ;)
    Mai informeaza-te si tu putin.

    2. Posted by marian gilbert | 22 Octombrie 2008 08:48
  • crazy mofo.........data viitoare cand il prind o sa-mi iau ochelarii 3d si o sticla de maddog 20/20

    3. Posted by jeje | 22 Octombrie 2008 09:06
» vezi toate comentariile
COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte