concerte

Visual Rock Fantasy sau o expozitie cu ACT

Visual Rock Fantasy sau o expozitie cu ACT
TRUPE: ACT

In data de 26 iunie la barul Apasu din Bucuresti a avut loc prima editie Visual Rock Fantasy, un eveniment ce se doreste sa devina festival. Insa, din pacate, pana acolo mai este mult de lucru. Primul lucru care mi-a atras atentia, intr-un sens negativ, a fost lipsa prezentei majoritatii celor ce si-au expus lucrarile in cadrul acestui eveniment.

 

 

Din comunicatul oficial se intelegea ca ei vor fi prezenti la acest eveniment. Este de inteles ca nu toti au putut face deplasarea in Bucuresti, insa ar fi fost apreciat ca macar 90% din cele 22 de persoane ce au prezentat lucrari in cadrul Visual Rock Fantasy sa fi fost prezente pentru a discuta putin despre lucrarile expuse, despre ceea ce doreau sa transmita prin ele, sau care este starea ce au dorit sa o surprinda prin respectivele lucrari. Un alt aspect negativ al acestui eveniment a fost marcat chiar de lucrarile ce au fost prezentate, in sine.

 

 

Fac abstractie de faptul ca multe dintre acestea prezentau clisee peste clisee, folosite si refolosite la nesfarsit, insa o triere mai amanuntita a lucrarilor primite din partea expozantilor ar fi fost indicata. Din cauza acestui aspect, numele de "artisti", sub care au fost prezentati majoritatea expozantilor, mi se pare a fi unul ce nu isi are locul in contextul dat.

Un alt lucru care mi-a atras atentia a fost reprezentat de semi-tombola organizata. De ce semi-tombola? Pentru ca a fost tombola doar pe jumatate, incepand ca o atare si continund ca o imparteala la nimereala a premiilor prin multime. Totusi, Visual Rock Fantasy nu a fost un eveniment nereusit in totalitate.

 

 

Plusul acestui eveniment a fost reprezentat de prestatia formatiei ACT, cei patru muzicieni reusind sa ofere o prestatie buna in ciuda problemelor cu care s-au confruntat de-a lungul recitalului. Un lucru pe care l-am apreciat in mod deosebit, a fost incapatanarea (in sens pozitiv) chitaristului George Patranoiu, ce a dat dovada de profesionalism, reusind sa duca recitalul la bun sfarsit in conditii bune, in ciuda faptului ca se confrunta cu niste probleme destul de serioase la mana dreapta. Concertul a fost impartit in trei parti: in prima, trupa ACT a cintat piese precum E randul meu!, Striga, Zgomot mult pentru nimic sau Electric Eye (Judas Priest).

Dupa aceea, era initial programata prezentarea creatiilor expozantilor de la Visual Rock Fantasy, insa din cauza ploii ce a pornit pe neasteptate, aceasta prezentare a fost aminata. A urmat partea a doua a concertului ACT, care a inceput cu un cover dupa Pantera - Walk, au urmat Sa le facem felu' si Suspect de bine, piese ce figureaza pe primul album de studio al trupei, Exact.

Dupa aceasta scurta repriza de rock, la sfarsitul careia ploaia parea a da in final pace Bucurestiului, a urmat, in sfarsit, si prezentarea de care v-am spus in randurile de mai sus. Totusi, este si ceva ce nu am amintit si merita apreciat cu adevarat. Este vorba despre putinele lucrari, statuete mai exact, ce aduceau un tribut artistului elvetian ce si-a pus amprenta asupra unor creatii cinematografice precum Alien sau Batman Forever, precum si asupra artwork-ului unor albume precum To Mega Therion (1985) semnat de catre Celtic Frost sau Danzig - Danzig III: How the Gods Kill (1992).

 

 

Dupa aceasta prezentare a urmat o noua repriza de ACT. Au inceput cu AC/DC - Back in Black, au continuat cu Sa fie anarhie si au mai urmat O bere in plus, AC/DC - Whole Lotta Rosie, Pantera - I'm Broken si Cowboys from Hell, cele doua din urma cantate alaturi de Bogdan Hladiuc, fost membru al trupelor Illegal Operation sau The Order. Cu ceva vointa de implicare si repetitii, Bogdan ar putea reveni pe scena metalica romaneasca, insa ramane de vazut daca el isi doreste acest lucru.

Insa si de aceasta data a urmat un lucru ce a umbrit acest eveniment. Prezenta pe scena in timpul recitalului celor de la ACT a lui Apasu, proprietarul barului, aflat intr-o stare avansata de ebrietate. Ar fi fost de bun simt daca el s-ar fi limitat strict la a multumi celor prezenti la eveniment sau, daca chiar vroia neaparat, a le adresa cateva cuvinte.

In concluzie,Visual Rock Fantasy a fost un eveniment salvat de prestatia baietilor de la ACT. Felicitari formatiei ACT pentru munca depusa chiar si in astfel de conditii neprielnice, si inchei prin a nu spune mai mult decat ca o mai mare atentie accordata privind organizarea evenimentului si desfasurarea acestuia ar fi fost mai mult decat bine venita.

Playlist ACT:

01. E randu' meu!
02. Striga!
03. Alternativ (dorm din nou)
04. Zgomot mult pentru nimic
05. Oamenii-nisip
06. Electric Eye (Judas Priest)
07. Walk (Pantera)
08. Sa le facem felu'
09. E suspect de bine
10. Back in Black (AC/DC)
11. Sa fie Anarhie!
12. O bere'n plus
13. Whole Lotta Rosie (AC/DC)
14. I'm Broken (Pantera) feat. Bogdan Hladiuc
15. Cowboys from Hell (Pantera) feat. Bogdan Hladiuc
16. Highway to Hell (AC/DC)
17. If You Want Blood You've Got It (AC/DC)

 

 

Foto: Cynyc

Autor: H.
Vezi galeriile trupelor: ACT

Data concert:  June 26, 2009  | 0 Comentarii  | 3142 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Visual Rock Fantasy sau o expozitie cu ACT

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte