concerte

WATAIN / DESTROYER 666 / OTARGOS la Bucuresti

WATAIN / DESTROYER 666 / OTARGOS la Bucuresti
TRUPE: Destroyer 666, Otargos, Watain

Am asteptat concertul de fata cu nerabdare, avand in vedere ca am apreciat foarte mult ultimele albume de studio ale celor de la Destroyer 666 si Watain (despre Otargos nu stiam foarte multe lucruri si nici nu ascultasem mai mult de 1-2 piese).
Un alt lucru pozitiv, alaturi de calitatea trupelor de pe afis si a unui stand de merchandise generos (discografiile complete ale trupelor, la preturi acceptabile, tricouri si hanorace la preturi la fel de acceptabile), a fost si locatia foarte propice pentru concerte de nivel mediu (ma refer, evident, la numarul de spectatori, nicidecum la calitatea trupelor). In plus, stiam ca cei de la Destroyer 666 “rup capu” live, iar de Watain chiar eram curios daca au capacitatea de a transmite si pe scena intensitatea si tensiunea existente pe CD.

Pregatirea scenei a fost un moment oarecum straniu, trupele avand propriul arsenal vizual, incepand cu un microfon cu un stativ reproducand o coloana vertebrala si avand atasat un craniu cu o urma de glonte in osul frontal (Otargos), continuand cu altarul improvizat, crucifixurile intoarse, tridentele, tigvele de animale si capatanile de porc batute in cuie (Watain). Ca si participant la eveniment, iti inghiti bautura din pahar cu o oarecare dificultate, intrebandu-te unde te afli si cam ce te asteapta in seara respectiva. O experienta interesanta.
Ostilitatile propriu-zise au fost declansate cu o oarecare intarziere, datorata faptului ca cele 3 trupe se deplaseaza cu un autocar de turneu mare, fapt ce poate conduce la anumite dificultati/intarzieri, mai ales in cazul unor tari cu infrastructura de calitate inferioara, cum este si Romania).



Otargos


Trupa Otargos a avut o prestatie extrema, atat din punctul de vedere al scenei si al machiajului in culori cadaverice, cat si din cel al muzicii propriu-zise. Cei 4 bordelezi preseaza un black metal rapid si feroce, cu riffuri taioase si partituri de baterie halucinante, atat prin viteza cat si prin precizie. Poate o sa credeti ca vorbesc prostii, insa am remarcat in decursul recitalului de jumatate de ora cateva breakuri foarte interesante pentru o prestatie la asemenea viteza. Am aflat ulterior, in momentul in care am primit o copie a ultimului lor album de studio, No God, No Satan, ca cei patru francezi canta de aproape 10 ani si au nu mai putin de 4 albume de studio. Explicabil.

Din cate am reusit sa imi dau seama, cam toata lumea prezenta la eveniment astepta cu nerabdare mai ales concertul celor de la Destroyer 666. Ba chiar am auzit unele pareri (motivate) cum ca australienii ar fi trebuit sa fie headliner si Watain trupa de deschidere.



Destroyer 666


Costumati in cel mai true stil cu putinta (piele, plete, tepi, chitari personalizate) si avand alura unor headbangeri adevarati (lucru confirmat si de chitaristul Shrapnel – Ian Gray in cadrul interviului acordat metalfan.ro), Destroyer 666 ne-au lovit cu o avalansa de riffuri bine tintite si o agresivitate necrutatoare. Thrash/death metal prin muzica si black metal prin atitudine, cei 4 australieni relocati in Europa au demonstrat ca sunt o trupa live redutabila, lucru umbrit partial doar de aparitia unor probleme cu sunetul, in sensul ca au fost momente in care chitarile pareau sa nu aiba miez, grasime, ce preferati.
Playlist-ul a fost unul sincer si echilibrat si a continut piesele cele mai bune ale trupei (din toate 4 albumele de studio) iar reactia celor aproximativ 350 de spectatori a fost una pe masura, motiv pentru care australienii au revenit pentru un bis.

In seara asta la Bucuresti se face istorie, Sake!” a exclamat mandru Coro, organizatorul acestui concert. Si, avand in vedere ce a urmat, s-a facut. Din cate am cunostinta, este primul concert in care au fost cruci si tridente in flacari, lumanari si tigve, capete de porc si mult, mult sange.




Watain



Trecand peste elementele de coloratura de mai sus (care pe mine personal ma lasa rece), show-ul Watain a fost unul intens si sinistru. Ultimul album de studio este mai melodios si mai epic si m-am bucurat sa aud ca piesele de pe acesta prestate in concert au sunat aproape de cum se aud si pe CD. Pentru ca reactia publicului a fost una de incurajare permanenta, suedezii au revenit pe scena pentru 2 bis-uri, dovedind ca nu sunt, nici pe departe, atat de mizantropi precum vor sa para, ba din contra, se simt foarte bine pe scena si in prezenta fanilor metalului extrem.
Ca o concluzie, o seara care pentru mine a constituit, alaturi de revederea unor persoane pe care nu le mai vazusem de multa vreme, o participare la un eveniment reusit si pe care mi-as dori sa il vad repetat ceva mai des.


Foto: Max

Autor: Sake
Vezi galeriile trupelor: Destroyer 666, Otargos, Watain

Data concert:  October 13, 2010  | 0 Comentarii  | 5945 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: WATAIN / DESTROYER 666 / OTARGOS la Bucuresti

COMENTARIUL TAU

Alte articole din Concerte