ABSU: concert in Bucuresti

TRUPE: Absu, Akral Necrosis

Sambata, 2 martie 2013, Romanian Thrash Metal Club, va invita la un concert istoric, in compania legendarei trupe de black thrash metal ABSU din USA si a invitatilor acesteia: Demon's Shade din Italia dar si Akral Necrosis si I.A.D. din Romania.

Concertul va avea loc in Club Fabrica din strada 11 Iunie nr.50 din Bucuresti si este parte a unui turneu foarte exclusivist pe care legenda americana il va efectua in Europa la inceputul acestei primaveri!

Infiintata in 1990 in Texas – USA, ca trupa de death metal, dupa o seama de demouri foarte apreciate printre cunoscatori si odata cu cooptarea carismaticului dar si talentatului baterist Proscriptor, Absu isi incepe activitatea discografica oficiala in 1993 cu un album unicat stilistic, combinatie de black si death metal independenta de trendurile momentului in materie de metal extrem si anume Barathrum: V.I.T.R.I.O.L., album care atrage si eticheta stilistica alternativa de Mythological Occult Metal asupra trupei.

Urmeaza The Sun of Typhareth, in 1995, album care deschide cunoscuta Trilogie Celtica in cariera trupei, numita asa dupa preponderenta elementelor celtice in simbolistica lirica dar si estetica afisate, cu toate ca, deasemenea, se pot intalni o multime de trimiteri la mitologiile sumeriana si mesopotamiana. Odata cu The Third Storm Of Cythraul in 1997, al doilea album al trilogiei, se aseaza si bazele stilului care ii va consacra pe Absu ca trupa de metal extrem traditional, si anume blackened thrash metal, iar dupa lansarea Tara in 2001, nu mai exista nicio indoiala ca Absu este una dintre cele mai feroce dar si tehnice trupe de metal extrem, chiar si raportat la standardele ridicate ale genului in materie de acestea.

Dupa o pauza de 5 ani in cariera trupei (2004-2009), timp in care Proscriptor a fost la un pas de a deveni bateristul legendarei trupe Slayer si numai intoarcerea lui Dave Lombardo a impiedicat acest lucru sa devina realitate iar restul membrilor Absu si-au pierdut interesul pentru aceasta, trupa revine intro noua componenta in 2009 cu albumul omonim, Absu, album care anunta si deschiderea unei noi trilogii, de aceasta data centrata puternic pe simbolistica adiacenta numelui si insotita de o abordare aproape alchimica atat a liricii si imaginii cat si a muzicii.

Al doilea album al noii trilogii si ultimul pentru moment, Abzu, editat in 2011 se prezinta ca unul dintre cele mai agresive acte de metal extrem , atat in atitudine cat si in ceea ce priveste tehnica, totul fiind executat la viteze imposibil de realizat cu mijloace standard si nerecurgand la trucurile si artificiile la care apeleaza alte trupe cu pretentii in materie, cum ar fi gravity-blast-ul sau abuzul de trigger-e.

In 2013 stam si ne intrebam nu fara o urma de spaima, ce ne mai pregateste Absu pentru capitolul final al trilogiei, albumul deja anuntat sa apara in acest an sub numele de Apsu si nu putem decat sa speram ca odata cu concertul pe care legenda americana il va sustine pe 2 martie in Club Fabrica, un colt al giulgiului sa se ridice astfel incat sa putem trage cu coada ochiului la ce ne asteapta pe viitor.

Avem un nume care a zdruncinat puternic aura de legenda a black metal-ului norvegian, avem un baterist care poate concura la orice moment cu greii metalului atat extrem cat si progresiv, avem Absu – un nume care nu are voie sa nu apara pe lista oricarui impatimit al concertelor de gen!

Absu on Bandzoogle
Absu on Myspace

Nascuta in 2005 in Milano – Italia, trupa Demon’s Shade este un exemplu de seriozitate in ceea ce priveste dedicarea membrilor pentru aceasta. Avand membri comuni cu mai cunoscutii Stormcrow si Malfeitor, la 7 ani de la infiintare, Demon’s Shade au un demo si doua EP-uri finantate din banii proprii, precum si un full-length, Sequence 3-11 (2011) membrii nefiind dispusi sa accepte niciun compromis cu privire la orientarea si ideile care au dus la infiintarea trupei.

Genul abordat este black metal, dar granita spre death metal este atacata adeseori, formatia catalogandu-se simplu drept “metal extrem”, cu o aplecare evidenta spre complexitate si tehnica.
Baietii promit un show de exceptie pe scena din Fabrica, atat din punct de vedere muzical cat si vizual, abordarea lor estetica fiind pe masura genului prestat. Va fi cu siguranta , atat o experienta concertistica interesanta, cat si un exemplu pentru multi in materie de promovare a propriei munci!

Demon’s Shade Official Page
Demon’s Shade on Myspace

Akral Necrosis, trupa de black/thrash metal din Bucuresti a carei activitate a inceput in 2006 si s-a cristalizat in 2012 cu albumul Pandemic Dominion, este una dintre cele doua trupe romanesti apreciate de catre Romanian Thrash Metal Club ca fiind potrivite pentru a deschide un recital de calibrul Absu, atat datorita genului prestat cat si a calitatii compozitiilor.

Akral Necrosis on Facebook

I.A.D. (Inbreed Aborted Divinity) , o trupa infiintata in 2001 in Germania de catre bateristul roman Advocatus Diaboli Dei si actualmente relocata in Petrosani este trupa care va deschide recitalurile din Fabrica, genul prestat, un mix fascinant de black si death metal, fiind o recomandare serioasa pentru a completa line-up-ul serii.

I.A.D. on Facebook

Biletele la acest eveniment vor fi puse in vanzare incepand cu 10 ianuarie 2013 si vor costa:

45 lei pana pe 1 martie 2013
55 lei in ziua concertului

Biletele de 45 lei vor fi disponibile la:

Club Fabrica – strada 11 Iunie nr.50 – Bucuresti
Club Private Hell – Calea Grivitei nr.91 – Bucuresti
Titus Constantinescu ( www.letsrock.ro ) – 0722814991

Pana la data de 1 martie 2013 orele 24:00.

Se pot face rezervari la contact@rtmc.ro specificand numele pe care se face rezervarea si numarul de bilete dorite. Rezervarile expira pe 1 martie orele 24:00!

Membrii Romanian Thrash Metal Club au acces gratuit la acest eveniment in calitate de organizatori!

Never Blow Out The Eastern Candle – ABSU Live in Bucharest este un eveniment organizat de Romanian Thrash Metal Club cu sprijinul Club Fabrica, Green Sound Team si Twilight 13 Media.

Sursa: Romanian Thrash Metal Club
Data evenimentului:   March 02, 2013  | 0 Comments  | 1978 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: ABSU: concert in Bucuresti

COMENTARIUL TAU