BLOODWAY si SINCARNATE: concert in Cluj-Napoca

TRUPE: Bloodway, Sincarnate

Hatework și Flying Circus Club vă invită să fiți parte a unei seri speciale, intitulată The Recall of Self Crafted Human Nature, primul concert Bloodway la Cluj-Napoca și revenirea Sincarnate după mai bine de doi ani de la ultimul concert aici, completate de provocări grafice și vizuale urzite de mâinile lui Costin Chioreanu.

Evenimentul are loc joi, 25 septembrie începând cu orele 21.00. Biletele vor fi disponibile la intrare, la pretul de 15 lei.

BLOODWAY s-a înființat în urmă cu un an, chiar dacă veştile despre această trupă au început să apară ceva mai recent. Cei trei membri, Costin Chioreanu (chitară, voce), Alex Ghiță (tobe) şi Mihai Andrei (bas) au preferat să facă cunoscută existenta trupei si muzica lor abia în preajma lansării primului material şi anume, EP-ul Sunstone Voyager and the Clandestine Horizon, înregistrat la Next Dog Studio, alaturi de Marius Costache şi apărut în februarie 2014 la casa de discuri italiană, I Voidhanger Records sub forma de cd jewelcase. (discul poate fi ascultat integral aici: http://bloodway.bandcamp.com/)  Lansarea a fost acompaniata de primul concert al trupei, ce a avut loc in aceeasi zi, in clubul Question Mark din Bucuresti.

Elemente black, doom, avant-garde, death metal, progressive si psihedelic se imbina armonios intr-o poveste intunecata, a carei personaj principal este o entitate ce calatoreste prin lumi stranii, in dorinta sa de a intelege Universul.

Grafica discului de debut, semnata de Costin Chioreanu (voce, chitara) a fost prezentata deja in 4 expozitii oficiale ale artistului (Olanda - Tilburg/Roadburn Festival, Italia - Milano/Santeria, Cluj - Tiff Festival, Franta - Clisson/Hellfest).

SINCARNATE este deja un nume cunoscut în undergroundul autohton, lansând în cei nouă ani de existență un full-length și două EP-uri, cel mai recent (Nothing Left to Give) fiind urmat de un mini turneu în Germania, Danemarca, Polonia, precum și de apariții pe scenele de acasă (November to Dismember, 1Mai Rock Festival, Metalhead Meeting 2014). Același EP a beneficiat și de primul material video oficial al trupei, realizat de același Costin Chioreanu / Twilight13Media.
În prezent Sincarnate pregătesc un nou full-length, preconizat să apară la începutul anului viitor.
http://sincarnate.bandcamp.com/


În deschiderea concertelor va fi proiectată o selecție de filme de animație realizate de acelasi Costin Chioreanu, printre care primul şi singurul videoclip oficial până în prezent al trupei Bloodway, creat pentru piesa Free Ends. Filmele sunt concepute printr-o tehnică inedită de animație, deoarece este vorba despre un stil individual de mişcare, în care nu se imită condițiile realității. Toate filmele dețin un puternic grad suprarealist şi ficțional, iar conceptele nu numai că depăşesc materia şi cotidianul, ci nu se opresc din a edifica tot soiul de lumi vizionare, în care picturalitatea primează fără excepție. Unele filme sunt de sine stătătoare, cum ar fi Outside de Great Circle, iar altele la rândul lor au devenit videoclipuri pentru diverşi muzicieni sau trupe, precum Antikythera pentru Anders Björler, sau Lost Among Liars pentru Vulture Industries. Pentru prima data aceasta selectie de filme de scurt metraj va fi proiectata publicului din Romania.

Sursa: *Hatework Booking* & *Asociatia Culturala Manifest*
Data evenimentului:   September 25, 2014  | 0 Comments  | 2197 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: BLOODWAY si SINCARNATE: concert in Cluj-Napoca

COMENTARIUL TAU