Concert SABATON si ALESTORM in Romania

TRUPE: Alestorm, Sabaton

Sabaton a trecut Romania pe ruta concertelor din cadrul noului turneu, astfel ca, alaturi de scotienii de la Alestorm, formatia va fi prezenta in data de 17 noiembrie 2010, in The Silver Church Club din Bucuresti.
Sabaton, formata in 1999 in Falum / Suedia, este una dintre cele mai importante formatii suedeze ale noului val, adepta a sonoritatilor power metal / heavy metal, ce abordeaza teme istorice, cu precadere din timpul celui de-al doilea razboi mondial.
Primele piese au fost inregistrate in studioul celebrului Peter Tägtgren (Hipocrisy/Pain), cel care a lucrat si pentru formatii precum: Dimmu Borgir, Immortal, Amon Amarth, Children of Bodom, Skyfire sau Celtic Frost, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. Acestea au facut ca intre formatia Sabaton si Peter Tägtgren sa se formeze o stransa legatura, astfel ca, asa cum era firesc, toate cele 6 albume din discografia suedezilor au fost inregistrate avandu-l pe Peter T. la butoane.
Daca primele materiale discografic au fost lansat la label-uri mici, succesul formatiei a facut ca in cele din urma sa fie vanati si semnati de cea mai importanta casa de discuri metal din lume, Nuclear Blast.
Cel mai nou album al suedezilor, “Coat of Arms” a fost lansat de catre Nuclear Blast in data de 21 mai 2010, ocazie cu care Sabaton va porni, incepand cu data de 27 august, intr-un foarte important turneu european ce cuprinde peste 60 de concerte in 23 de tari, printre care si Romania.
Nu trebuie uitat faptul ca priza pe care o are formatia Sabaton la public a facut posibil ca noul material sa fost promovat in peste 30 de concerte (in mai putin de 6 luni) si la cele mai importante festivaluri din Europa, printre care: Hammerfest, Rock Hard Festival, Metalfest, Sweden Rock Festival, Hellfest, Graspop Metal Meeting, Gods Of Metal, Metal Camp, Masters Of Rock Festival sau Sonisphere Anglia.
Cu siguranta ca activitatea formatiei este o garantie a unui show ce nu poate decat sa multumeasca pe impatimitii sonoritatilor de metale.

Alestorm continua drumul pe care Running Wild l-a deschis in urma cu multi ani!
Formatia vine din Perth / Scotia, practica un folk / power metal (autointitulat pirate metal) si a fost formata in 2004 sub numele de Battleheart. Odata cu semnarea unui contract cu Napalm Rec. acestia isi schimba numele in Alestorm, nume sub care a lansat doua  materiale discografice.
Temele abordate de scotieni se invart in jurul aventurilor si povestilor marinaresti, a chefurilor si a intrigilor amoroase, iar in pieselor lor gasim instrumente precum clapele, vioara sau cimpoiul, ceea ce degaja o buna dispozitie ascultatorului.
Alestorm poate fi catalogata pe scurt drept plina de viata si buna dispozitie.

Steelwing este o formatie tanara din Suedia (formata in 2009), ce practica un heavy metal in forta. Formatia a reusit sa deschida turneul european 2010 al germanilor de la Blind Guardian ceea ce le-a adus o excelenta mediatizare.

Trupa Bolthard a fost formata in 2004 de catre Alin Gurita, impreuna cu Catalin Gurita si Jercan Adelin, incercand un mix de old school thrash metal si death metal in zona Six Feet Under. Formatia inregistreaza primul material in vara lui 2005 , mai exact un single numit “Thrash your dreams”, folosit in scopul promovarii interne si internationale. Dupa mai multe schimbari de componenta, in 2008 formatia ajunge la o formula stabila si omogena.
Bolthard isi propune o directie ceva mai moderna insa pastreaza in acelasi timp groove-ul thrash cu care si-a obisnuit publicul. 
In ianuarie2010, dupa o schimbare cruciala in zona management-ului, cvintetul lanseaza un nou single, numit “Human Race”, piesa care va fi re-mixata pentru, ep-ul “Password: Invalid”, lansat ulterior in primavara lui 2010.
Trupa in prezent concerteaza pentru promovarea celor 2 materiale nou lansate, beneficiind de noul backline asigurat de MIG management. In paralel trupa, lucreaza la materialul pentru primul LP al trupei, intitulat “Ethics of Destruction”, preconizat sa apara la finele lui 2011.

Bilete:

60 lei - pentru biletele achizitionate pana la data de 16.11.10  (include un afis 50/70cm + un exemplar al revistei Maximum Rock).
Primele 40 de bucati sunt BILETE SPECIALE (participa la o sesiune meet & greet cu cele 4 formatii).
65 lei - pentru biletele achizitionate in data de 17.11.2010 - in ziua concertului (bilete disponibile NUMAI la intrarea in club).

Biletele se pot achizitiona, prin reteaua Eventim: Magazinele Germanos, Magazinele Vodafone, Magazinele Orange, Librariile Humanitas si online, pe www.eventim.ro.
O lista cu toate magazinele Germanos din tara unde gasiti bilete pentru acest concert se poate studia AICI.

Concertul este organizat de Promusic Production si Maximum Rock Magazin.
Mai multe informatii pe http://www.promusicprod.ro/sabaton

Data evenimentului:   November 17, 2010  | 0 Comments  | 3786 Vizualizari « INAPOI

Comenteaza la: Concert SABATON si ALESTORM in Romania

COMENTARIUL TAU